TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Telsiz

hakan68 hakan68 15.02.2010 10:24:00
Biraz önce bir şahin fotoğrafına bakarken bir arkadaşımızın saplandığını okudum.

Bu olay özellikle çamurlu zamanlarda hepimizin başına gelebiliyor. Zaman zaman aynı bölgede 3-4 araba dolaşıyoruz ama birbirimizden ya haberimiz yok ya da telefonlarımız yok.

Araçlarımıza telsiz taktırsak diye bir fikir geldi.Off-roadcu arkadaşların çoğunda var.300 TL gibi bir fiyata satılıyorlar.Ayrıca kayıt gerektirmiyor sanırım bu telsizler.

Gerekli açıklamaları Ulaş arkadaşımız yapacaktır sanırım.Kendisi kullanıyor.

Burada isteyenlerin adlarını toprlarsak takan arkadaşla görüşeceğiz.

hakan68 hakan68 15.02.2010 10:24:00

Telsiz

DECO DECO 15.02.2010 10:33:00

Hakan abi haklı, arazideyken peş peşe dolaşmak şansı azaltıyor mecburen ayrılıyoruz ve ayrıyken başımıza aksilikler gelebiliyor. Böle durumlarda birde telefon çekmesse tam eğlence :)

Telsizi off-road gezilerinde iletişim amacı sürekli kullanıyoruz. Açık alanda iyi bir menzili var ve maliyetide çok yüksek değil.

Telsizin özellekleri kısaca ; CB yani halk bandı kullanıyo olması, genelde sucuların ve kamyon şöförlerinin kullandığı band, kayıt ve kullanım belgesi gerektirmiyor.

Araçlarda bulunması yararlı olacak bir cihaz, belirli bir band da arazide sürekli açık tutulduğunda işimize yarayacağına inanıyorum.

Maximusgama Maximusgama 15.02.2010 12:53:00

Güzel fikir ,Üzerinde durulmalı bence. Belki hafta sonları kullanmayı alışkanlık haline getirebiliriz.Benim sıklıkla gittiğim bölgelerde cep telefonunun işe yaramadığı oldukça alan var.

pufidika pufidika 15.02.2010 14:15:00
MuratC MuratC 15.02.2010 15:17:00

Bu bahsi gecen telsizlerin hemen hemen hepsi arazide bir ise yaramaz. Eger arada fiziksel bir engel yoksa problem yok, 3-5km icinde sorun olmaz. Ama ne tesadufdirki arazide hep arada bir engel vardir, dag, tepe, bina, vb vb. Durum boyle oluncada sonuc almak hayal olur. Ancak ticari repeater (aktarici) ustunden calisan telsizler tam sonuc verir. Bunlarda pahali ve izne tabi. Yani TRde bunlari almak icin ugrasmaya degmez.

Iyi bir arazi araci, camur lastigi, vinc, ekipman ve beraber dolasmak en iyi cozum. Ve tabi yakindaki traktor sahiplerinin telefon numaralari birde :))

mochy mochy 15.02.2010 16:26:00

Uydu telefonları haberleşme için cözüm olabilirmi.?

Teknik statüsünü ve fiatlarını bilmeden yazıyorum.

PYTHON PYTHON 17.02.2010 23:20:00

Yada işaret fişeği..:)

nkaano nkaano 18.02.2010 13:52:00

Telsizler açık arazide bir derceye kadar işe yarayabilir. Ancak bunun içinde özel bir bandın bize tahsisi edilmesi daha yaralı olur aksi takdirde frenkansa giren bir çok kullanıcı yalan anoslarla keyfimizi kaçırır. Biz arazide aselsan kriptolu telsisz kullanmamıza rağmen role olmadan 1000 m üstü tepe ardlari ile iletişime geçemiyorduk. Büyüklerde zaten 10-15 kiloluk sırt cihazları.

Benim kişisel fikrim:

Bir an önce TRAKUŞ un araç çıkartmalarını yaptırıp (Kapı_Cam_Kaportya için) üylere dağıtılması iyi olur. Böylece şahsen tanışmayan üyelerin birbirlerini tanıması kolaylaşacaktır. Ayrıca Üyelerimizin nerde ikamet ettikleri ve cep numaralarının yazılı olduğu bir rehber çıkartırsak arazide sıkıntıya düştüğümüzde bu rehberden en yakındakine ulaşabiliriz.

Birde önceden belirlenmiş zorlu yada tehlikeli araziler sitede açılacak bir linke girilir ise en azından kimin nerede olduğu daha çabuk öğrenilir.

Meslek tecrubelerimden söylüyorum güvenlik her zaman çok önemli.

Yani daş düşebilür, ayu çıkabilür.

Sevgilerle

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT