TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Flaş kullanımı

birgök birgök 18.01.2010 10:32:00
Canon 580 EX II Flaş ile diğer flaşların kullanımı ile gece çekimlerindeki ince noktaları hakkında tecrübeleri olan arkadaşlardan gelecek bilgiler benim ve diğer ilgili arkadaşların yararına olacaktır. Teşekkürler.

birgök birgök 21.01.2010 22:03:00

Koray Bey,FF a sizin için bir kare attım.

Selamlar.

birgök birgök 21.01.2010 15:51:00

Her zaman bir arkadaşınızla gece fotoğrafına çıkamayacağınızdan dolayı bu işte yalnız çıkmak da var.

Dün, piyasada satılan çok da pahalı olmayan bir fener satın aldım ve onu gündüz 400mm. nin üstüne monte ettim.Karanlık odada,daha sonra da akşam üzeri evin dışında denedim. Sabit bir noktaya lensimi odakladım.Daha sonra ise üzerindeki fenerin ışığını ayni noktayı görecek şekilde ayarladım ve bantladım.

Köy civarlarında gezdim, ishakkuşunu göremedim ama 3 tane kukumavı görüntüleme şansını yakaladım. Şimdilik bu sistemle idare edeceğim.

JamJar JamJar 21.01.2010 09:39:00

Yaa ben işin fener kısmına takıldım, bi sürü model var orda, hanigsine bakacaz ve tr de nerde bulabiliriz ?

birgök birgök 20.01.2010 16:49:00

Veysel Bey,bu kuşu sesini dinleyerek bulabilirsiniz. Kısa aralıklarla ötüyor. Sesi tanımak için tür sayfalarındaki sesi dinleyebilirsiniz. Bu kuşun sesi geceleyin yaklaşık birkaç 200-300metreden duyulabilir sanırım.

Kolay gelsin.

PYTHON PYTHON 19.01.2010 02:16:00

bence herkes önce bir tane Soner Bekir in el fenerinden edinmeli 15 cm olan bu cihaz yaklaşık 50-60 metre uzağı aydınlatıyor ve araba farından daha net gösteriyor..:) pilleri de çok sağlam..:)

MuratC MuratC 18.01.2010 22:46:00

Biraz benim uzmanlik alanima giriyor :)) Yok saka bir yana baykuslara cok merakli oldugumdan ve cok gece cekimi yaptigimdan tecrubelerimi biraz paylasayim.

1- Oncelikle bir Better Beamer Flash Extender edinin. Boylelikle etkili mesafesi 5-6mt olan flash isiginin mesafesi 20-30mt cikabilir.

2- Makinayi manuel moda getirip cekeceginiz kusa yaklasma mesafenizi tahmini belirleyip cekime gitmeden once baska bir obje ustunde deneme cekimleri yapip ISO, perde hizi ve diyaframi ayarlayin. Boylelikle kusla karsilastiginizda en azindan ilk karede duzgun bir cekim yapma sansiniz olur. Automaticde birakirsaniz genelde cok uzun perde hizlari veriyor ve eger kus fazla durmayacaksa ve tek kare cekebildiyseniz oda cop oluyor.

3- Flashin ustunden (580EX II) High Speed Synch ozelligini secin boyleleikle istediginiz perde hizinda cekim yapabilirsiniz 1/1000-2000 ne isterseniz, tabi bu ozelligin makinadad olmasi lazim yanilmiyorsam.

4-Istediginiz seviyede aydinlatma alamiyorsaniz once flashin gucunu + degerlere getirerek artirin bayagi bir faydasi olacaktir. Bu yetmiyorsa ISOyu arttirin ve/veya diyaframi acin. Ilk yari duzgun yaptiysaniz ve kus size baska firsatlarda veriyorsa, cekim esnasinda bu ufak duzeltmeleri yaparsaniz.

5- En buyuk problem gece netleme yapmakda. Cunku makina netleme sistemi zayif fenerlerle netleme yapamiyor. Birde mesafe fazlaysa hic denemeyin zaten. Laserlerde ise yariyor ama zifiri karanlikda once kusu bulmaniz ve bir sekilde aydinlatmaniz lazim. Sadece laserle AF calsacaktir ama tam cekimden once laseri kapatmaniz lazim tabi yoksa laserin izi fotografda cok sevimli durmaz. Bu yizden laserin en buyuk dezavantaji ancak One ShoT AF icin olmasi Ai Servo icin guclu bir fener lazim. Ben genelde Collimator Kafasi olan bir Tiablo fener kullaniyorum bayagi ise yariyor ve cok uzaklari konsantre bir sekilde aydinlatiyor. http://www.tiablolight.com/product.htm

Bir baska kuvvetli fenerde http://www.fenixlight.com/newping.asp

8- Yaninizda muhakkak hem fenerler hemde flash icin yedek pil bulunsun.

9- Baska bir zorluk ise hem cekim yapmak hemde ayni zamanda kusu aydinlatmak tek basina imkansiz gib. Bu yuzden kusu buldugunuzda fener tutup cekim yapmayacak bir gonullu bulmaniz lazim :)) Ben tek basima ciktigimda isigi tutabilecek bir aparat monte ettim kameranin yanina ama isigin tam vuracagi yeri mesafe degsitikce ayarlamak cok zor oluyor, pek pratik degil ama kimse uoksa baska carede yok.

Simdilik aklima gelenler bunlar umarim yardimci olabilmisimdir.

sdag sdag 18.01.2010 17:07:00

Tüm gece çekimlerinde; yanınızda mutlaka lazer pen de denilen bir lazer ışık bulundurmakta yarar var. Işığı dağıtmadığından kuşu ürkütmüyor ve çok çabuk netleyebiliyorsunuz.

karaani karaani 18.01.2010 11:00:00

Baykuşlara ilgimizin arttığı şu zamanlarda,Gece baykuş çekimi için (Ancak gece bulabileceğimizden ) ön hazırlıklar dahil, vereceğiniz her bilgi değerli olacaktır.Merakla beklemekteyim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT