TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

BİR TRAKUS PROJESİ

serhattigrel serhattigrel 16.03.2010 19:54:00
Bu forum TRAKUS poster çalışmasının koordinasyonu için açılmıştır.

Başvurular ve Görevlendirme bu forumda yapılacaktır.

Bir eleme söz konusu olmayacak ilk baş vuran arkadaşlarımız görevi almış olacaktır.

Görev alacak arkadaşların talip oldoğu görevi mutlaka belirtmeleri , talip olacakları görev de kadro dolmuş ise yedek olarak yazılmaları, her bölüme 1 den fazla yedek yazılmaması esastır.

serhattigrel serhattigrel 16.03.2010 19:55:00

TRakus Türkiye nin Kuşları Posteri.

19350 adet fotoğrafımız var, artık ülkemizde bulunan ve sıkça karşılaşılan kuşların fotoğraflarından oluşan öğretici amaçlı bir poster yapabiliriz.

Arşivimizi tarayıp sıkça görülen türlerden oluşacak bu posteri ilkokullar, orta öğretim kurumları ve ilgili dernek ve kurumlara dağıtabiliriz. Böylece, hem gençlerimiz bir elin parmaklarından daha çok tür tanıma fırsatı bulur hem de topluluğumuzun adını duyurma fırsatını buluruz. Bu görevi gönüllülük esasına dayanarak yapabileceğiz.

Yapılacak görev dağılımı şöyle;

Tür ve fotoğraf seçici gurup. (3 kişi)

Site verilerini tarayarak tür listesini oluşturacak,

Tasarım gurubu ile görüşerek postere gerekli olacak sayıda fotoğraf seçecek.

Not: Fotoğraf seçimi hem türün özeliklerini sergileyecek hem de tasarıma uygun olacak şekilde yapılmalıdır. Bu bölümde görev alacak arkadaşların tür tanıma konusunda bilgi sahibi olmaları tavsiye edilir.

Tasarım gurubu . (2 kişi)

Posterin Coreldraw, Pohotoshop gibi programlar kullanarak tasarımını yapacak.

Posterin basımı için maliyet analizi yaparak bütçe belirleyecek.

Not :Bu konuda çalışacak arkadaşlarımızın profesyonel olarak benzer işler yapmış olması tavsiye edilir.

Dağıtım gurubu. (2 kişi)

Posterin amacına uygun dağıtımı için okul ve kurumları seçecek.

Dağıtım şeklini ve bütçesini belirleyecek.

Dağıtımı gerçekleştirecek.

Not :Dağıtım koruyucu malzeme içinde posta ile yapılacağı gibi üyelerimiz tarafından da yapılabilir. Amaç eğitim olması sebebi ile bu bölümde de eğitimci arkadaşların görev alması tavsiye edilir.

Finans gurubu, (6 kişi)

Tasarım ve Dağıtım gurubundan gelecek bilgilere göre bütçesini belirler ve kaynak teğmin eder.

Bulunacak kaynakları doğrudan matbaa ve dağıtım şirketine yönlendirir.

Proje koordinatörü (1kişi)

Gurupları oluşturur,.Projenin gerçekleşmesini sağlar. Koordinasyonu üstlenir.

drfethi drfethi 16.03.2010 22:01:00

Tür ve fotoğraf seçici grup içinde yer almak isterim.

Ayrıca Muğla bölgesi tüm dağıtımlarda da yardımcı olurum.

Jamboree Jamboree 17.03.2010 17:59:00

Tasarım için yedek gönüllü olabilirim.

(Benden daha çok zaman ayırabilecekler varsa onlara öncelik tanımak için, yoksa seve seve yaparım)

Türkiyedeki Tüm türleri gösterir bir poster mi düşünülüyor? Kabaca her satırda 20 tür barındıran 23 satır olsa ve tabi ki boncuk gibi sıralı olmayacaktır bunlar, yaklaşık bir boyut orantısı (yani balık kartalı ile cıvgın aynı boyutta görünmemeli) olmalı. Durum böyle olunca oldukça büyük bir poster çıkacaktır ortaya.

sakaladam sakaladam 17.03.2010 19:09:00

tasarım gurubunda görev alabilirim.

serhattigrel serhattigrel 17.03.2010 20:16:00

Zafer Tekin ve Fethi Halepliler, Oğuz Kepiroğlu ve Kemal Kahraman beye teşekkür ederiz, sayısı 800 e varan aktif üyelerimizden katkılarını bekliyoruz, Hep birlikte yapacağımız daha çok işler var.

Proje bizim için çok zor değil, burada en zor iş olan fotoğraf bulmak ki bizim böyle bir sıkıntımız yok.

Tür seçiminde hangi türlerin sık görüldüğü konusunda bizden daha fazla bilgi birilkimine sahip bir kurum yok.

Ben başımıza ne gelecek diye bir ön bütçe araştırması yaptım, baskı için yaklaşık değerlerdir. mutlaka daha iyi teklifler alınacaktır.

POSTER 50x70 cm (vernikli)

Boyut 48x68 cm

Renk 4+0

Kağıt 170 gr. Mat Kuşe

Laminasyon Mat Vernik önyüz

Diğer Düz Kesim,

TEKLİFİMİZ: (Teklif Para Birimi)TL

------1.000 Ad--2.000 Ad--10.000 Ad,

FİYAT 475,00-- 615,00 --1.850,00

POSTER 70x100 cm (vernikli)

Boyut 68x98 cm

Renk 4+0

Kağıt 170 gr. Mat Kuşe

Laminasyon Mat Vernik önyüz

Cilt Düz Kesim,

TEKLİFİMİZ: (Teklif Para Birimi)TL

------1.000 Ad--2.000 Ad--10.000 Ad,

FİYAT 750,00 --1.025,00 --3.450,00

fotoğraf ve tasarıma para vermiyeceğimizi düşününce en büyük giderimizin baskı olacağı kesin. Dağıtım konusunda tüm ülkeye yayılmış üyelerimiz bize yardımcı olabilir. Nasıl, kaç tane basılacağı, dağıtım şekli hep bu gurubun karar vereceği şeyler.

Burada önemli olan, TRAKUS olarak içimizden çıkacak gönüllüler ile , sağladığımız birikimlerden ülkemize faydalı şeyler üretme kabiliyetini kazanmamızdır. Bu ilk projenmizin başlamasını heycanla bekliyorum.

Gördüğüm kadarı ile Tasarım gurubu tamam, Bir koordinatör çıksa bende uzaklaşsam artık

sudoku sudoku 17.03.2010 21:34:00

Serhat hocam harika bir proje.

Şimdiden emeği geçen ve geçecek kişilerin yüreğine sağlık.

Ben sayı için nacizane fikrimi söyleyeyim.

Tübitak doğa eğitimi almış ,izciliği olan veya sadece doğa aşığı eğitimci arkadaşların okul adreslerine ulaşmaya kalksam 70 adeti beş dakikada amacına (yavru kuşlara) ulaştırabilirim.

Siz sayıyı biraz da bu grup belirleyecek diyorsunuz ya, eğitimci üyelerimiz sayı verirse daha bir netleşir. ( Bence çook heyecanlı bir proje.)

Ben de zar zor elde ettiğim posterleri aşıran öğretmenlerden kurtulmuş olurum:))

nkaano nkaano 17.03.2010 22:30:00

Tasarım konusunda elimden geleni yapaktan mutluluk duyarım

ihsan ihsan 18.03.2010 01:02:00

Afişle ilgili aklıma gelen bazı önerilerim olacak... Amaç çocuklara kuşları tanıtmak, sevdirmek olduğuna göre seçilecek kuşların çevrelerinde rahat görebilecekleri, tanıyabilecekleri türlerden seçmek doğru olur kanısındayım. Böylece gördükleri kuşların isimlerini öğrenerek, tanıyarak hevesleneceklerdir. Popüler, havalı ama hiç tanımayacakları kuşların dikkat çekmeyeceğini düşünüyorum.

İkinci bir nokta da minimal, sade bir tasarım olmasına özen gösterilmeli, içiçe geçmiş kolaj ve kötü dekupeler afişin amacını saptırdıkları gibi, tasarımı bayağılaştırır. Kullanılacak yazı karakteri de serifsiz, kolay okunabilir olmalı.

Profesyonel bir tasarımcı olarak çalışmada yer alamayacağım. Katkı verenleri canı gönülden kutlarım.

atmacamana atmacamana 18.03.2010 08:46:00

Tür ve fotoğraf seçici gurup

( 3 kişi yetmez bence )

Finans gurubu

içinde yer almak isterim.

Sevgilerimle

Tirvana Tirvana 18.03.2010 11:46:00

Bütün gün okullarda olan biri olarak Gebze deki dağıtımını yapabilirim...

mehmetunlu mehmetunlu 18.03.2010 12:49:00

Öncelikle proje harika. Ancak bir kaç hususta fikrimi paylaşmak istiyorum. Bir eğitimci olarak göreve başladım ilk günlerden beri çeşitli doğa ve çevre kuruluşlarından sürekli poster ve afişler istedim. Kendi çalıştığım okulların hepsine astım ancak elimdeki fazla afişleri diğer okullara vermeme rağmen bir kaç okul hariç diğer okullara verdiğim afişler rulo halinde ya arşive kaldırılıyor ya da kazan dairesine gönderiliyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri afişlerin çerçeveletilmesi işi. Bu durum düşünülüdüğünde posterlerin kurumlarda yerlerini alması istisnalar hariç çok olmayacak gibi. O zamanda proje amacına hizmet etmiş olmayacak. Tabi bunlar benim görüşlerim sitedeki tecrübeli ağabeylerimiz ve diğer eğitimci arkadaşlar ne der onu bilemiyorum.

Katkı veren veya verecek olan herkesi canı gönülden kutlarım.

alimallah alimallah 18.03.2010 13:10:00

Yurtseverlik bu işte.

Saygılar sunuyorum katkıda bulunanlara.

serhattigrel serhattigrel 18.03.2010 20:41:00

BEKLİYORUZ

Fikirler güzel, bu arada tasarım ekibi tamamlanmış, yeni gelen arkadaşlarımız sağolsun,.

(Alimallah) Osaman beyin ( Yurtseverlik bu işte. Saygılar sunuyorum katkıda bulunanlara.) yorumuna katılıyorum ancak daha 7 adet yurtsevere ihtiyacımız var.

Dağıtım konusunda her üyemizin görev alacağından eminim, ancak yinede işi planlayacak iki kişi olmalı.

Şu anki görev dağılımı ;

Tür ve fotoğraf seçici gurup. (3 kişi) zafer tekin , fethi halepliler (1 kişi gerekiyor.)

Tasarım gurubu . (2 kişi) oğuz kepiroğlu, kemal kahraman, (yedek nurikaan özkazanç )

Dağıtım gurubu. (2 kişi) bekleniyor

Finans gurubu, (6 kişi) zafer tekin, cavit bilen, moris yafee, (3 kişi bekleniyor)

Proje koordinatörü (1kişi) bekleniyor.

drfethi drfethi 18.03.2010 21:57:00

Çerçevenin maliyetini düşürmenin en güzel yolu, posteri dekota gibi bir malzemenin üzerine yapıştırmak. Ha olamıyorsa, bu işe baş koyduk, Marmaris te üç okulun çerçevelenmiş posterini ben üstlenebilirim.

Ercan3 Ercan3 18.03.2010 22:44:00

Maliyetleri konusunda hiçbir fikrim yok ama poster tutucu alüminyum çubuklar işimizi görebilir mi? Bu durumda posteri ve alt ve üst alüminyum çubukları rulo halinde koruma kutularıyla posta ile ulaştırmak daha kolay olur.

Mystere Mystere 19.03.2010 10:33:00

Tür ve fotoğraf belirleme konusunda yardımcı olabilirim.

hakbal hakbal 19.03.2010 13:07:00

Tür ve fotoğraf belirleme hususunda bende yardımcı olmak isterim.

hakbal hakbal 19.03.2010 17:18:00

dağıtım ve alınacak aksiyonlar için profesyonel anlamda organize olmak ve zaman gerekir düşüncesindeyim... bu sebeple şimdilik yedek kalmayı tercih ediyorum.

kemolog kemolog 20.03.2010 00:59:00

Bütün Bursa ya dağıtabilirim.

KANDIZLIK KANDIZLIK 20.03.2010 01:50:00

Daha önce; arazide doğa ve kuş fotoğrafı çeken bizlere çeşitli açılardan faydalı olabilecek ve arazide arabaya veya bir ağaca asılarak, kolluk kuvvetleri ya da meraklı vatandaşlara bilgi verecek, orada ne yaptığımızı anlatan bir afiş düzenlemeyle ilgili forum açmıştım. Biraz buna benzer yapılanmayı o zaman birçok arkadaşımız dile getirmişti.

Şahsi fikrim olarak da, o zaman itibariyle işi yönetime bırakmayıp hepimizin bir şekilde ucundan tutmamızın uygun olacağını ifade etmiştim.

Ben şahsım adına basım sonrası, belli bir sayıdaki miktarı masraflarıyla alıp, alt ve üstünün çıtalamasını kendi çevremde yaptırıp, gittiğim yerlerde dağıtmayı arzu ediyorum.

Dağıtımlarımız esnasında problem çıkmaması için, gerekli yerlerden basım ve dağıtım izni gerekir mi, öyleyse, posterin uygun bir yerine

bu izin tarih _ sayı filan notlarını da bastırmalı mı .

Yine; kişilerin farkındalıklarını artırmak veya çocuklara doğayı _ kuşları sevdirme amacı da güdülüyorsa, posterin mesela altına fotoğraflardan yer ayırıp, onların güzellikleri, sesleri ve korunmaları gerektiği, vb. gibi şeyler yanında, Kerem in anasayfadaki yazısında bahsettiği çevre, ekosistem, iklim bilgileri gibi bazı cümleler de olsa daha iyi olur mu ...

iyi geceler,

Arslan .

timurdogan timurdogan 20.03.2010 22:12:00

Çok güzel ve anlamlı bir proje, tebrikler...finans grubunda yer alabilirim ancak bu gruba katılımın daha çok olması gerektiğini düşünüyorum.

timurdogan timurdogan 20.03.2010 22:15:00

Tramemi de unutmamak lazım :)

ozgur70 ozgur70 21.03.2010 12:40:00

Karaman da ki okullara dağıtımını sağlayabilirim.

19.350 fotoğrafla asında daha büyük bir çalışma yapıp kitap basılsa, fotoğraflardan ouşan bir kuş kitabımız olur. "Türkiye Orkideleri" kitabı benzeri bir kitap gruba yakışırdı.Bir de sitede tüm kuşların küçük fotoğraflarından oluşan bir sayfayı bekliyoruz Serhat bey. Fotoğraflarımızı tanımlamaya çalışırken çok faydalı olacak.

Saygılar.

erithacus erithacus 21.03.2010 13:02:00

merhaba..bencede çok güzel bir proje düşünmüşsünüz..tebrik ederim..elimden geleni yapmaya hazırım..sakarya dağıtımında gönüllü oluyorum..ne gerekiyosa yapmaya hazırım..

türker

serhattigrel serhattigrel 22.03.2010 23:02:00

Poster projesinde görev alan arkadaşlarımız ve görev alanları belirlendi.

Göreve başlıyorlar, artık yeni katılım alınmayacak, ilgi gösteren herkese teşekkürler.

Tür ve fotoğraf seçici gurup: Zafer Tekin , Fethi Halepliler , Mehmet Çetinkoç .

Tasarım gurubu : Oğuz Kepiroğlu, Kemal Kahraman,

Dağıtım gurubu: Ahmet Çelik

Finans gurubu: Zafer Tekin, Cavit Bilen, Moris Yafee, Veysel Kahraman, Timur Doğan, Timur Türker

Koordinatör için talep gelmedi , Dağıtımda Ahmet Çelik i tek yazdık bu işin planlanması görevini yapacak. Dağıtım gönüllülerini yazmadım, sanırım bu konuda sıkıntımız yok. Zamanı gelince il ve ilçe bazında Ahmet bey dağıtım konusuna gönüllü toplamaya bir forum ile devem eder.

tür için yedek Hakan Balıkçı

tasarım için yedek Nurikaan Özkazanç

Koordinatör için aday çıkmasada arkadaşlarımızın aralarında birini seçecektir.

Gelişmeleri ara raporlar olarak onlardan bekliyoruz.

Tüm arkadaşlarımıza görev aldıkları için teşekkür ederiz.

sakaladam sakaladam 22.03.2010 23:26:00

posterde yer alacak türleri belirlemeliyiz.

15-20 tür olacak sanırım, tasarıma göre değişecektir bu rakam.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT