TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Olympus SP 560 uz

abirsen abirsen 8.04.2010 19:30:00
Herkese selamlar, elimde olympus SP 560 UZ var. Bu konuda acemi olduğum için ilk etapta böyle başlayayım dedim.Ancak daha uzakları çekebilmek için 3X teleconverter denedim, netliği bir türlü yakalayamadım.Söylenen; hiçbir şekilde bu converteri takınca kıpırdatmamakmış,doğru mudur?Dada fazla uzaklar için bu makine ile başka bir şey yapılabilr mi? İlginiz için şimdiden herkese teşekkür ederim.

abirsen abirsen 9.04.2010 08:44:00

Üstadlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim

KARASU KARASU 8.04.2010 21:15:00

Merhabalar,

Arif Bey, Zafer Bey in her satırına katıldığımı belirterek başlamak istiyorum satırlarıma.

3X teleconverter bırakın kompakt makinaları SLR makinalarda bile sıkıntı yaratıyor. Sarsma durumu olmasa bile kalite büyük ölçüde düşecektir, şüpheniz olmasın.

Söz konusu olympus sizi bir süre idare eder bence. Ben Sony H2 ile başlamıştım kuş fotoğraflamaya. SLR kadar olmasada iyi sonuçlar almıştım.

Bu konuda; Okan Bey "peregrine " Canon IS3 le harikalar yaratıyordu.

Önerim bir süre devam edin (1 - 1,5 yıl kadar), DSLR geçmeye o zaman karar verirsiniz.

Kuşa yaklaşabildikten sonra kompaktla da tatmin edici fotoğraflar çekebilirsiniz.

zaferK zaferK 8.04.2010 20:53:00

Değerli arif merhaba...bu makina Olympusun üçyıl önce piyasaya çıkardığı18x yakınlaştırmalı compact bir makina.(27-486mm eşdeğeri)

Opsiyonel olarak alacağın teleconverterle yakınlaştırma inanılmaz rakamlara çıkıyor ,çift titreşim önleme özelliği ile net fotoğraflar da çeker.Ama ,kuş fotoğrafçılığı için uygun bir makina değil ,daha çok doğa ,manzara ve portre fotoğrafları için uygun.Tripod kullanıp kablolu deklanşörle çekeceğin fotoğraflarda bile istediğin kaliteyi yakalayamazsın.Çünkü üstündeki lens sistemi kuş fotoğrafı için uygun değil.Kuş fotoğrafçılığı için objektifi değişebilen bir SLR makine ve en az 400mm odak uzaklığı olan bir lens kullanmanda yarar var.Ancak o zaman emeklerinin karşılığını alabilirsin.Selamlar ,başarılar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT