TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yorum yazma...

zaferK zaferK 28.02.2010 22:36:00
Değerli arkadaşlarım...uzun zamandan beri gündeme getirmekte tereddüt ettiğim bir konuyu bugün yazmaya karar verdim...yazıda kesinlikle herhangi bir arkadaşımı kastetmedim ,genelde dikkatimi çeken ve birilerinin hatırlatması gerektiğine inandığım bir konu...

Bildiğiniz gibi ya övgü ya da yapıcı tenkitler içeren eleştiriler yapıyoruz.Bazen vaktimiz çok olur ,bolca yorum yazarız ,bazen de vaktimiz olmaz çok değerli fotoğraflara bile yorum yazamayız.

Bazen birine canımız sıkılmıştır ,fotoğrafı iyi de olsa yazmayız ama bazen de teşvik amacıyla vasat fotoğraflara da yazarız.Bütün bunlar olağandır...herkes istediğine ,istediği gibi yorum yazma özgürlüğüne sahiptir...

Ama diğer günler pek yorum yazmayıp ta fotoğraf yükleyeceği gün ,ya da bir gün önce yorum yazmak pek şık olmuyor arkadaşlar...tekrar söylüyorum ,kesinlikle hiçbir arkadaşı kastederek söylemiyorum ,ama inanın hiç şık durmuyor.

Fotoğraflarımıza çoook sayıda yorum yazılsa noolur ,yazılmasa noolur...

Anasayfaya çıksak noolur çıkmasak noolur...bu güzide sitede en güzel ödül öğrenmek ve paylaşmak değilmi...

Yazdıklarım için lütfen bağışlayınız beni...içinizden geliyorsa hergün ,herkese yazınız...içinizden gelmiyorsa hiç yorum yazmayınız...ama dediğim gibi sadece özel durumlarda yorum yazmanın hoş olmadığına inanıyorum...bol fotoğraflı güzel günler diliyorum...

piyongo piyongo 4.08.2010 16:12:00

vallahi al gülüm ver gülümü bilmemde ; şöyle nadir çekilmiş bir türe ışık yetersiz,aman çekememişsin falan diye yapılan eleştirilere acayip uyuz oluyorum....

serhattigrel serhattigrel 27.03.2010 00:16:00

Gelin benim yerime oturun bu forumu baştan aşağıya okuyun.

Üzülürsünüz.

Bende üzülüyorum. İnsanlar fikirlerini forumlarda açıkça dile getirebilmeli, buna katılıyorum. Ama bir sistemin içinde olupta sistemi eliştirmenin çok ta alemi yok.

Dostluk, arkadaşlık, vefa borçları önemlidir, siz, size merhaba diyene merhaba dersiniz. Bundan daha normal birşey olamaz. Buna yalakalık veya kanka ilişkisi demek kimine göre doğru olabilir ama çoğunluğu üzersiniz. Kelimeler hoş değil. Ne gereği var.

Vakit bulan bir arkadaşımız, bir fotoğraf yüklemiş, on tanede yorum yazmış, neden bundan çekinsin.

Ben alınmışım, aman başka kimse alınmasın, burada ismi olan hiç kimseye gücenmiş değilim sadece birbirimizi tetikliyerek, forumu uzatmak bize yarar sağlamıyacak.

hamit54 hamit54 26.03.2010 21:55:00

Zafer hocam en kısasından özetlemiş.

Her kelimesine ben de katılıyorum.

Burası da adı geçen site gibi olma yolunda

değil mi?

Selamlar Zafer Hocam...

shooter shooter 26.03.2010 12:20:00

sevgili doktorumun sözlerine katılmamak mümkün değil... Maalesef fotokritik de ilk başlarda gayet güzel ve masumane bir fotograf sitesi iken, egolar, sitenin para peşinde koşması vb. gibi nedenlerle şu anda fotokanka sitesi haline döndü.. ancak bizim sitemizin temel bir ayrıcalığı var.. Burda ilk amaç bilgiyi paylaşma.. Kuşlarla ilgili bilgileri görsel, yazısal ve ses olarak paylaşmak... bu da bu sitenin ana amaçının mütevazi bir belgeleme sitesi olmasını sağlar. Buradaki dostalarımızın bu ana noktayı gözönünde tutarak adım atmasında yarar var diye düşünüyorum..

tartışma genelde fotograf, galeriye yüklenen kareler üzerinde oluyor haliyle... Oradaki fotograflarada öncelikle bir bilgilenme karesi diye bakmaya özen gösterirsek, tartışmaların azalacağını sanıyorum..

bunun için öncelikle çektiğimiz kareler hakkında üşenmeden ayrıntılı bilgi girmek gerekiyor... fotograf yüklerken girilen bilgiler yanında, hava koşulları, ışık durumu, arazi yapısı, çekim koşulları gibi ek bilgileri... fotografın teknik verilerini ve yükleme boyutlarını, uygulanan işlemleri not edersek, hem o fotografa bakan kişilerin öğrenmelerine yönelik büyük katkılar sağlanacaktır. benzer karşılaşmalarda arkadaşlarımız teknik ayarlamaları yaparak daha iyi kareler çekmelerine de katkı sağlayacağı açıktır. o nedenle BİRİNCİ AMAÇ BİLGİNİN PAYLAŞILMASI OLMALI... onun için tek kelimelik bir açıklama ile fotograf yükleme yerine ayrıntılı bilgileri okuyup, üstüne "fotograf karesinin üstüne! yorum yaparak bilgimizi arttırmaya bir damla eklemek gerekir... yapmamız gereken de bence sadece budur...

o zaman bu tartışmaların büyük ölçüde kesileceğini, sadece türün, çekim koşullarının ve fotograf kalitesinin teknik analizlerinin tartışılarak doğru yöne gideceğimiz yadsınamaz... hasbel kader fotografa 30 yıl emek vermiş, doğaya değer veren bir kardeşiniz olarak nacizane düşüncelerim budur...

JamJar JamJar 25.03.2010 22:22:00

İki yılı aşkındır sitedeyim, Fotokritik teki al gülüm ver gülüm, puan, anasayfa gibi saçmalıklar yüzünden orayı terk ettim, burada da son zamanlarda yavaş yavaş bu durumların oluşmaya başladığını gördüğümden galeriye pek fotoğraf yüklememeye başladım, dostlarım farketmiştir.

Tür ekle süper bişi, kimseyi rahatsız etmeden, yorum yazmaya mecbur etmeden, güzel güzel ekliyorum türlerimi, çok beğendiğim veya özel bir tür olduğunda genelde arkadaşlarımın ısrarı ile galeriye yüklüyorum. Kimseye yalakalık yapmadım, bunca yıldır aldığım ve yazdığım eleştiri sayısı ortada, hiç fotoğraf yüklemesemde hemen her gün beğendiğim 3-5 fotoğrafa yorum yazarım, kim olduğuna, bana yazıp yazmadığına asla bakmam, dostlarımın tüm fotoğraflarını elimden geldiğince görmek, değerlendirmek isterim, kime ne, kim kimden hesap sorabilir.

Yanlış tür yazılmış olduğunu gördüğüm durumlarda tanıdığım kişilere söylerim, tanımadığıma söylemem, beni ilgilendirmez, çok daha tecrübeli tür komitesi var, ister düzeltir ister düzeltmez.

Ben hata yapmam, her yazdığım tür doğrudur diyebilecek üye var mıdır, ben kimim, hata yapabilirim elbette, yine de elimden geldiğince bakarım, sorarım öyle yazarım türü, yanlışsa düzeltilir.

Sonuç olarak ne pohpohlanmaya ne de yalakalığa ihtiyacım yok, hiç bir zaman uzmanı olmadığım konuda da ısrarcı olmadım, kaale alınmadım diye gurur meselesi de yapmadım, saygılarımla...

tabiatdostu tabiatdostu 25.03.2010 13:11:00

yazsam mı yazmasam mı sanki kaale alınmıyormuşum gibi hissetmeye başladım.

dün eklenen bir türümüzün fotoğrafında,sorumlusu olduğum bir tür.

4. yada 5. yorumda türün eklenen tür e ait olmadığı nı ve sebeplerini yazmama rağmen benim yorumumdan sonra sitedeki hergün online olan dostlarımızın hala güzel tür,güzel çekim demesi beni farklı düşüncelere sürüklüyor.

eğer türümüz benim düşündüğüm gibi değilse neden siz yanlışsınız denmiyor.

burada fotoğrafa değilde kişilere yorum yapılıyormuş hissi uyandırdı bende...

sdag sdag 4.03.2010 18:11:00

Zafer Bey,

Serzeniş ve dileklerinizde çok haklı olmakla birlikte sanırım başka bir yönden de bakmak gerekecek bu duruma. Ben uzun zamandır işlerimin yoğunluğu nedeniyle yorum yazmaya pek fırsatım olmadığından yazamadım. Bugün de fotoğraf yüklemeye zamanım var ve yorum da yazabileceğim zamanım var. Zaten diğer zamanlarda fotoğraf yüklemeye zamanım olmadığı için ne fotoğraf yükleyebildim, ne de yorum yazabildim. Eee şimdi ben fotoğraf yükleyip diğer fotoğraflara da yorum yazarsam, fotoğrafıma puan verilsin diye mi yazmış olurum?

Fotoğraflarımıza çoook sayıda yorum yazılsa noolur ,yazılmasa noolur...

Anasayfaya çıksak noolur çıkmasak noolur...bu güzide sitede en güzel ödül öğrenmek ve paylaşmak değilmi... Sözünüz aslında işin özü. Ben sizleri gıyabınızda tanımış olsam da bu tanışıklıktan ve bilgi alışverişinizden mutlu oluyorum. Kim ne demiş, ne yazmış kısmı beni pek bağlamıyor. Sevgi ve selamlarımla.

hakbal hakbal 3.03.2010 14:36:00

benim de dikkatimi çeken bazı şeyler var ama umursamıyorum bile.eğer puanlama sistemine geçilirse bu tarz davranışların sayısı da artacaktır korkarım.

Sevgili Yasin in dediği gibi kişi çektiği ve paylaştığı fotoğraftan keyif alıyorsa gerisi teferruattır.

selamlarımla...

kortize kortize 2.03.2010 23:27:00

Zafer Bey size canı gönülden katılmakla beraber konuyu bir adım öteye götürmek istiyorum.

O da şudur ki ; Genelde yorumlar çekilen fotoğrafa değil çeken kişiye yapılıyor.

Malesef bunun böyle olması manidardır.

Sonuçta bir fotoğrafa fazla yorum almak veya almamak çok da önemli değil.

Bana göre insanın çektiği fotoğraftan aldığı keyif en önemli olanıdır.

Saygılarımla..

ademyagiz ademyagiz 1.03.2010 21:53:00

Katılmamak mümkün değil :)

PYTHON PYTHON 1.03.2010 20:53:00

bu haklı sözlerinden sonra senin son fotoğrafa bir yorum yazmalıyım abi..:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT