X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Manzara çekimi

spalaxtr spalaxtr 21.01.2010 18:20:00
Arkadaşlar merhaba,

Arazide tele ile kuş çekmenin yanında manzara çekimleri ve aynı anda makro çekimleri için bir objektif aradım kendime ve

"Sigma 18 -250mm f/3.5 - 6.3 DC OS HSM Autofocus Zoom Lens For Canon Cameras" objektifi dikkati çekti. Sizce nasıldır? Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim, veya önerebileceğiniz bir objektif ne olabilir?

Selamlar.

shooter shooter 2.03.2010 18:12:00

Bir Nikonman olarak ben de bu konuda bir kaç kelam edeyim...

Macro için kesinlikle prime lens tercih edilmelidir... En iyisi extention tube ler ama.. Sadece macro amaçlı çekim yapma düşüncesi ile çıkıldığında tercih edilebilir.. Bir de lensi ters takarak macro çalışması da iyi sonuçlar verir. Ancak, böcek vs. çekmek için kesinlikle 100 mm ve daha üzeri bir büyütme çarpanı 1:1 olan bir makro prime lens tercihi iyi sonuç verecektir. Bir çok kişiye sorsanız Canon için kesinlikle Canon 100mm f/2.8 L Macro .diyecektir.. 30 cm yaklaşma şansı bulacağınız, bir lens. IS- USM olması, sessiz çalışması ile kelebek ve böcekleri ürkütmeyecektir de... Ancak ben Canon un bundan önceki 100 mm macro lensini tercih ederdim. Çünkü Canon un bu güne kadar yaptığı en iyi orta format lensi ve macrosudur. Nikon ile yarışacak kadar keskin ve köşe kararmaları olmayan, flaş ile çok uyumlu, lensidir.. Üstelik yeni seriden daha ucuzdur. bir tek IS.. olmaması eksiği diyebiliriz. Ama buna rağmen tercih bu lense... Üstelik doğadan detay ve uzak manzara çekimi için flare etkisinin en az olduğu lens olması bakımından şayan-ı tercih lenstir...

Gelelim doğa için geniş açıya.. Ne kadar geniş açı olursa, o kadar iyi doğa kareleri alma şansı olur. Bunun için de benim tercihim prime lensler..

Ama ilk tercihim, hem Canon hem de Nikon için de uyumlu, zeiss 18 mm 3.5 manual lens. (http://kenrockwell.com/zeiss/slr/18mm-f35.htm)

Paraya kıyarım diyorsanız (yine de benimki bu olur..) o zaman canon 16-35 mm 2.8 L II.. Ama illa da zoom diyorsanız, Canon 17-40mm f/4 L üstelik en az 700 dolar cebinizde kalır... Bir tek 2.8 avantajı için bu kadar fazla ödemeye gerek var mı diye soru ile başbaşa kalırsınız.

Yine de ben Nikon dan şaşmayın derim... 17-35 ve 200 f.4 macro...:)

tabiatdostu tabiatdostu 2.03.2010 17:44:00

ilginize teşekkürler.canon dan 400 mm yi çıkartmak istemiyorum,nikon a bir makro alıyım diyorum.makro yu böcek çekimleri için kullanmak istiyorum.doğa fotoğraflarını her halükarda çekerim diye düşünüyorum.

çantam çok ağır oldu bu aralar bu yüzden iki yada üç lensim olsun ve istediklerimi bana sunsun istiyorum.anladığım kadarı ile nikon 105 mm makro.,70-210 un yerini alacak 70 300 ü demi elimden çıkartsam.

ademyagiz ademyagiz 2.03.2010 16:28:00

makro için nikon 105mm, manzara için de tokina 11-16mm kullanıyorum... tak çıkar biraz zahmetli oluyor arada sensöre toz kaçıyor ama gülü seven dikenine katlanır napalım :) manzara için zoom aralığı daha geniş olan bir lens de olabilir. 11-16 veya 10-20 her manzara için uygun olmuyor. 11-16 yı çıkarıp 55-200mm yi takarak çok manzara çekmişimdir..

tabiatdostu tabiatdostu 10.02.2010 19:21:00

doğa ile ilgili tüm fotoğrafları çekiyorum.özellikle (kuş) harici böcekler de çok ilgimi çekiyor.nikon da sigma 28-80 aspherical macro ile çalışıyorum artı olarak 70-210 macro ve 70-300 um var.canon 40D aldım 400 5.6 ile birlikte,böcek doğa bitki çekebilmem için elimdekiler yeterli gibi ama belki şunları ver şu lensi al diye tavsiyede bulunmak istiyen olur.yardımlarınız için teşekkürler.

zaferK zaferK 29.01.2010 20:35:00

Dört yıldan beri 24-105 lens kullanıyorum ,çok kaliteli ve pahalı bir lens...ama optik çarpanlı makinalarda bazı odak uzaklıklarında köşelerde hafif kararmalar olabiliyor.28-105 lens optik çarpanlı makinalar için üretildiğinden sorunsuzca kullanılabilir ,üstelik fiyatı diğerinin üçtebiri...iyi akşamlar Mustafa hoca ,selamlar...

mochy mochy 29.01.2010 12:10:00

Ben macro çekimlerinde Nikkor un 24-85mm lmacro lensi kullanıyorum..

Macroda çok tatmin edici sonuçlar aldım.. Ayrıca doğa çekimlerinde de efektif olarak kullanabildim. Ancak şehir seyehatlerimde, özellikle binalar ,meydanlar gibi geniş alan görüntüleme isteyen noktalarda bu lens bana yetmedi..Geniş açı kullanma durumunda kaldım..

Nikon makinem olduğu için nikon tecrübemi aktardım. Dilerseniz ff macro ile çekilmiş çoktan baçaklı bir canlının görüntüsünü yükleyebilirim. veya mail atabilirim..İncelersiniz..

Selamlar..

spalaxtr spalaxtr 25.01.2010 16:59:00

Arkadaşlar değerli görüşleriniz ve verdiğiniz fikirler için hepinize de teşekkür ederim. Selamlar

zaferK zaferK 22.01.2010 20:42:00

Mustafa hoca merhaba...değerli arkadaşlarımın görüşlerine katılıyorum ,ancak 17-70 le sadece manzara çekebileceğini düşünüyorum.Portre ve makro için en az 100mm lik bir lens gerekiyor.Bunun için Canonun çok hesaplı ve orjinal lensleri var...GittiGidiyor ve Sahibinden com.sitelerinden bu ürünleri çok ucuza temin edebilirsin...ben özellikle 28-105mm(f:3,5-4,5) veya 28-135mm(3,5-5,6 IS USM) öneririm...selamlar...

Maximusgama Maximusgama 22.01.2010 01:04:00

Ercan Bey in tavsiyesine katılıyorum.Hem geniş açıyı hem de makroyu beraber bulabileceğiniz ender lenslerden .Ben sigma nın 70-300 ü ile dahi son derce başarılı makrolar yakalayan dostlarımızın çalışmalarına şahit oldum.Gerçek sabit odaklı makro lensler gibi olmasada bu çekimin tekniklerine uyulduğunda işinizi fazlası ile göreceğine eminim Hocam. Selamlar.

Ercan3 Ercan3 21.01.2010 21:42:00

Çok deneyimim yok ama bildiklerimi paylaşayım.

400 ve 500 prime lenslerinizden sonra bu lensin sizi tatmin edeceğini pek düşünmüyorum. Bu lens iyi bir giriş seviyesi lens, makro özelliği yok, minimum netlik mesafesi 45cm, makro için pek önermem. Aralığın bu kadar fazla olması da kaliteyi olumsuz etkileyecektir.

Sigma düşünüyorsanız 17-70mm f2.8-4.5 DC Macro HSM lensine de bakabilirsiniz. Makro için de kullanabilirsiniz.

http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3327&navigator=6

Makro olarak ne çekeceğiniz de önemli tabii, çiçek ise çok yaklaşabilme şansınız olacaktır bu durumda minimum netlik mesafesi çok önemli, yukarıdaki lens iş görebilir. Kelebek, böcek için ise genelde 100-150mm civarı makro lensler kullanılıyor.

Bakalım başka ne öneriler gelecek...

Gnothi Gnothi 21.01.2010 21:42:00

..... anasayfaya çıkmadığı için görülmedi sanırım. selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT