TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

beyaz patlamaları

efem efem 15.05.2010 10:14:00
bir türlü beyaz ayarını beceremedim beyaz bölgesi olan kuşlarda hangi saatte çekersem çekeyim patlamalara engel olamıyorum makinada ne gibi ayarlar yapmam lazım acaba.

makina:40d

lens:400mm f.5.6

örnek foto koymayı beceremedim buraya.

makina ayarlarım

RAW

iso:200

f:8-bazen :5.6-7.1

wb:otomatik

sRGB

1/800

AL SERVO

Spot metring

picture style:standart-3.0.0.0

çektiğim fotoda gördüğüm ayarlar bunlar.

bazen 1-2 stop düşük çekiyorum ama raw olduğu için picassa da açarken yine normal pozlama ile açıyor hatta makinada baktığımda bayağı koyu renkte olmasına rağmen pc de açınca çok ışıklı nois li açıyor.

ayrıca picassada açmakla hatamı yapıyorum hangi proğramla nasıl açabilirim.CS 3 var ama onda RAW açmayı beceremedim çok fazla cs3 ten anlamıyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

efem efem 17.05.2010 14:49:00

verdiğiniz bilgiler için herkese teşekkür ederim.sanırım ölçüm modu -+ pozlama ışığın geliş noktası v.s. gibi değerlere dikkat etmek gerekiyor.

bide makinanın exposure -image-auto focus,drive gibi ayarlarının bir önemi varmı acaba.bu ayarları biraz fazla kurcaladım sanırım.

alakanız için çok teşekkür ederim...

berece berece 17.05.2010 10:54:00

Canon un dpp programı ile RAW ıaçıp ana ışık ayarlarını deneyin.Sonra photoshopa transfer edin.Dpp de ana ayarlarla patlamaları çözemiyorsanız yapacak bir şey yoktur.Bir örnek vereyim portföyümdeki kaşıkçı fotoğrafına bakıp güneşin farklı vurduğu 2 alandaki beyazları inceleyin.Patlayan beyazı ancak o kadar düzeltebildim.Aslında düzelememe nedeni bana göre spot poz aldığı noktanın gölge beyazda kalması.Güneşteki beyazdan alırsa bu kezde gölgeli beyazlar karanlık çıkacaktır.

Sanırım bunu engellemek sabitlerde bir kaç ışıklı ve ışıksız yerden spot almaya çalışmak olmalı.Bu arada + - pozlamada bunlara denemeli .Tabi vaktiniz varsa bu kadar işe.Uçarda ise pek şans yok gibi.

croma croma 16.05.2010 00:25:00

selamlar.Levent Beyin söylediklerine katılıyorum fakat exposure değerlerini (-) değerlerde kullanıyorsanız patlamanın ölçümü koyu bölgelerden alsanız bile dediğiniz kadar patlayacağını zannetmiyorum.makinada fotoğraflar koyu ve bilgisayarda açık gözktüğünü yazmışsınız,yazılan her iki kısım monitörünüzün ışık ve kontrast değerlerinin yüksek olabilieceğini çağrıştırdı bana..bende 40D kullanıcısıyım,cs3 te denemedim ama cs 4 te "jpeg+raw ile çekerseniz fotoğrafı açıyor ve raw formatta işleme yapabiliyorsunuz,eğer fotoğrafta çok fazla filtreleme işlemi yapmayacaksanız raw.a da gerek yok derim,keza hem seri çekim hızınızı düşürür hem de pc.de çok yer kaplar..

levent35 levent35 16.05.2010 00:07:00

Merhabalar spot ölçüm noktasal ölçüm netlediğiniz yani ölçüm aldığınız yer çok az bir bölüm dolayısıyla ışığın az olduğu yerden aldığınız ölçüm ışığın fazla olduğu yerlerde patlamay sebep olabilir birde picassa ya yüklenen fotoğraflar da aynı sıkıntıyı bende yaşadım ve sildim programı canon kendi programında cd leri varsa makinanızın onda düzenlemek daha mantıklı bildiklerim bunlar iyi akşamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT