TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

yorumlara yanıtlar

berece berece 7.02.2010 22:43:00
Bir konuyu gündeme getirmek gereği hissettim.Az önce yorumlara yanıt yazmaya başladım. 49 yanıt yazmak için 1.5 saat gibi bir zamana ihtiyacım olduğunu düşündüm.Tamer Zeybek ti sanırım profiline bir yazı yazmıştı."Vaktimi yanıt yazmaya değil yorum yazmaya, fotoğraf çekmeye ayırmak istiyorum "diyordu.Haklılığını gün geçtikçe anlıyorum.

Bu kadar zamanda 20-25 yorum yazabilirsiniz.Tür inceleyip bilginizi artırabilirsiniz.Fotoğraf inceler ,gözlem yazar,tür bilgisi girebilirsiniz.

Fotoğraf işleyebilir,fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz.

Tabiki gönül bağımızın olduğu kişilere yanıt yazmalıyız,teşekkür ederim,selamlar tarzındaki yanıtların zorunluluktan olduğunu hepimiz biliyoruz.Ama teknik yorumlara yanıtları hepimiz severek yapıyoruz.

Bilmiyorum ne yapsak?Benim duygularım teşekkür etmenin gönül borcu olduğunu söylüyor ve yanıt yazıyorum.Acaba zamanı olumlu kullanmayıp ileri gitmemizi ,bir şeyler üretmemizi engelleyen bir çabanın mı içindeyiz?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Selamlar.

Maximusgama Maximusgama 15.02.2010 22:50:00

Veysel Bey ile görüşlerimiz örtüşüyor.Kendisine katılıyorum. Ayrıca bu sitede "yağcılık yalakalık gibi kavramları" duymak bile istemiyorum. Kim kime yağcılık yapacak anlamadım .Herkes herkes kadar kişilikli ve onurludur. Fotokritik ten etrafa saçılan olumsuz alışkanlıkların ve küçük ayak oyunlarının bu sitede hiç kimseye bulaşmadığını düşünüyorum. Kimse otuduğu yerde fotoğraf çekmiyor.İşleri çok yoğun olduğu için zamanı kısıtlı olan var ise işsiz olduğu veya işleri kötü olduğu halde binbir sıkıntı ile kuşların peşinden koşanlar da var.Bence bu işin bir parçası da eleştirilere cevap yazmaktır yoksa bana göre iş yarım kalmış sayılır.

Teknik yorum konusunun ise bu konu ile karıştırılmaması gereken farklı bir başlık olduğunu düşünüyorum.

Selamlar..

drbozturk drbozturk 15.02.2010 22:40:00

yapılan yoruma cevap yazmamak tabi ki kişisel bir tercihtir, sevgili tameri yakından tanıdığım için onun nezdinde konuşursam yoruma cevap yazmaması kesinlikle kıl bir adam olduğunu göstermez, hatta kendisi oldukça canayakın ve sıcak bir kişidir, benim kişisel tercihim olabildiğince sayfa bütününde herkese teşekkür etmektir, ama birkaç gün sonra yazılan bazı yorumları çok geç farkedip bazen cevap yazamadığım da oluyor, bence bu konuyu fazla kafaya takmamak lazım

MuratC MuratC 15.02.2010 22:28:00

Ben bu konuda biraz Tamer beye katiliyorum. Her yoruma otomatik tesekkur etmek icin benimde vaktim her zaman olmuyor. Oldukca cevap yaziyorum. Vaktim az ise yorum yapanin fotografina objektif elestitrimi yapiyorum. Sen bana guzel yazmissin ayni sekilde bende guzel yazacagim sarti olmadan, bence en onemli unsur burada bu...

Veysel bey bozulmasin ama benimde bazen sadece bir iki yoruma cevap yazdigim oluyor :) Ama bunu vakit darligindan ve ancak yazilan yoruma tesekkur haricinde bir cevap verme geregi duydugum icindir, digerlerini takmadigimdan degil, yanlis anlasilmasin liutfen :)

spalaxtr spalaxtr 15.02.2010 22:08:00

Arkadaşlar yazılan yorumlara cevap vermek, teşekkür etmek gerçekten güzel bir davranış. Ancak çok yoğun olduğum bazı günlerde hiç cevap veremiyorum. Ama asla bir foto altında bazı kişilere cevap verip bazılarına vermemezlik te yapmıyorum. Bazılarımızın çok yoğun olması çok normal. Bu yüzden bütün kritiklere cevap yazmayan arkadaşlarımızı da anlayışla karşılamamız gerekir diye düşünüyorum. Zaman ayırıp fotoğraflarımıza kritik yazan arkadaşlara bizim de zaman ayırmamız gerekir ama diğer taraftan eşimize, çocuğumuza, öğrencimize, arkadaşımıza, komşumuza da zaman ayırmamız gerekiyor. Lütfen biraz tolerans.

Selamlar.

tzeybek tzeybek 15.02.2010 21:42:00

Konuyu geç gördüm ama adım geçtiği için birşeyler bende yazmak istiyorum.Bu konuda ben avatarıma aşağıdaki yazıyı ekledim.

"Fotoğraflarıma eleştiri yazan arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.Soru var ise seve seve cevap vereceğim.Peşin teşekkürettiğim için tek tek teşekkür mesajı yazmayacağım ve bu mesajlariçin harcadığım zamanı eleştiri yazmaya ayıracağım..Yazdığım eleştiriler için soru sormaz isem bende cevap beklemiyorum.Anlayışınız için teşekkürler.. 20.07.2007"

Konuyu duygusallık seline kaptırıp eve gelen misafirle mukayese edilmesi bana fazla abartılı geldi.Benim asıl kızdığım ise karşılık bekleyerek yapılan hareketler ve türbünlere oynama çiçek dağıtma.Eğer bu platforma birşeyler katmak istiyorsak fotoğraf yükleyip alınan eleştirilere teşekkür yazmak yerine objektif beğenilere göre en az aldığımız kadar vermek için bir okadar eleştiri yazmalıyız.Burada yüzlerce fotoğraf yükleyip neredeyse eleştiri yazmayan ama teşekkürü bir borç bilenler daha makbul ise bana eleştiri yazmayın !!! Bulanık fotoğraflara başköşeye deyip güzel fotoğraflara benim fotoğrafımdan daha fazla puan alır diye eleştiride yıkama yağlama başköşeye deyip , punalar gözükmüyor diye puanları test köşeye verenler daha makbul ise bana eleştiri yazmayın!!!.Ben kendime bir prensip benimsedim ve uyguluyorum.Uyan yazar uymayan kendine uygun yazacak birini bulur ona yazar karşılıklı yağ çeker..Yazacak daha çok şey var ama burada kalsın artık..

Özet :

49 yanıt yazmak için 1,5 saat harcayacağıma 49 eleştiri yazmayı yeğlerim.

Çalışan bir kişiyim gündüz işim gece evime karşı sorumluluklarım var.Bütün bunların arasında eleştiri yazıp fotoğraf yüklemeye fırsat bulmak bile güzel.Bu kısa ve değerli vakti düzgün harcamak taraftarıyım.

Yönetim sitede bir ayar yapsın profil sayfamda bir klik yeri olsun.Yazılan eleştirilere otomatik cevap ver açık kapalı diye ve açıksa verilecek cevap hanesine herkes istediğini yazsın cevap bekleyenlerde mutlu olmuş olur..

Tamer Zeybek

tabiatdostu tabiatdostu 11.02.2010 12:38:00

fikrimi bende belirtmek isterim.fotoğrafların altında yanında linkinde neresinde olur bilemiyorum yorum harici (wow süper) yada beğendi,yada baş köşe vs. kutucukları olsa,o an fotoğrafa ne demek istiyorsa kişi onu tıklasa,o kişinin o tıklamayı yaptığı nı gösteren bilgilerde bulunsa,nasıl olurdu.

mochy mochy 10.02.2010 14:03:00

Aslında sevgili Hakan Ayyıldız önemli bir konuyu irdeledi.Bu vesile ile bizlerde fikirlerimizi söyleme şanşı bulduk..

Doğal olarak Her fotoğrafçı teknik yorum ve beğeni(iyi yada kötü) yorumlarını almak ister.Herkes teknik yorum yapamayabilir.Çünkü bu bir tecrübe işdir.Ama herkes beğeni yapabilir çünkü bu bir kalp işidir.

Yapılan yorumlar,yapan kişinin düşünce emeğidir aslında. O fotoğrafa bakarak düşünce ve gönül emeği harcar.. Emeğe saygı gerekir.Ve bizlerde teşşekür ederek bu emeğin karşılığını veririz.

Ayrıca, bu yorumlar ve cevaplar birer paylaşımdır ve iletişimdir aslında.. Sevgili Kemalin ve Hakan Balıkçının dediği gibi bizler arasında dostluklarımızın ve motivasyonumuzun gelişmesini sağlar..

Elbette hepimizin bir hayat kavgası ve koşuşturması vardır. Ama elden geldiğince yazalanlara cevap verebilmeliyiz diye düşünüyorum.

Bu konuyu açtığı içinde Hakan Ayyıldıza teşekkür ediyorum..

Sevgiler Selamlar

hakbal hakbal 10.02.2010 13:33:00

Şu bir gerçek ki her zaman teknik yorum gelmiyor.Kimi dostlar yanlış anlaşılmaktan ya da polemik yaratılmasından çekiniyor olabilir.

Bende her yoruma cevap veriyorum elimden geldiğince...verilen cevaplar vakit kaybı olarak algılanmamalı.

Fotoğraflarımızın beğeni kazanması bu işe bizi daha çok motive ediyor düşüncesindeyim...

berece berece 9.02.2010 22:13:00

Sanırım gereken yanıtları aldım.Beklediğim yanıtlardı.Şaşırmadımda.Çünkü bende yanıt verenler gibi düşündüğümden eve misafir geldi hoşgeldin denilmez mi deyip yanıtımı veriyordum ,vermeyede devam edeceğim.

Ama son zamanlarda işlerim çok yoğun olduğundan bir süre fazla yorum yazamayacağımı düşünüyorum.

Herkese çok selam.

sdag sdag 9.02.2010 21:28:00

Bence ; eve gelen misafire Hoş geldiniz dememek gibi bir şey bu. Yani eve gelen arkadaşımız ya da yabancı misafirse ona bir hoş geldiniz demek gönül borcudur. Eğer çok zor geliyorsa bile kalıplaşmış bir teşekkür ederim demek bile ziyaretçiye saygıdır diye düşünüyorum.

eng55 eng55 9.02.2010 21:17:00

Son zamanlarda ben de aynı düşünce ile yorumlara cevap vermiyor,baştan teşekkür ediyordum.Konu ile ilgili düşünceleri

okuyunca doğrusu utandım,zaman ayırıp yorum yazan herkese

ayrı ayrı cevap yazmanın gerekli olduğunu anladım.Yorumuna

cevap yazmadığım herkesten özür dilerim.

Selamlar:)

Maximusgama Maximusgama 9.02.2010 21:07:00

3 Gün içerisnde yorumuma teşekkür edilmezse siliyorum. Hele üye aradan bazı yorumlara cevap yazıyor ise daha antipatik bulup bir daha yorum yazmıyorum.

wolfkenan wolfkenan 8.02.2010 02:59:00

Hocam az evvel yazdığım güzel bir kareye yorumum sonrası haftalık limitiniz doldu yorumunuz değerlendirilemeyecektir dedi,üzüldüm.

Şimdi geçmiş 2 günlük fotolara yorum yazamayacağım,peki bu bir hafta cezalandırılmam mı demek oluyor.

Cevap olarak bazen ben bile tembelliğe kaçıp giriş yorumumda topluca teşekkürlerimi,saygı ve selamlarımı sunuyorum,acaba ben de mi yanlış yaptım o zaman.Boş bir anda bunları cevaplamaya çalışıyorum.

Hakan Hocama katılıyorum ve ben tanıdığım fakat bazı isimleri yeni öğrendiğim türleri foto galeride bakıp yorum yazarak kendimi geliştirdim.Ayrıca yorum yazmak da pek kolay değil,mecburen fotodan anlamak da gerekiyor,sade duygularımız yetmiyor,saygılarımla selamlar

berece berece 7.02.2010 22:50:00

Henüz yorum yazan olmadı.Sanırım ana sayfada gözükmüyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT