TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Eklenen yeni türler

Calamity Calamity 22.07.2007 23:58:00
 Siteye girdiğimde ,bakıyorum belgeli tür adedi değişmiş.Ancak geç girdiğimden veya bilemediğim bir
arama metodundan dolayı her kez,türleri tarayıp hangisi olabileceğini deneyerek bulmaya
çalışıyorum.

1) En az son eklenen üç tür bir şekilde belgeli tür adedinde belli edilebilir mi? Tarih,kalın yazı
vb.

2) Benim bilmediğim geriye doğru eklenen türlere gidebileceğim bir pencere var da ben mi
bulamadım?

Selamlar

selimus selimus 26.07.2007 01:18:00

Merhaba, Trakusda yeniyim. Bende bir arkadaşımın çektiği, ancak doğal ortamında olmayan balık
baykuşu(ketupa zeylonensis) fotoğrafı var. Kendisinin de rızası ile sizinle paylaşmak isterim.

Ancak kuş bir oltaya takılmış halde bulunup kurtarılmak üzere kendisine getiriliyor, yani fotoğraf
geçici mekanında çekiliyor.  Bu fotoğraf daha sonra bir bilimsel yayında kullanılmış. Fotoğraf
kurallarını okuduğumda yüklemekte kararsız kaldım, fikirlerinizi rica ederim.

Aynı şekilde kapalı terasıma yanlışlıkla giren bir iki kuş fotoğrafı da var, aynı tereddütle
yüklemiyorum.

Daha önce tek olması nedeniyle yayınlanan elde çekilmiş bir bülbül fotoğrafı görünce bu konuyu

açmak istedim...

Hepinize saygılar sevgiler...

serhattigrel serhattigrel 24.07.2007 23:49:00

Bahar hanım malesef böyle bir alan açmadık, fotoforum, yeni adı fotogaleri de sayfa sayfa geriye
gidip taramaktan başka çaere yok şu anda.

92 den 91 e gçişte bir sıkıntı yaşandı , bilinmeyen tür ü de (soru işareti)tür olarak sayıyor site
onu düzeltiyoruz. Bu karışıklık bundan çıktı. Birde bu hafta tür listemizi güncelliyeceğiz yine bir
değişim yaşanacak.

Emin bir güncelliste hazılladı, onu girecegiz.Sayı değişecek. Ama sağlıklı olacak . umarım bir iki
türde bizler katarız literatüre.

Benim aklıma fotogaleride 1. tür filitresi eklemek geliyor çözüm olabilir. 

Serkanla konuşacağız.

Selamlar.

Bu arada talep üzerine bu hafta,  fotoforum diye yanlız tanım için bir bölüm açacağız.Tanısal
fotografların konabileceği. 

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT