TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İncesu Kanyonu

sapinuva sapinuva 18.07.2007 11:00:00
Arkadaşlar Çorum ili Ortaköy ilçesinde çok güzel bir doğa harikası var.İncesu Kanyonu.Literatürde
Kazankaya Vadisi olarak geçiyor.Ama kanyon Çorum ve Yozgat illeri arasında bölündüğünden Çorumlular
İncesu Kanyonu, Yozgatlılar Kazankaya Kanyonu diyorlar.Kanyon tracking, rafting, yamaç paraşütü ve
dağcılık sporları için çok uygun bir yer.Ayrıca Kuş gözlemcilerinin de gözlem yaptığı yerler
arasında.KAD ve Çorum kuş gözlem topluluğunun yaptığı gözlemler sonucu 40 dan fazla kuş türü tespit
edildi.Gözlemlerimiz devam ediyor.http://www.sapinuva.somee.com/kuslar.htm ;adresinden tespit edilen
kuşları görebilirsiniz.Ayrıca kanyonda su samuru da yaşıyor.Kamp yapmak için de oldukça ideal bir
yer.Kanyonun içerisinde tarihi yerlerde oldukça çok.Mağaralar var.Kybele tanrıça kabartması
var.İlçemizde Hititlerin başkenti Şapinuva da var.Haftasonunu değerlendirmek isteyenler için uygun
bir yer.Beypazarında yapılan etkinlik burada da yapılabilir.Ben amatör kuş gözlemcisiyim.İncesu
kanyonunda veya  Tokat Zile bölgesinde gözlem yapmak isteyen arkadaşlara elimden geldiği kadar
yardımcı olabilirim.İlgilenen arkadaşlar için mailim tamer_uygur@hotmail.com

Herkesi İncesu Kanyonu  na davet ediyorum.

sapinuva sapinuva 18.07.2007 23:16:00

2004 yılı Dünya Kuş Gözlem Günü İncesu Kanyonunda kutlandı.Ağustos ayı boyunca Ortaköydeyim.Kanyonu
gezmek, kamp yapmak ve kuş gözlemlemek isteyen arkadaşlara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya
çalışırım.İncesu kanyonu literatüre Kazankaya Vadisi olarak girdiği için bu ismi belki duymamış
olabilirsiniz.Ankara  ya 3,5 saat konaklama imkanı var.Ulaşım kolay.Dediğim gibi Beypazarından
yapılan etkinliği burda da yapabiliriz.Gelmek isteyen olursa bana ulaşmaları yeterli.

riyatg riyatg 18.07.2007 23:33:00

Puhu resmi orada mı çekildi Tamer? Bu kuş oralarda mı hala sence? Oraya gelmek için  çok iyi bir
neden :))

Barbar Barbar 19.07.2007 00:14:00

Orada arazi yapmış biri olarak özellikle yırtıcı sevenlere tavsiye edebilirim zira dört akbaba türü
de var, kanyonun duvarları çok yüksek olduğundan çok yakından poz vermeseler de kızıl akbabaları
karalarla beraber görmek güzeldi; yalniz alanin baraj olacağına dair yalapşap bir bilgim var. Bu
arada puhu pozu sanırım internetten zira kuşumuzun üzerinde bulunduğu ağaç muhtemelen
kara/kızılağaç veya gürgen bu üç tür de o alanda rastlayabileceğimiz türlerden pek değil. Ancak
puhu orada bilinen ilk kuş gözlem kampında geceleyin uykuları kaçırmıştı bunu da biliyorum:)

Slmlr

alp alp 19.07.2007 00:58:00

Puhu fotoğrafının Internetten alınması dahi ilginin oluşmasını sağladı, kuş gözlemi için gerçekten
de görülmesi gereken bir yer. Bu arada bölgeye Çorum Valiliği ilgi göstererek Tabiat Parkı için
girişimler başlamış. http://www.haberler.com/incesu-kanyonu-turizme-kazandiriliyor-haberi/ ;(henüz
DKMP sitesinde ilanı edilmemiş, Tamer Bey den iyi haberi daha sonra alırız) 

oriolus oriolus 19.07.2007 08:35:00

Çorumlu ve alanı gören birisi olarak tek kelimeyle muhtesem bir yer, Omükuş olarak epey kalabalık
bir ekiple orayı ziyaret etmiştik. Bende cogu yırtıcıları ilk kez orda gormustum.Kucuk sirin bir
yer, kazankaya ilcesinden hatırladıgım tek sey kucuk bir corbacı zaten oyle buyuk bir yer degil,
vadinin karsısında bir cesme vardı, orda konaklamıştık kamp yapmak icin cok iyi bir yer, ustelik
her  gun saat 3  te Alaca dan (Corum ilçesi yaklaşık 45 dk.) otobus var. kampı beklemeyip erken
gitmek isteyenler için.

Unutmadan Yozgat yakınlarında bir köy vardı Bugday tarlalarında toy aramıştık ama koyluler hasat
zamanında nadiren bir iki tane gorduklerini soylemişlerdi artık onları da  goremiyorlarmış, 
Anlattıklarına göre eskiden dugunlerde koyun niyetine keserlermiş toyları içim burkulmuştu:(

sapinuva sapinuva 19.07.2007 11:49:00

Kuş türlerini derlediğim sırlar kuş gözlmeciliği yapmıyordum.Ondan dolayı resimleri interentten
topladım.Kuşları da Çorum Kuş Gözlem topluluğu tespit etmiş.Başkanlarının adı Sönmez
YANARDAĞ.Kanyondaki kuşlarla ilgili en iyi bilgiyi onlardan alabilirsiniz.

Kanyona baraj yapılmıyor, içiniz rahat olsun.İlçemize ve kanyona ulaşım kolay.Barınma ve yiyecek
imkanı da var.Sorun olursa biz yardımcı oluruz.İsteyen kamp yapar, çadırda kalır.İsteyene kalacak
yer bakarız.

Kanyon herşeyiyle keşfedilmek için sizleri bekliyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT