TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İzmir Kuş Cenneti

zaferK zaferK 23.05.2010 23:39:00
Değerli arkadaşlarım ,bilindiği gibi İzmir Kuş Cenneti gerek ülkemizin ve gerekse dünyanın sayılı kuşcennetlerinden birisidir.Bu bu yüzden birçok doğa ve kuş fotoğrafçısı burayı görmek ve yaşamak ister.Ancak bu alan milli park statüsünde olduğu için içeri girmek ve fotoğraf çekmek tüm milli parklarda olduğu gibi burada da belli kurallara bağlı.Bu kuralların neler olduğu ilgililerden öğrenilebilir.
Benim birçok fotoğrafımın Gedizde çekilmesinden dolayı ,bölgeyi iyi tanıdığım bağlamında bir çok arkadaşla bölgeyi birlikte gezdik.İlgililerin toleransı ölçüsünde belki zaman zaman yardımcı oldum ,ama bazen de yardımcı olamadım ,çünkü benim o kurumda herhangibir resmi görevim yok.
Gerek üreme dönemi olması ve gerekse son aylarda Kuşcenneti yönetiminin değişmesi dolayısıyla İzmire gelen konuklarımıza yeterince misafirperverlik yapma imkanımız maalesef pek kalmamıştır.Ama kuşcenneti ve diğer milli parklar dışında Gediz ve Ege için tüm imkanlarımla her zaman yardımcı olmaya hazırım...
Bundan böyle İzmir kuşcennetine gelecek arkadaşların, orada resmi görevli olan üyemiz Okyay Bulutla (gedizmen) temasa geçmeleri daha sağlıklı olacaktır...
Selamlar...sevgiler...

vodo vodo 24.05.2010 21:17:00

ben gedizi yeni gezenlerdenim ve gözdümki o bölge de koruma alanı dışındada görülecek çok şey var homa dalyanı kanallar ve civar köyler de koruma alanından daha çok fotoğraf var bence ...ayrıca bizi kendi aracınızla köyler de ve kanallarda dolaştırıp güzel kareler çekmemizi sağladığınız için de tekrar çok teşekkür ederim..selamlar....

gedizmen gedizmen 24.05.2010 23:16:00

İzmir kentine komşu olan Gediz Deltası yanlızca Türkiyenin değil Akdenizin en önemli sulakalanlarından birisidir. Dalyanlar,Alüvyon adacıkları,Azmaklar, Tatlı ve Tuzlu su bataklıkları, Mevsimsel Subasar çayırlar,Akdeniz tipi çalılıklar,Tarım alanları ve tuzlalar gibi çok farklı yaşam alanlarını barındıran deltanın büyüklüğü yaklaşık 40.000 hektardır.

kış mevsiminde yaklaşık 80 000 kadar su kuşuna ev sahipliği yapan delta aralarında nesli dünya ve avrupa ölçeğinde tehlike altında olan 28 civarında kuş türü için önemli kuş alanı (ÖKA ) kriterlerini sağlamaktadır,

deltada çakal, tilki , porsuk, yaban kedisi, saz kedisi ve yaban domuzzu gibi memeli hayvanlar da bulunur.3 iki yaşamlı ( amfibi) ve yaklaşık 14 sürüngen türünün alanda yaşadığı yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmiştir.deltada 300 civarında bitki türü tesbit edilmiştir.

biyolojik çeşitlilik ve ekolojik açıdan taşıdığı eşsiz önemin yanı sıra ekonomik ve peyzaj değerleri açısından da çok önemli bir sulak alan olan Gediz Deltası ülkemiz tuz üretiminin 1/3 ünden fazlasını sağlar.

Uluslar arası ramsar sözleşmesi ile koruma altına alınmış olan Gediz Deltası nda doğal yaşamın sürdürülmesi ve Uluslar arası öneme sahip bu özel alanı koruya bilmek amacıyla değişen yönetim kapsamında bir dizi sıkı önlemler alınmıştır. Bu kapsamda döneminde üreme dönemi olmasından dolayı alan araç girişlerine resmi araçlarda dahil olmak üzere tamamen kapatılmış, dişardan gelecek tehditlere karşıda alan çevresinde 24 saat özel güvenlik birimleri tarafından nöbet tutulmaktadır.Ancak gediz deltası çok geniş bir alana sahip olmasından dolayı gezilecek ve fotoğraf çekilecek çok yeri vardır. Buraya gelecek olan arkadaşlarımızında umutsuzluğa kapılmasına hiç gerek yoktur.

unutmayın ki gediz her zaman farkındalığı olan bir yerdir.

saygı ve sevgilerimle

berece berece 31.05.2010 12:20:00

Çevre Ve Orman Bakanlığı

Geldiğimizde Okyay Beyle birlikte göstermiş olduğunuz konukseverlik imkanlarınız ölçüsünde ornitofotocular ve doğaseverlere gösterdiğiniz ilginin ciddi bir göstergesi Sevgili Abiciğim.Elinizde olanak olsa neler yapabileceğinizi çok iyi biliyor ve yeniden teşekkürlerimi sunuyorum.

Milli parklarda yaşananlar artık bu konuda girişim yapılması gerektiğini gösteriyor.Gala Gölü Milli Parkından defalarca fotoğraf çekemeden döndüğüm için olayı çok iyi biliyorum.Aylardır içim içimi yiyor.

Bakanlığa kişisel tepkimi göstermek ve konuyu gündeme getirmek için Orman Bakanlığının bir posteri için site yönetiminden istediği fotoğrafı vermek istemediğimi ,bir kazanım elde edeceksek seve seve verebileceğimi yönetimden Serhat Beye ilettim.Kendisi verirsek büyüyeceğimizi söyledi.Bir aya yakın bekledim ve sordum.Tepkimin duyulup duyulmadığını anlamı olup olmadığını sordum.Ankaraya gidip bu konuda görüşme yapılmaya fırsat bulamadığını söyledi.En kısa zamanda bu konuyu gündeme getireceğini söyledi.İsterlerse fotoğrafı verebileceğimi bildirdim.Şu an beklemedeyim.

Bir müddet daha bekleyeceğim.Hala bir sonuç oluşmazsa konuyu yeni adla foruma açıp ,Orman Bakanlığına bize destek vermediği sürece fotoğraf konusunda yardımcı olunmaması için arkadaşlardan destek isteyeceğim.

Selamlar Abi.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT