X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Internetmi yavasladi, TRAKUSmu??

MuratC MuratC 2.06.2010 13:15:00
Son iki gundur basta Trakus olmak uzere bazi sitelerde inanilmz bir yavaslik basladi. Hem evdeki fiber baglantida hemde isteki ADSL baglantisindada ayni sikinti var. Sadece bir yerde olsa problem bende diyecegim ama iki degisik yerde ve baglantida bunun olmasi genel bir problem olma ihtimalini gosteriyor.

Acaba bu durum herkes icin boylemi? Trakus ve diger bazi kullandiginiz sitelerde dikkat ceken bir yavaslama varmi??

JamJar JamJar 6.09.2010 20:11:00

şu an en son görünen saçma gözlem bana ait, iki kere yazdım, kayıt esnasında takılıp kalıyor, ben de vazgeçtim, yönetim silsin bari ucube vaziyette kalmasın :)

hvdnsudan hvdnsudan 6.09.2010 17:22:00

2-3 gündür sitede tekrar bir yavaşlamamı söz konusu acaba? yoksa benim bağlantımda mı bir problem oluyor?

bu arada girilemeyen youtube 2 gündür girebiliyorum acaba bununla ilgili hatlarda bir yığılmamı oluyor ki?

dün fotogaleriye fotomu yükledim peşine 6-7 kere bağlantı kopunca bıraktım olduğu gibi... bugünde sayfalar çok yavaş değişmekte.

yorumlarınıza ve dikkatinize sunulur.

damesi26 damesi26 6.06.2010 14:48:00

Google Türkiye de aşırı bir engellemeye giiti. Trakus.org sitesi googlenin herhangi bir hizmetini(analytics vb. ) kullanıyorsa geç açılacaktır hatta açılmayacaktır. (Kullanılıyor aşağıdaki durum çubuğundan bakabilirsiniz.)

Bu işlerden az çok anladığım için söylüyorum Googlenin bu istatistik sistemi bu engellemeler kalkana kadar durdurulabilinir ya da başka bir istatistik hizmeti veya scripti kullanılabilinir.

birgök birgök 6.06.2010 12:58:00

3-5 gün öncesine kadar bilgisayar başında iken uykumuzu unutur , neredeyse sabaha kadar uykusuz kalabilirdik.

Şimdi,bir kare açılana kadar insan sıkılınca bekleme sırasında gözlerini kapatırsa rahat rahat uyku uyuyabilir:))

İnternetin yavaş çalışması acaba yararlı mı oldu??? :(((

NACİEYP NACİEYP 5.06.2010 17:49:00

dün ve önceki gün bende de çok yavaştı,şimdi her şey yolunda

virüsmü bulaştı diye epey tasalanmıştım

birgök birgök 5.06.2010 13:50:00

Benim bilgisayar konularında çok çok az bilgim olduğu için birşeyler sormak istiyorum.

Google dan Fotokritik ve Treknature gibi sitelere üye olmadığım halde bir göz atmak için giriyorum. Bu siteler eski süratlerinde. Oysa yine Google dan Trakusa a giriyorum,bizim sitemiz kaplumbağa hızında. Bilgisi olan arkadaşlardan beni ve benim gibi bilgisi olmayan arkadaşları aydınlatmalarını rica ederim.

diskuso diskuso 5.06.2010 10:43:00

internet sitelerine girmek bir işkence, şu anda bile trakusa zar zor yorum yazıyorum. bu durumla ilgili iki tane özdeğiş geliyor aklıma:

1. fare dağa küsmüş... google, youtube yasaklarsan onların umurunda bile olmaz, zarar gören biz olursuz sadece...

2. çingeneye yetki vermişler... bir müeyyideyi uygularken subjektif/objektif iyi niyet kuralları gözönüne alınır ve takdir yetkisi sonuna kadar kullanılır; yani orada bir madde yazıyor diye hakimin onu harfi harfine uygulama zorunluluğu yoktur. mesela Fransa da demiryolunda öpüşmek yasak, o zaman istansyon, tren ve demiryollarında öpüşenlerin hepsini toplayıp cezalandırmak ne kadar mantıksız görünüyorsa; youtube, google gibi lebiderya siteleri yasaklamak da o derece garip, zarar gören sadece kendi vatandaşımız olur o kadar.

wolfkenan wolfkenan 5.06.2010 03:01:00

Murat hocam çok haklısınız ve bizlerin kendi sitesine girmesi,bakması,yazması bile ızdırap haline dönüştüren ilkel

düşünceli insanlarımız yüzünden çoğu sitede sorunlar var...hala özgürce yaşamayı bizlere çok görenlere yazıklar olsun,kurunun yanında yaşıda yanar dedikleri gibi birşey bu,saygılarımla...

MuratC MuratC 4.06.2010 20:13:00

Iste bizi yoneten ilkel zihniyetin marifeti....

http://www.tib.gov.tr/dokuman/bb_04062010.pdf

Sen kafana gore IPleri yasakla sonra bana ne onlarin problemi de, olacak sey degil :(( Bu yavaslama sadece TRde ve Trakusda degil bir cok yabanci site icinde gecerli. Milletin isi gucu yok bizim garip yasaklarimiza gore degisiklik yapacak. Yaziklar olsun... Ispiyonculukdan baska bir ise yaramayan bu TIB e ne zaman birileri dur diyecek.

birgök birgök 4.06.2010 15:36:00

Bilgisayar başında ,Trakus için mesaj yazmak bir eziyet. Kaçdefa birşeyler yazmadan kalkıyorum. Fotoforuma ,fotogaleriye bakmak istiyorum ama geç bağlanacak diye vazgeçiyorum. Böyle kalırsa vay halimize...:(((

mochy mochy 4.06.2010 12:48:00

Bölgesel bir sıkıntı olabilirmi? Hadımköyden rahat bağlanıyorum..

Ama dün anadolu yakasından yavaş bağlandım..Ve bir ara internet koptu..

MuratC MuratC 4.06.2010 12:08:00

Sizi bilmem ama su anda Trakusa baglanti bir felaket. Bir cok yerde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının kararıyla Google a ait bazı IP lere erişimin engellenmesinin sorun yarattigi yaziliyor. Eger boyleyse yaziklar olsun...

wolfkenan wolfkenan 4.06.2010 10:12:00

Şu an eskisi gibi sitemiz düzelmiş,çatır çatır yazmaya başladım,sitedeki

tüm dostlardan Allah razı olsun,sorun düzeldi şimdilik,kolay gele...

Hayırlı cumalar...selamlar...

salimefendizade salimefendizade 4.06.2010 08:43:00

Şu anda fotoğraf yüklemeye çalışıyorum yüklenmiyor sanıyorum sorun devam ediyor ???

wolfkenan wolfkenan 3.06.2010 22:15:00

yarım saatte 3 fotoya baktım,bir de mesajlarıma baktım,bir tekte yorum atabildim,yavaştanda öte,kaplumbağa yürüyüşü hızında...

pufidika pufidika 3.06.2010 11:25:00

sorun kaynağı google server ları idi şuan itibarı ile sorunların bir kısmı giderildi bildiğim. Aslında tek sorumlusu Google Analytics .

wolfkenan wolfkenan 3.06.2010 11:20:00

Serhat abi kullanıcı adına yarım dk,yorum onayına 1dk,fotogaleride tıklamalara yarım dk,3-4 gündür hala düzelme yok ve bu uzadıkça işlerinde yoğun olduğu bu dönemde baya zorlanıyoruz,sitede bir sorun var gibi geldi,diğer siteler sorunsuz açılıyor,kolay gelsin selamlar.

serhattigrel serhattigrel 2.06.2010 23:58:00

Daha bir şey yapmadık, bu gece henüz sorun yaşamadım.

serhattigrel serhattigrel 2.06.2010 19:54:00

Murat bey,

Dün gece hatlar çok kötü idi, ancak bazı sitelerde de aynı sılıntıyı yaşayınca evdeki bağlantımdan şüphelendim.

Ancak şu an yine, özellikle yorum sonraları yaşanan yavaşlamanın siteye baştan girince düzelmesi bizde bir sorunu kesinleştiriyor.

Yarın düzeltmeye çalışacağız.

birgök birgök 2.06.2010 15:17:00

Kesinlikle haklısınız. Ben de sabahtan beri bu konudan dolayı rahatsızım. Forumda sizin yazınızı görünce başka bir siteye (Treknature) girdim.Çok hızlı çalışıyor.

Trakus ta gezinmek veya birşeyler yazmak azap oldu.İnşallah kısa süre sonra eski haline döner.

ademyagiz ademyagiz 2.06.2010 14:55:00

zaman zaman bende de tıkandığı oluyor...

MuratC MuratC 2.06.2010 14:07:00

Su anda istikrarsiz bir sekilde calisiyor. Arada sirada gene yavaslama var ama duzeldi gibi

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT