TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Buraya ve yorumlara

mrmehmet mrmehmet 1.04.2010 22:24:00
5 kelimeden fazla yazamıyorum.

karaani karaani 11.04.2010 20:10:00

Ustalar baksın diyede yazmadık ;) Ben ustayım deyip sahiplenerek Yazanını da hiç görmedim zaten :))

Arkadaşlar fotoforum akıyor,bilen varsa yazsın lütfen.Bugün çok fotoğraf yüklendi.

karaani karaani 5.04.2010 20:36:00

Haftalık limit dolmuş,bir müddet Yorumlarım değil,ama Gönlüm sizinle,

Hemde limitsiz ;)

Açılır açılmaz hemen doldurmak üzere,Hepinize selamlar .

wolfkenan wolfkenan 5.04.2010 01:56:00

Sevgili dostlar artık ben hiç yazamıyorum haftalık limitiniz doldu yazıyor ve yorumumu kabul etmeyip siliyor,kaç gün böyle sürer? Bu 2.kezdir oluyor bana ve limit çok az değilmi acaba,günlük zaten 20 kare falan atılıyor,x7=140 falan eder10 da fazladan 150 etsin kaç tane hakkımız var acaba,çeteremi tutalım yani,parmak hesabımı,onu boşver yazma,buna yazma ,aman yorumum kalmadı dememek için yazma,biraz komik gibi geldi bana ama kanun kanundur,bizde bekleriz,saygılarımla...

huddu huddu 4.04.2010 13:42:00

Selamlar, ben uzunca bir süredir firefox kullanıcısıyım farklı nedelerden dolayı. fotoğraf konusu olunca hangisini seçmeliyiz sorusu sorulmalı bence. bu testi öncelikle kendiniz bilgisayarlarınızda yapabilirsiniz. Bir fotoğrafı Trakustan üç farklı programla açıp farklılıklarına bakmanız. Benim bilgisayarımda chrome daha kontrastlı ve sıcak renkler üretmekte, firefox ise parklaklığı bir nebze daha fazla ve hafif kontrastı düşük. Bunun başlıca nedeni ise Safari hariç hepsi renk profilini göz ardı etmesidir. Firefox 3.0 sonrası renk profili eklenmiş fakat "default" olarak açık değildir. açmak istiyenler için..

"Color management is turned off by default to prevent subtle color variations affecting the overall look of web sites. To enable it you must set gfx.color_management.enabled to true (via about:config) and restart Firefox." yapmanız gereklidir...

firefoxu % 20 lerde yavaşlatmamsı nedeni ile koymuşlar fakat açık değildir...

Elbette bir çoğumuz hız yada performans için farklı browser seçeneklerini kullanıyoruz. Eğer ortak yanımız fotoğraf ise fotoğraflarımızı gerçek renk profili ile karşı monitöre yansıta bilmemiz yada fotoğrafçının karesini gerçek profili ile izliyebilmemiz için renk profili seçeneği olan safari en iyi browserdir. Aslında karıştırmaynca farketmiyoruz ama karelerimiz herkesin monitörlerinde farklı nihayetinde, buna bilgisayarın renk profili, monitörün kalibrasyonu ve birde web browser girince sizin ne çekip yüklediğinizin anlamı kalmıyabiliyor. Bu konuda bilgi sahibi olduğumu iddia etmiyorum, konuya daha iyi vakıf olan arkadaşlarımız mutlaka vardır.

ttp://css-tricks.com/color-rendering-difference-firefox-vs-safari/

konu açılmışken paylaşmak istedim.

Saygı ve sevgilerimle..

wolfkenan wolfkenan 3.04.2010 19:44:00

Sevgili başkanım Serhat Abime ve tüm ekibine binlerce kere...sonsuz ...

teşekkürlerimizi sunarım,saygı ve selamlarımla...

mrmehmet mrmehmet 2.04.2010 22:21:00

Selam arkadaşlar, yardımcı olmak için herkez birşeyler yazmış.

Hepinize teşekkür ederim.

Google Crome kullanıyordum ve bir iki haftadır sorun yaşamaya başladım.

Düzelir diye bekledim ama sorunun siteden kaynaklandığını düşünmüştüm.

Çünki başka site forumlarında sorunsuz yazıyordumb

Birçok arkadaşın da önerdiği üzere ben de firefox yükledim.

Ve bu satırları sorunsuz bir şekilde yazdım.

Selamlarımla..

JamJar JamJar 2.04.2010 13:51:00

Firefox iyi herşeyde kullanıyorum, Trakuşta kullanamıyorum, tanımları göstermiyor, I Explorer a mahkumuz gene, safari crome vs daha yeni alışmak lazım...

kursatt kursatt 2.04.2010 12:56:00

firefox yavaş. chrome hızlı ve

ademyagiz ademyagiz 2.04.2010 10:04:00

mozilla alternatif olabilir

ömer ömer 2.04.2010 09:13:00

Bana da aynı şey oluyordu internet explorer dan girerseniz düzeliyor.

kursatt kursatt 2.04.2010 08:19:00

chrome de oluyor. cevap yazamı

PYTHON PYTHON 1.04.2010 22:59:00

merhaba merhaba merhaba merhaba merhaba merhaba merhaba.:)

PYTHON PYTHON 1.04.2010 22:59:00

sende bir sorun var sanırım abi.:(

karaani karaani 1.04.2010 22:59:00

Niye ki abi Üşeniyon mu :))

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT