TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

FotoGaleri için öneri

Ercan3 Ercan3 10.02.2010 22:37:00
Biliyorum Serkan şu anda askerde ve site geliştirme işlemleri onun dönüşünü bekliyor. FotoGaleri nin daha etkin kullanılabilmesi için şöyle bir önerim var:

Açılıştan Bu yana/Son bir ay/son bir hafta/son 3 gün seçeneklerin bulunduğu liste fotoğraf yükleme tarihine bakıyor. Bunun yerine fotoğrafın çekim tarihine bakması daha doğru olmaz mı? Böylece mesela son 3 günde İstanbul da çekilmiş fotoğrafları görüntülemek istediğimizde bunun yerine eskiden çekilmiş ancak son 3 günde yüklenmiş fotoğraflar geliyor.

Bunu bir adım daha ileriye götürebiliriz. Bu listeye Ocak/Şubat/... gibi ayları da ekleyerek örneğin Mart ayında Ankara da çekilmiş fotoğraflar dediğimizde farklı yıllarda da olsa o ayda o bölgede çekilmiş fotorafları ve türleri görmüş oluruz.

Ercan3 Ercan3 9.03.2010 22:14:00

Ömer Bey, Ahmet Bey ilginize teşekkür ederim. Düşündükçe daha fazla sonuç elde edebileceğimizi görüyorum. Fotoğraf ve gözlem girişlerinde o kadar çok veri bulunuyor ki bunları kullanarak belirli bir şehir ve ay seçtiğimizde aşağıdaki gibi bir liste elde edilebilir.

Tür Fotoğraf Adedi Gözlem Adedi/Birey Sayısı
Gri Balıkçıl 20 (fotoğraflara link de olabilir) 12 (gözlem linkleri)

Gözlem sayfalarında bir sorgulama eklenerek belirli bir gözlem yeri ve ay girildiğinde o ay içinde farklı senelerde olsa bile görülmüş türler listelenebilir. Bütün bu verileri benim gibi ne zaman nerede hangi türle karşılaşacağını bilmeyen ve bu işe yeni başlayanlara çok faydalı olacağını düşünüyorum.

İstekler bitmez, hepsi de emek isteyen istekler ama elimizde böyle güzel bir veri bankası var ise bunu kullanmak gerekir diye düşünüyorum.

rousettus rousettus 9.03.2010 04:48:00

fotoğraf konusu biraz daha farklı ama Ercan Beyin önerisi bir bakıma zaten mevcut. gözlemler sayfasına gidip, bütün kayıtlar istenince karşıya çıkan seçeneklerden iller seçilip, ne zaman hangi tür görülmüş veya türler seçilince, nerelerde görülmüş süzülebiliyor.

benim de hep istediğim bir şeydi, Ercan Bey. gözlem sayfalarının çoğaltılmasını en çok bu nedenle istiyorum. fotoğraf olunca o noktadaki o günkü bütün türleri göremiyoruz ama gözlem sayfalarına hepsinin girilmesi mümkün.

yukarıda bahsettiğim kolaylıklar olmasına karşın, algoritmanın biraz daha tersine işlemesi benim de en çok istediğim ve beklediğim özelliklerinde biri olacak. Bu da gözlem ekleyen kişinin adı tıklanınca, girdiği bütün gözlemler geliyor ama hangi türleri nerelerden girdiği bir tablo halinde gelmiyor. Ancak önceki gözlemleri tek tek seçilip açılınca o zaman görülüyor. Bahsettiğim konu, Kusbankta mevcut. ancak oranın da güçlüğü, bir gözlem girerken, tek tek türleri girmek.

konuyu açıp, bunları yazmama da vesile olduğunuz için çok teşekkürler Ercan Bey. tekrar görüşmek dileğiyle, iyi geceler, selamlar.

furtun furtun 9.03.2010 02:39:00

Öneriniz toplantılarımızda gündeme alınmak üzere not edilmiştir. Serkan dönünce yapacağımız toplantıdan sonra uygulanabilirliği konusunda sizi biliglendireceğim.

Ercan3 Ercan3 10.02.2010 22:37:00

Nasıl olur?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT