fotoğraf konusu biraz daha farklı ama Ercan Beyin önerisi bir bakıma zaten mevcut. gözlemler sayfasına gidip, bütün kayıtlar istenince karşıya çıkan seçeneklerden iller seçilip, ne zaman hangi tür görülmüş veya türler seçilince, nerelerde görülmüş süzülebiliyor.
benim de hep istediğim bir şeydi, Ercan Bey. gözlem sayfalarının çoğaltılmasını en çok bu nedenle istiyorum. fotoğraf olunca o noktadaki o günkü bütün türleri göremiyoruz ama gözlem sayfalarına hepsinin girilmesi mümkün.
yukarıda bahsettiğim kolaylıklar olmasına karşın, algoritmanın biraz daha tersine işlemesi benim de en çok istediğim ve beklediğim özelliklerinde biri olacak. Bu da gözlem ekleyen kişinin adı tıklanınca, girdiği bütün gözlemler geliyor ama hangi türleri nerelerden girdiği bir tablo halinde gelmiyor. Ancak önceki gözlemleri tek tek seçilip açılınca o zaman görülüyor. Bahsettiğim konu, Kusbankta mevcut. ancak oranın da güçlüğü, bir gözlem girerken, tek tek türleri girmek.
konuyu açıp, bunları yazmama da vesile olduğunuz için çok teşekkürler Ercan Bey. tekrar görüşmek dileğiyle, iyi geceler, selamlar.