Barbarosun açtığı forumu görünce ana sayfadaki bu bilgileri ilk defa okudum. Yazının sonu alttaki gibi tamamlanmış. Bu bölümü aynen alıp sonra da kendi görüşlerimi yazacağım:
"Bu netice, kuşların çevre faktörlerine uyum sağlamalarında sevk-i ilâhî ile işletilen mekanizmaları uyguladıklarını ortaya koymaktadır.
Protein sentezi genetik olarak kodlandığından ve sentez edilen protein ebeveynlerinkinden farklı olduğundan, bu değişiklikte çevre faktörlerinin tesiri ihmal edilebilir.
Ornitologların klâsik evrimci bakış açıları bu meseleyi açıklamakta oldukça zorlanmaktadır. Daha net bir ifadeyle, ihtiyaca binaen kuşların kendi genleri üzerinde plânlı ve kasdî bir değişiklik yapmalarının mümkün olmadığı apaçık ortadadır"
Yazının sonundaki yorumların tamamen ben de subjektif ve hiç bilimsel dayanağı olmadığını düşünüyorum. Benim branşım Biyoloji ve tür, türleşme, mutasyon konularını ben de desrlerimde öğrencilerime anlatıyorum.
Birincisi zaten mutasyon hiç bir zaman ihtiyaca binaen olmaz. Böyle bir şey de hiç bir Biyoloji kitabında yazmaz. Ancak ne zaman birileri evrim teorisine çatacak olsa bu şekilde saptırmalara girmektedir. Mutasyonların bir hedefi veya amacı yoktur. Mutasyonlar genetik mekanizmaların bir doğası olarak çeşitli faktörlerin etkisiyle veya DNA tamir mekanizmalarının her zaman belli oranda hatayı düzeltmede yetersiz olması gibi nedenlerle sürekli olur ve canlının genomunda birikir. Daha sonra yaşanılan ortamda canlı üzerine etki eden faktörler altında bu mutasyonların canlıya sağladığı avantaj veya dezavantaja göre o canlı yaşama şansı bulur veya bulamaz. Mutasyona uğrayan canlı üreme şansı bulursa edindiği özelliği sonraki nesilere aktarır. Üreme şansı bulamazsa da edindiği özellikle birlikte gen havuzundan elenip gider.