TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İKİZDERE DAĞ HOROZU FESTİVALİ

drbozturk drbozturk 29.04.2010 08:24:00
2005 yılından bu yana düzenli olarak her yıl yapılan İkizdere Dağ Horozu festivali ilk yıllarda doğa derneği önderliğinde ,daha sonraki senelerde ise yerel dernekler önderliğinde organize edilmişti. Türkiyedeki kuşçuların nispeten ölü geçen yaz döneminde hem üzerindeki ölü toprağını atması, hem de tüm doğu karadenizin belki en güzel yaylalarını tanıması,bol bol yeni tür (ve tabi ki dağ horozu) gözlemlemesi ve dahi fotoğraflaması, eski dostlarla buluşma bahanesi yaratması,yeni dostluklara yelken açılması açısından bulunmaz bir fırsattı. ayrıca son günlerde gündemden düşmeyen HES karşıtı eylemlerin merkezinde yer alan ilçe halkı her zaman konuklarına büyük bir misafirperverlik göstermekte.

2010 yılı festival programını ne yazık ki şu ana kadar göremedim, acaba bu yıl bu festival düzenlenmeyecek mi diye endişe duyuyorum..son iki yıldır dışarıdan katılımcı sayısı hızla düşen festival şayet bu yüzden yapılamıyor ise gerçekten yazık olur. bu bağlamda TRAKUŞ olarak acaba bu festivalle ilgili bir girişim olabilir mi bunu merak ediyorum, tekrar geniş katılımın sağlandığı bir festival hem HES lere karşı direnen yerel halka bir güç sağlar, hem de sayısı gün geçtikçe azalan DAĞ HOROZUNU tekrar gündeme taşır, hem yeni bir soluk bir nefes olur.

Merak edenler için ilçe merkezinde hem çadırlı kamp yapılabilecek alanlar hem de nefis bir öğretmenevi mevcut..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT