TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Günün Fotoğrafı Seçimi!!!

resimogretmeni resimogretmeni 10.02.2010 21:43:00
Merhaba arkadaşlar.Sitenin yeni üyelerindenim.Ve dün yaşadığım bir olay beni açıkcası şaşırttı ve bu konu hakkında site yetkililerinden yada üstadlardan bir açıklama bekliyorum.

Dün gece günün fotoğrafları kısmında YALNİZKURT (Murat Demirtaş) Abimin Paçalısı vardı.Ancak bugün değişmiş yerine "Macar ördeği" fotoğrafı konmuş.Tamam o fotoğrafı çeken arkadaşın elinde sağlık O da çok güzel bir kare ama.Neden değişiyor günü fotoğrafı!!Madem sonradan değiştirilecek neden o günün fotoğrafı seçiliyor...

Bu nasıl bir düzen ve nasıl bir oylama sistemi açıkcası çok garibime gitti.Eğer günün fotoğrafı bu şekilde anlık değişecekse o zaman günün fotoğrafı diye bir kavram neden var...

Haftanın enlerini,Ayın enlerini yada Yılın enlerini seçin ki en azından daha objektif olsun.

Bu konuda bir açıklama yapan birileri olursa sevinirim.

serhattigrel serhattigrel 24.02.2010 01:30:00

Sitede yapılması gerekenleri burada yazmaya çekiniyorum, yapamaz isek mahcup oluruz.

Tür tanım ve karşılaştırma bölümü, kendini daha da geliştirmek isteyenlere fotoğraf yarışma platformu, çocuklara yönelik bilgi yarışmaları ve oyunlar içeren eğitim amaçlı trakuşçocuk . Bir türlü hayata geçiremediğimiz kuş acil, Video paylaşım bölümü, Hayaller çok, sizlerden de çok güzel öneri ve dilekler geliyor. Gel de yap. Hala tür isimlerindeki bir kaç hatayı bile düzeltemedik.

Kelebek sitesi ile ilgili bir görüşmelerimiz devam ediyor. Herşey netleşse bile hemen açamıyacağız.

Şu anki sorunumuz yazılımcımızın askerde oluşu, Serkan görevine geri dönecek olduğu için site yazılımına başka kişiyi görevlendirmiyoruz.Bir kaç ay kaldı.

Bu yazılımı yapanın geliştirmesi daha kolay diye düşünmekteyim.

Puan sistemine gelince;

Bu sistem kurulurken Adil bir şekilde fotoğrafları değerlendirelim diye birşey düşünülmedi, sadece misafirler sayfalarda çoğunlukla daha güzel fotoğrafları görsünler hedeflendi. .

Sitemiz birler ve sıfırlar ile çalışıyor, yani matematik ile. Günün fotoğrafı, günün üyesi, her tür sayfasındaki diziliş site tarafından yapılıyor. Hiç insan müdahalesi yok.

Seçim matematikle yapıldığı için siteye sayılar lazım. İşte siz eğer beğeninizi belirtirseniz bu sayıları siteye veriyorsunuz, sitede bu sayıları formüle vurup seçimleri gerçekleştiriyor.

Yani puanı kaldırsak, sıralama için yorum sayısına bakacağız , orada da aynı ahbap çavuş ilişkisi geçerli.

Biri gidecek, günün fotoğrafı seçilemeyen arkadaşına yorum yapacak. Sıralama yine değişecek.

SEÇİMDEN SONRA KİTLEME koyulmalı , bu şart.

Oturalım öyle yazılımlar yazalım ki, ahbap çavuşları tespit etsin , onları kısıtlasın. Bu mümkün,

Ama değer mi. Bunun yerine türler diye bir sayfa yapsak , Ördeklere basınca Boz ördek ile Yeşilin fotoğrafından farklarını görebilsek. Yazılım enerjimizi bu tür yeniliklere harcasak. Varsın Ahmet Mehmet i şimdilik geçsin.

Tamer Zeybek in geçen seneki önerisi ile puan dediğimiz seçimde, default ayarı tam ortaya almıştık. bunun olumlu bir etki oldu., Ancak bu sene bu önerileri yerine getirmek için Serkan ın beklenmesinin daha iyi olacağını, konunun yönetimde görüşüleceğini, olacaksa uygulamanın gecikeceğini üzülerek belirtirim.

nkaano nkaano 23.02.2010 10:19:00

Günün fotoğrafıları ile ilgili olarak daha öncede bir kaç forum açıldı. Genellikle izlemeyi tercih etsemde bu konuda nacizane bir fikrimi söylemek isterim.

Öncelikle gizli oylama mutlaka kalkmalı hatta oylama tamamen kalkmalı. Çünkü bana göre TRAKUŞ herzaman kayıtların fotoğraftan daha önemli olduğu bir site olmuştur.

Ancak anasayfa üzerinden açılcak bir link ile fotoyarış yapılabilir. Bu fotoyarış sayfasına her üye haftada 2yada 3 tane teknik açıdan üstün olduguna inandığı kareleri yükler ve burada yapılan açık oylamalar ile önce günün kareleri sonrada haftanın en iyi kareleri seçilir. Her hafta yapılan bu yarışlar ile ayın kareleri ve en sonundada yılın kareleri seçilir.

Bu arada yarışta farklı disiplinlerde konuşlabilir örnegin: Zor tür karesi, uçar karesi, Aksiyon karesi gibi

Umarım bir çözüme varırız.

Sevgilerle

tzeybek tzeybek 22.02.2010 08:19:00

Bu konuda fotoğraf değerlendirme kriterleri diye 1 er yıl arayla 2 defa konu açtım.Düşüncelerimin büyük bir bölümü burada yer alıyor.

1-En basit düzenleme ise fotoğrafa yorum yap dediğimizde 5 kutucuk çıkıyor ve puan verilecek nokta ortadakinde basılı duruyor.Bu nokta hiç olmasın ki puan verecek kimse vereceği puanı kendi arzusu ile bir nokta koyarak belirlesin.Hani başköşe yazıp ters köşeye yatırırken AAA pardon npktayı görmemişim olmasın.Noktayı koyarsa pardon deme hakkı da olmaz.

2-Fotoğrafları birkaç ayrı kategoriye göre puanlayabiliriz.Foto galeri en iyiler dediğimizde çıkan karma sonuçları ayırmak için de kriterleri bu seçimede koyabiliriz.Bir örnek olarak 3 lü seçim ve her üç kriterin toplamda dağılımı ayrı ayrı belirlenebilir.

a-türün fotoğraflanabilirliği..Ender bir türün puanı 5 olurken serçe 1 olabilir.

b-Fotoğrafik teknik.Netlik ve alan derinliği ile kompozisyon gibi öğelerin varlığı.

c-Estetik oluşum.Fotoğrafın duruşu estetikliği ve sanatsal yaklaşımın varlığı bakılabilir.

Daha önce yazdığım bu konudaki iki forum başlığını bulamadım :(( orada katılan fikir veren arkadaşlarda vardı.Profil sayfamda forumda açtığı konular kısmı var ama tıklama olmuyor.Açtığının yanına katıldığıda eklenip tıklamayla kolayca ulaşılabilmeli :)) buda ara bir istek olsun..

Selamlar..

tzeybek tzeybek 22.02.2010 07:26:00

Puanlama olan bu tarz sitelerde tam bir adalet yakalamanın mümkün olmadığının bende farkındayım.Bu durumu birçokkez yazdım ilk defa 2 yıl kadar öndeydi sabırsam ve yeri geldiğinde hep bu konuya dem vurdum.Sadece eleştirmek değil çözüm önerende oldum ama çok basit bir önerim bile sözlü olarak kabul görse bile fiiliyata bir türlü dökülemedi.Yönetimin özverisininde farkındayım.Bu satırları yazarak belkide bir sistem değişikliğinin artık kaçınılmaz olduğunu ve acilen uygulanması gerektiğini vurgulamaya çalışıyorum.Daha önce birçokkez belirttiğim gibi kişilerle problemim yok lütfen kimse yazdıklamı kişisel olarak üzerine alınmasın.Özetle derdim burayı daha uzun ömürlü yaşanılır görmek..

karaani karaani 22.02.2010 00:11:00

Siteyi daha aktif kullandığımızda,sık yazılan yorumların İnsanlara bir iç temizliği ve sevgi aşıladığını göreceğiz.Sabahtan akşama kadar boş boş sitede duranların bile arasıra gelip ortalığı karıştıracak tahriklerde bulunanlardan daha az değerli olmadığını görebileceğiz.

Bir karşılık beklemeden ne kadar fazla yorum yazarsak diğer üyelerle daha iyi irtibattımız olacağından ,kimsenin fotoğrafını küçümsemeden insani ilişkiler ve dostluklar kurabileceğiz,Bir çok insanın illa karşılık beklemeden birşeyler verebileceğine şahit olacağız,kendimizi geliştirmek için bir fırsata dönüşebilecek bu durumu herkese tavsiye ederim.

Lazaga Lazaga 21.02.2010 21:05:00

Geçen haftaydı sanırım.Fotoğrafım 25 yorum almıştı,diğer bir arkadaşın fotoğrafı 23 yorum almıştı..ikimizinkindede görünürde başköşe yoktu..tam olarak kırıteri bilmiyodum.neye göre şeçiliyordu.. trakuşsayfaya özelden meşaj attım.aklıma o adres geldi..bana herhangi bir açıklama gelmedi.ama 5dk sonra durum değişti.benim fotoğrafım günün fotoğrafı oldu..tesadüf olma ihtimali varmı bilemem..

furtun furtun 21.02.2010 20:27:00

Günün fotoğrafları anasayfaya çıktıktan sonra da yorum ve puan almaya devam ediyorlar. Örneğin 5nci durumda olan bir fotoğraf günün fotoğrafı belirlendikten sonra aldığı yorum ve puanlarla o gün 4ncü en iyi olarak görülen fotoğrafın yerini alabilir. Sistem tamamıyla üyerelerimizin değerlendirmeleri ile çalışmaktadır, dışarıdan manuel müdahale söz konusu değildir.

Ayın fotoğrafları için "sergi" bölümümüze bakabilirsiniz.

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl54@d

tzeybek tzeybek 21.02.2010 18:06:00

Bu sitede fotoğrafların değerlendirilmesi adil değil.Puanlama da gözükmediği için size yazarlar başköşelik diye ama puan verirken yatırırlar ters köşeye.Yazılımcı arkadaş askerde gel teskere gel teskere..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT