TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Fotoğraf Değerlendirme kriterleri

tzeybek tzeybek 28.12.2009 13:36:00
1 Yılı geçmiş daha önce açtığım başlık ama sitede bu konuda bir ilerleme yok.Galeri/fotoğraflar/en iyiler diye süzdüğünüzde görsel olarak karşımıza çıkanlar bizi mutlu ediyormu ?

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl4@d&detay=774

Bir yarışmanın sonuçlarına isyan eden bizler neden kendi mekanımızda aynı duyarlılığı göstermeyelim ? Bu alan bir fotoğraf yarışması değil bunun bende farkındayım ama en iyileri kategorize etmek gerekmezmi ? Türe göre/fotoğrafa göre/kanka puanına göre /yıkayıp yağlayıp aşağıdan vurana göre.................

Bu konuda birşeyler yapma vakti gelmiş geçmiş bence..

Umarım bir el atan olur..

Selam ve sevgilerimle..
Tamer Zeybek

shooter shooter 1.01.2010 17:38:00

Tamerin bu eleştirisine hak veriyorum. Trakuş un fotokanka sitesi olmasını da hiç mi hiç istemiyorum. Çünkü zaten bir tane var başımızda (fk!), ikincisine de gerek yok.

iyi fotografların, özel fotografların, fotografik açıdan nitelikli ve öğretici karelerin günün fotografları arasına çıkmasını hep hayal ettim. Ama bu hayalim 2009 yılında hiç gerçekleşmedi. Şimdi birileri çıkıp, iyi fotograf çekseydin, günün kareleri arasına girebilirdin en azından diyebilir. Ben haddimi biliyorum. Ama iyi KUŞ fotografı çeken ve galeride gördüğüm karelerin günün karesi olamaması, onun yerine başka bir karenin, ya da karelerin olmasını hiç mi hiç anlayamadığımdan yazdım. Bir türlü kıstasını çözemedim bu olayın...oysa (fk)da bunu çözmüştüm, gir bir kanka gruba yürü yavrum kim tutar seni... olursun NİKON GUİDE!..

Bu vesile ile hepimize mutlu yıllar...

iyi yıl olacak bu yıl iyi

Dönerse küskünler geri

İyi yıl olacak bu yıl iyi

Sıfır olursa kalan tür adedi

Diyenler çoğalırsa, "ahh, işte istediğim bu lensti!"

Alınmadan dinlersek lafın dibini..

Herkes haddini bildimi!

Dersek, Bir daha bunları yazmak gereksizdi

Öyle ya da böyle, iyi yıl olacak bu yıl iyi

İstemezsen de gelecek 2011 çünki!...

Öpüldünüz...

pagurus pagurus 1.01.2010 08:55:00

karaani nin önerisine katılıyorum.Puan ve yorum yapanın ismi,cismi hiçbir şekilde belli olmamalı.Belli olunca sev beni seveyim seni hesabı yorumların ne kadar çok olduğu görülüyor.Hatta bunu bazen yanlış olarak ama sistem gereği ben de yapıyorum.

Ne var ki ismin görünmemesi o fotograf ve fotografçıya haksız,yanlış ve insafsız eleştirilerin kapısını da açmamalıdır...

tzeybek tzeybek 30.12.2009 07:47:00

Gel teskere gel teskere bitsin bu hasretttttttttttttttttt türküsünü söyleyeceğiz galiba :((

Birde nokta konusu vardı 1,5 yılda bir çözüm sağlayamadık onuda araya isteklere sıkıştırmış olayım..

Son noktayıda Serhat Abi koyunca kimsenin sesi çıkmıyor..Ağa sözünün üzerine söz olmaz diyemi ? Alanlar verenler razı ve mutlu ondanmı ses gelmiyor ?

serhattigrel serhattigrel 29.12.2009 00:59:00

Tür sayfalarında türü en iyi fotoğrafların temsil etmesi amacı ile FOTO GALERİ de değerlendirme sistemi oluşturulmuş, en değerli fotoğrafların tür sayfasında önde çıkması ile bilgi edinmek için tür sayfasını açanların beğenisini kazanmak hedeflenmiştir. Bilgiler üye olsun veya olmasın tüm kullanıcılara açıktır.

Yukarıdaki paragraf sağ kolonumuzda bulacağınız Amaç bölümümüzden alıntıdır.

Şu andaki yapımız ile sayısı zaten çok az olan kuş gözlemci ve kuş fotoğrafcılarını bir arada tutmaya ve kaynaştırmaya çalışıyoruz.

Bu yüzden sistemimizi çok değiştirmek istemiyoruz. Ancak sayımız artıyor ve sanırınm fotoğraf ağırlıklı üyelerimiz linki verilen forumdaki gibi bir sistemi hakkediyor.

Kendine güvenen arkadaşlarımızın , iyi düşünülmüş kriteler ile puanlama yapılacak bir platforma ihtiyacı var , bu konuda modelimiz de hazır ancak Serkan Askere gitti.(yazılımcı arkadaşımız).Bu tür büyük yeniliklere 6 ay ara verdik. sistem yeni bir bölüm olarak açılacak, İsteyen burada aylık yapılacak yarışlarda boyunun ölçüsünü alacak.

isteyen de buraya uğramayacak.

Bu arada, çocukları kuş gözlemciliğine ısındıracak bir proje uzerinde öneriyi getiren arkadaşımız çalışıyor. O da çok güzel olacak.

Part time yazılımcı arkadaşlar ile bu tür yeniliklere geç kalıyoruz farkındayım.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT