TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yarali Balaban Rivada

MuratC MuratC 16.01.2010 17:01:00
Bugun Rivada dolasirken balabani gorunce ohh nihayet geldiler sunun guzel bir karesini alirim diye sevinmisim. Acikta olmasina ragmen kacmayisi once beni umutlandirsada biraz daha yaklasinca gordumki sag kanadi asagiya sarkik duruyor ve ucmak yerine yuruyerek uzaklasmaya calisiyordu. Emin olmak icin yuruyerek iyice yanastim ve en sonunda bir calinin icine saklanmakta buldu careyi. Belliki ucamiyor, tahminen beyin ozurlu bir avci av hayvani diye ates etti buna. Tek basima oldugum icin yakalamaya kalkismadim. Yardimci olmak isteyenler varsa buyuk bir ihtimalle yarin sabah gene oralarda olacagim.

Olamazsam en son gordugum yerin tarifi soyle.

Riva konaklarinin onundeki yalicapkini cektigimiz sulak alanin oralarda. Eski bir koprunun dere icinde kalmis babalari var, sirtinizi onlara dondugunuzde tepeye cikan yolun solunda alcak kotta kalan arazideydi.

Gnothi Gnothi 21.01.2010 16:08:00

merhaba,

yaralı balabanla ilgili son durum nedir?

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ne ya da başka yerlere bildirmiş miydiniz? Bursa da yeni açılan tesis faaliyete başladı mı emin değilim (bu ay sonu denmişti) ancak Adnan bey den öğrenebiliriz.

sevgiler..

Tesisle ilgili haber:

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl22@d&sxc=1&id=747

MuratC MuratC 17.01.2010 17:34:00

Moris beyin dedigi gibi bugun yakalanmasi zor bir yerdeydi. Dun dereden uzakta oldugu icin rahatlikla kistirilabilirdi. hafta sonu buralardaysam gelirim

hamisami hamisami 17.01.2010 16:34:00

Bence trakuş bir ekip oluştursun

Bir de sandal ayarlayın derim

Trakuş haber ekibi filme alabilirse kurtarma çalışmalarını bir TV de yayınlatabiliriz belki.

Belki de bir TV ekibi çağırabiliriz.

KANDIZLIK KANDIZLIK 17.01.2010 15:20:00

Yaralı Balaban için, öncelikle Murat Bey ve Moris Bey olmak üzere bütün arkadaşların emeklerine ve gönüllerine sağlık, tatil vaktinizden zaman ayırıp değerli bir çalışma yapıyorsunuz. Moris Bey sanki canlı yayın TV ekibi gibi :) çalışıyor, tebrikler .

Sonucu merakla bekliyoruz...

mochy mochy 17.01.2010 10:32:00

yarali balabanin fotografini cektim.yardim etmek isteyen arkadaslara tanim icin ff koyacagim.

eski kopru kalintisinin orda calilara girdi.

mochy mochy 17.01.2010 10:22:00

murat su an aracin yanindan gecti. gercekten kotu gozukuyor. mudahale etmeye cekiniyorum

MuratC MuratC 17.01.2010 09:24:00

Evet ekipmani olan ve bu isten anlayan bir ekip olmasi lazim bu is icin. Yarali haliyle bu hayvan yardim ediliyor falan anlamaz fena yapar adami.

Istanbul icin boyle gonullu bir ekip olustursak iyi olur aslinda. Ben elimden gelen yardimi yaparim, yapamasamda tedavi isinin maddi kismini ustlenirim.

Maximusgama Maximusgama 17.01.2010 07:23:00

Gözüme uyku girmedi kalktım sabah sabah yazdım.Geçen yaz iki adet Küçük balaban yaralı bulunup tedavi için bana getirilmişti. İlk defa yakın temasta bulunduğum bu hayvanlar beni nerede ise GÖZÜMDEN ediyordu.

Cavit Abi ve diğer üyemizden gelen uyarıyı mutlaka dikkate alın ve sakın başınızı bu hayvana yarım metreden fazla yaklaştırmayın.

Ürkmeye benzer geri çekilme hareketi , aslında kırbaç gibi yaylanarak gözünüze hamle yapmaya hazırlandığı andır. AMAN DİKKAT SEVGİLİ DOSTLAR.

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=22227

wolfkenan wolfkenan 17.01.2010 00:13:00

Murat Bey balabanımıza çok üzüldüm :( ve bilinçsiz avcılığın çok üzdüğünü bize tekrar hatırlattınız,saygılar.İyi çalışmalar.

beratt beratt 16.01.2010 23:16:00

Riva ya yakınım yardımım olsun isterdim

fakat yarın çalışıyorum

mochy mochy 16.01.2010 18:45:00

Hakan bugün avrupa yakasındayım. Yarın sabah bizim oraya gitme ihtimalim var.. Sen gelirsen msj at... Bende yardımcı olmaya çalışırım.

Murat eğer gelirsen mark ııı de yanına al. Şuna bir göz atayım.. Belli olmaz.. ;)) ciddiyim..

MuratC MuratC 16.01.2010 17:39:00

Rivada Yarali Balaban

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT