TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Bahar göçü için parmakları karıncalananlar yalnız biz değiliz malesef

Mystere Mystere 24.02.2010 17:15:00
Merhaba,

Aşağıda Doğa Derneği nden arkadaşımız Esra Kartal ın toygara attığı bir maili paylaşıyorum zira tüm arkadaşlarımız oraya üye olmayabilir.

Konu gerçekten önemli 2 yıl önce Hollandalı bir ornitologdan Malta da yaşananları dinlediğimde kanım donmuştu. Malta ana göç rotalarından birinde ve her bahar binlerce kuş yırtıcılar dahil katlediliyor. Düşünün ki Sarıyer sırtlarında biz fotoğrafa yatmışken yanımızdan biri tepemizdeki yılan kartalına ateş ediyor. Lütfen aşağıdaki linke uğrayım Malta başbakanına maile siz de imza koyunuz.

Teşekkürler

Mehmet

http://www.birdlife malta.org/ petition/ sign/

Merhabalar,

BirdLife Malta son yıllarda yogun sekilde kacak avcilikla mucadele ediyor. Bu mucadelenin simdiki ayagi baslattiklari imza kampanyasi.

Bizlerden de destek bekliyorlar. İmzamizi atip konuyu yaymamiz iyi olacak.

sevgiler

esra

Malta daki Kaçak Avcılığa Karşı İmza Kampanyası

Doğa Derneği’nin Türkiye’de temsilcisi oldugu uluslararası doğa koruma organizasyonu BirdLife International’ın Malta adasındaki ofisinin Genel Müdürü Tolga Temuge’nin Türkiye’deki doğa severlere çağrısı var.

Malta, 2004 yılında Avrupa Birliği’ne dahil olmuş Akdeniz’in ortasında 400 bin nüfuslu küçük bir ülkedir.

Bu ufak ada devleti, coğrafi konumu nedeniyle Afrika ve Avrupa kıtaları arasındaki kuş göçü açısından büyük önem taşımaktadır. Her yıl 170 den fazla kuş türü (Herons, raptors, waders etc) Akdeniz üzerinde göç ederken bu ufak takım adalara, yolculuklarına devam etmeden önce biraz olsun dinlenmek ve besin bulmak için uğrarlar.

Ancak koruma altındaki bu türler Malta’nın 10 binden fazla avcısına kurban düşmektedir. Her yıl ilkbahar ve sonbahar’da binlerce koruma altındaki kuş Malta’nın kaçak avcıları tarafından öldürülmektedir.

Bu katliami durdurmak amacıyla son bir kaç yıldır BirdLife Malta, Avrupa çapında büyük bir kampanya yürütmekte. Bu çalışmanın bir parçası olarak Malta Başbakanı Lawrence Gonzi’ye hitaben başlatılan uluslararası imza kampanyasına katılmak için aşağidaki linke tıklayın ve sizde mesajınızı Dr Gonzi’ye iletin.

http://www.birdlife malta.org/ petition/ sign/

www.dogadernegi. org

http://www.facebook .com/pages/ Doga-Dernegi/ 95369986590? ref=nf

Mystere Mystere 24.02.2010 17:15:00

Lütfen kayıtsız kalmayalım ve daha fazla insana duyuralım

spalaxtr spalaxtr 24.02.2010 19:30:00

Mehmet merhaba,

Linke tıkladım ama bir sayfaya ulaşamadı. Acaba yoğun tepkiler üzerine sayfayı mı kapattılar.

Selamlar

asude asude 24.02.2010 21:38:00

Sayfaya ulaşılamıyor..:((

Selamlar

Ercan3 Ercan3 24.02.2010 21:51:00
gutesmienchen gutesmienchen 25.02.2010 08:22:00

Bu arada aklımdayken bir soru,biz niye kendimiz için,Türkiye için böyle bir imza kampanyası başlatmıyoruz?

gökçen gökçen 25.02.2010 08:38:00

Doğal yaşama saygı tüm insanlığın üzerinde bir borçtur.Yok etmek çok kolay...Bu durum insanoğlunun omursamazlığı ile birleşince,gelecek nesillere asla açıklayamıyacağımız bir yıkıma dönüşecektir.Lütfen duyarlı olalım saygılar...Bir imzadan ne çıkar demiyelim.Unutmayalım okyonuslar damlacıkların birleşmesiyle oluşmuştur...

berece berece 25.02.2010 11:24:00

İmzaladım gönderdim.Umarım faydası olur.

Dikkuyruk Dikkuyruk 25.02.2010 11:46:00

Mehmet yazınızı üzülerek okudum.Hazırlamış olduğunuz raporu Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne gönderirseniz sanırım onlarda konuya el atarak İl Müdürlüğünü harekete geçirir diye düşünüyorum.

dede dede 25.02.2010 13:15:00

Ne kadar acı ama ne yazık ki gerçekler her zaman öyle. İmza işi tamam ama umarım faydası dokunacaktır.

Sevgilerimle.

Jamboree Jamboree 25.02.2010 16:23:00

Umarım faydası olur..

asude asude 25.02.2010 16:52:00

Sayın Levent TURAN Bey in yazdıklarını eshefle okudum...

Çok çok üzüldüm... Konu detaylarına inilince de bizim ülkemiz ve Türk insanının alnına çalınmış kara bir leke olarak görüldüğünü düşünüyorum.....

Bu duyarlı paylaşımınız için teşekkürler Sayın ÇETİNKOÇ...

O bölgedeki arkadaşlarımızın değil aslında bu konuya dur demekteki tek güç...

Asıl önemli olan bilinçli olarak tüm milletin farkındalığını canlıya saygı göstermeye çekmek...

Ve bizim konularımız arasında olan kuşlar, nadir türlere yapılan bu eziyet ve katliama toplumsal bilinci geliştirerek bir dur demek...

Aslında yapılacak, yazılıp söyenecek o kadar çok şeyler varki...

Bir çoğumuz çalışma hayatının içinde debelenip duruyor, ne zaman ne imkan aşamasında bişey yapamıyoruz...

İçimizin acıdığıyla kalıyor ve bişeyleri birebir yapamamanın ezikliğini duyuyoruz...

Ben bu duyguları yaşayan birisiyim ve inanılmaz bir sıkıntı ve eziklik duyuyorum....

Selamlarımla....

Maximusgama Maximusgama 25.02.2010 20:04:00

Mehmet öncelikler teşekkür ederim.Kayıtsız kalınamayacak bir konuya değinmişsin.İkinci ve bizi doğrudan ilgilendiren konu ise Göç kuşlarına ateş etme hastalığına tam olarak biz de katıldık mı bilmem ama Havanın iyi ve göç trafiğinin yoğun olduğu günlerde Sarıyer in köylerinden de atış sesleri geliyor. Ben o böledeki ve bildiğin gibi göç bölgesine çok yakın noktadaki Jandarmaya bir çok kez haber verdim.Bu sene göçü izleyen arkadaşların silah sesi duyduklarında hemen Jandarmayı aramalarını rica ediyorum ki bu olay bizde de alışknlık haline gelmeden sonlansın. Selamlar.

atmaca54 atmaca54 25.02.2010 22:11:00

Bir imzada benden,Bu şerefsizce yapılmış olan katliamda kesinlikle şuna dair bir kesin tavır koyabilirmki bizim gözümüzün ve boğazımızda eğer bu görüntüler yapılırsa kesinlikle ama kesinlikle elimden geldiğince mücadele ve müdahale edeçeğime dair söz veriyorum.

Bu nasıl bir olaydır böyle,Acımasız şerefsizler:(((

surgeon surgeon 25.02.2010 22:45:00

Hemen imzaladım. Bizim ülkemizdeki katliamların bundan daha masum olmadığını düşünüyor, ülkemiz için de benzeri bir kampanyayı başlatmasını diliyorum.

Çulluk Çulluk 26.02.2010 18:13:00

Mehmet ne isabetli bir konuda forum açmışsın. Seni kutluyorum. Belki bizim ülkemizde değil ama kuşun ülkesi mi olur. Ben burada benzer bir konudan bahsetmek isterim. Bilindiği gibi ister fotoğraf ister gözlem amaçlı olsun bir çok kuş alanını Trakus üyesi yüzlerce kişi her gün geziyor. Bu alanlarda görülen yasak avcılık, saz kesimi(yakımı), çöp dökümü ya da akla gelmedik fakat yasadışı durum, sitede açılacak bir bölüme bildirilse (hatta fotoğraflarıyla), aramızda oluşturacağımız gönüllü bir ekip ile bunun üzerine yasaların ve imkanların elverdiği ölçüde gidilse faydalı olmaz mı ? Alan koruma kesinlikle ihmal ettiğimiz ve ezikliğini duyduğumuz bir konu (en azından çoğumuzun). Konu hakkında birçok fikir daha söylenebilir. İçimizde kurulmasını önerdiğim alan koruma ile ilgilenecek ekibe katılmaya hazırım. Artık birşeyler yapmanın zamanıdır. Selam ve sevgiler/Cemil Gezgin (Çulluk)

tabiatdostu tabiatdostu 26.02.2010 18:45:00

nihayet imzamı attım.paylaşım için teşekkürler.

armadillo armadillo 26.02.2010 19:20:00

Yazılanları üzülerek okudum. Hatay da olanları yeni öğrendim. Gerçekten şok edici. Herkes kendi bölgesinden benzer haberleri foruma taşımalı ki neler olup bittiğinden haberimiz olsun. Ben yıllardır Göksuya gider gelirim. ÖÇK bölgesi olmasına rağmen pek çok kere avcılarla karşılaştığım oldu. Bir defasında sırt çantasında bir düzine yeşilbaş ve çamurcun doldurmuş bir avcıyı bile görüntüledim. Hatta avlanan bir şahısla konuşma imkanı bile buldum. Üzülerek belirtmeliyim bu şahıslar bölgede yaşayan " yani oraya asıl sahip çıkması gereken" köylülerdi.

Bana yaptıkları savunma hayli ilginçti. "Biz avlanıyoruz ama, dışarıdan avlanmaya gelenleri Jandarmaya şikayet ediyoruz" Bu adamların bir kısmı o bölgede çiftçilik yapan toprak sahipleri olduğundan su kuşlarını kendilerine bahşedilmiş nimetler olarak görürüyorlar.

Çare: TÜM ÖÇK BÖLGELERİ KAMULAŞTIRILMALIDIR.

Kuşların bu yaşam alanları hem ekip biçilen Tarla, hem Sulak Alan olamaz...

Irıshsetter Irıshsetter 26.02.2010 20:48:00

Ziyaret edip gözlemlediğiniz av yasağı olan bölgede gördüğünüz yasadışı avlanmaları ya da av yasaktır tabelalarının olmayışı gibi eksiklikleri http://istanbul@cevreorman.gov.tr adresine bir mail ile bildirebilirsiniz.İlgileniyor ve konuyla ilgili geri dönüş yapılıyor.

Ancak asıl sorun doğa bilincinin kitlelere yayılmasıdır kanımca.Bunun içinde il-ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurup ulaşabildiğimiz tüm ilköğretim okullarında sunumlar yaparak,gencecik fidanlara avcı babalarının ellerine tüfek tutuşturmalarına fırsat vermeden,onları kazanmak olacaktır...

diskuso diskuso 26.02.2010 22:50:00

Mehmet, birdlife üyesiyim ama gelen maillere üstünkörü bakmışım demekki, bu hatırlatma ve başlattığın kampanya için teşekkür ediyorum. İmzamı attım. Selamlar...

uykusuz uykusuz 27.02.2010 10:40:00

Ben de gönderdim, bütün üyelerin gödermesini dilerim.

alcedo alcedo 27.02.2010 14:03:00

imzaladım gitti...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT