TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

yardımmm

ahmtthr ahmtthr 22.04.2010 23:10:00
merhaba ben acemi bir ornitocu olarak sesleniyorum..bilgi ve özellikle tecrübeye çok ihtiyacım var uygulamalı olarak...izmirde ayda ıspartadaki ornitocu arkadaşlarım ve büyüklerim acaba beni yanınıza çırak olarak alabilirmisiniz? :):)..beraber hem aaraziye çıkacak hemde tecrübelerinden yararlanacak kişilere ihtiyacım var... lütfen yadım edin :(:( herkese selamlar...

levent35 levent35 26.04.2010 21:32:00

Ahmet bey merhabalar izmirdeyim çarşamba günü foruma bende yazdım sadece izmirdeki kuş özellikle yırtıcıların bulunduğu bölge hakkında bilgi almaktı amacım fakat malesef ses çıkmadı araştırmalarım sonucu gediz deltası sasalı bölgesindeki seyrek süzbeyli köyleri ve açık alanlara c tesi günü iki arkadaş araziye çıktık bu bizim ilk arazimizdi boş döndüğümüzde pek söylenemez bölgede yaklaşık 2 adet saz tavuğu 2 adet mahmuzlu kız kuşu 1 adet kara leylek 1 adet leylek 3 pelikan 2 adet macar ördeği 12 adet kerkenez (sanırım ustalar bilir süzbeyli köyü girişinde sürü olarak yaşıyolar) yalnış bişey söylemek istemiyorum çünkü uzaktılar 5 adet şahin 2 adet karaçaylak 50 adet flamingo 5 adet akbalıkçıl 10 adet yaban güvercini 100 kadar martı gözlemledik çok kaliteli olmasada fotoğrafladık sıkıntı yaşadığımız tek şey yaklaşabilmekti çünkü bilinen üzere çok keskin gözleri var özellikle yırtıcıların yaklaşmak oldukça zor arazi yapı olarakta çok düzlük kamufle olmak zor belki ustalar okursa bu durumlarımıza çok gülecektir acemilik işte :) yavaş yavaş öğrenicez bu arada arazide 1 adet çakal ve domuzlada karşılaştık problem olmadı kaçtılar lafı fazla uzatmadan haberleşebiliriz burdan araziye çıkmak istediğimizde izmir ve çevresinde hatta belki izmirdeki ustalarda o iş öle olmaz deyip müdahale ederler kimbilir. Tüm doğa severlere saygı ve selamlarımla

hakbal hakbal 26.04.2010 19:05:00

İzmir ses ver..! :)

ahmtthr ahmtthr 26.04.2010 16:49:00

peki denedim sizin yönteminizi bakalım nolcak pek umudum yok ama :)))

ahmtthr ahmtthr 26.04.2010 01:46:00

Evet ordanda bulabilirim ancak öyle yapınca biraz zorluyormuş gibi olabilir diye düşündüm. o yüzden buraya açtım konuyu ve malesef pek kimse cevap atmadı..görünen o ki bu işi kendi başıma öğrenmeye çalışmak zorundayım.. yinede cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim..

PYTHON PYTHON 26.04.2010 01:41:00

sol bölümde bulunan üyeler kısmından istediğiniz ilde yaşayan ornitofotocuları bulabilir ve mail atabilirsiniz eminim sizi aralarında görmek onlarıda mutlu edecektir..:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT