Sigma 50-500 ü Canonculara tavsiye etmiyor musunuz arkadaşlar, 400mm Canon ile arada baya bir fark var 300-400$ civarında.Kalite farkı u fiyat farkına değer mi?
Tüm yorumlara teşekkür ederim. Teknoloji çok hızlı değişiyor. alırken bunuda hesap etmeli.Sitedeki çekimlere baktım da makineler 3 aşağı 5 yukarı kendini gösteriyor. resme bakarak maina tahmini bile olabilir. Anlaşılan kuş dünyası için başlangıç makinası hikaye. İyi bir makine+emek gerekiyor.
Dijital F.Makinası Alıyorsanız : http://www.dijitalakademi.com/icerik.asp?f=icerik/b1.htmSevgili Serkan bu sitedeki bilgiler eğer okumayı seviyorsanız çok işinize yarıyacaktır. İkincisi mutlaka oralarda yakınlarda bir kursa katılın ya da ayni makinayı kullanan bir arkadaşınızdan yardım alın, birlikte çekime gidin. Fotoğraflarınızı sitemizle paylaşın. Bir yıl içinde pek çoğumuz kadar güzel fotoğraflar çekebileceksiniz. Bu iş araba kullanmak gibi birşey, çok zor görünüyor ama içine girince kolaylaşıyor. Başarılar dilerim. Sevgilerimle
Serkan Bey Canon 40d + 400 mm f5.6 bu iş için fiyat-kalite-performans açılarından en optimum kombinasyon bence, tavsiye edebilirim. Selamlar...
Bu iste cok tavsiye-akil veren olabilir. Benim nacizane fikrim bu isi cok seviyorsaniz o zaman alabildiginizin en iyisini alin derim. Bastan ucuza kacip sonrasinda ekipman degistirip sonucta cok pahali bir yatirim yapmis olan tonla insan var bu iste. Tabiki burada en buyuk faktor bu ise ayiracaginiz butce ama genede parayi cope atmayin bastan makul ve duzgun bir sey alin derimOncelikle kamera bir DSLR olsun ve gene bence ya Nikon yada Canon olmali. Diger markalardada guzel makineler var ama bu ikisi bu isin artik duayenleri. Butceniz cok kisitliysa 2. el bir 40D, yok biraz toleransiniz varsa bir 7D tavsiye ederim. Lens isi biraz karisik tabi, benim tercihim herzaman makina neyse lensde ayni marka olmali yonunde. Canonla gidecekseniz (lensleri Nikona gore daha ucuzdur) 400mmf/5.6 iyi bir baslangic lensi olur. Umarim yardimci olabilmisimdir.