TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

NIKON D50BODY+NİKON 70-300

plmt plmt 14.06.2010 01:38:00
NIKON D50BODY+NİKON 70-300 bu ekipmanın fiyatı 800 tl ye buldum.sizce kuş fotoğrafçılığı için uygunmudur?? biliyorum eski bir makina ama 300mm lensinin olması bana sıcak geldi yorumlarınızı bekliyorum ustalarım..

munevver munevver 4.07.2010 14:15:00

bu öyle bir şey ki

bir taraftan bütçeyi düşünmek bir taraftan da en iyisini almaya çalışmak

benzer durum benim başıma da geldi

bana da ilk Nikon D40 senin işini görür dediler, şimdi ki aklım olsa biraz daha bekler ne bileyim belki D 300 falan alırdım

bazen biraz daha biriktirip sizi daha çok memnun edecek ekipman almanız en doğrusu

aslında buraya yorum yazmamım nedini ben nikon 70-300 lens kullanıyorum ve memnunun (tabi gönül 400 de ister 800 de) :)

bunu belirtmek istedim.

son bir not

insanın içindeki bu fotoğraf sevdasına göre hareket etmek en doğrusu

devam edilecekse bu işe her ne olursa olsun şimdilik bunla idare edeyim diye düşünmemek ve çektiğiniz fotoğrafların sizi mutlu edecek güzellikte olmasıdır önemli olan

küçük bir şey değil ki sürekli değitiresiniz, onun için alabileceğiniz en iyi makinayı bütçeniz doğrultusunda edinmeniz.

selamlarımla..

plmt plmt 18.06.2010 16:37:00

yorum yapan ve değerli fikirlerini sunan tüm herkese çok teşekkür ederim..ama aklıma çok daha iyi bir fikir geldi canon 20d:) fiyatı 500 tl body olarak. ama buna uygun düşük fiyatlı idare etcek bir lens almam gerekecek nasıl olur sizce?? yorumlarınızı bekliyorum saygılar

mochy mochy 16.06.2010 10:48:00

Esat (plmt) bey merhaba..

Nikon ve Canon makineleri kullandığım için kendi tecrübelerimi aktarayım..Öncelikle burada size öneride bulunan tüm arkadaşlar bu konuda çok uzman ve değerli imsanlar..Bu yüzde söylediklerini mutlak dikkate alın..

Fotoğrafla uğraşmam eskidir ama kuş fotorafına geçmem 1 yılı bile bulmadı. Nikon D100 ve D200 makinelerim ve 70-300 zoom lens ile başladım.Ancak Yapılan tavsiyeler ve tecrübelerim zomm lensin performansının bu işe uygun olmadığı sonucunu ortaya koydu..Sonra bir arkadaşımdan ödünç Nikon tele 300 aldım ve farkı hissettim.. Zafer beyinde dediği gibi hız ve netleme hızı bu işte çok önemli..

Nikon D200 ve 300 tele ile bir müddet devam ettikten sonra bu da yeterli gelmedi , Canon MkIII ve 400 teleye geçtim..Şimdi Nikon d200 çok yavaş geliyor.. Yanlış anlamayın Nikonlar çok iyi makinelerdir..

İşin özeti, tabi bütçe ile ilgili ,tecrübe ettikçe hep bir ilerisine ihtiyaç duyoryor insan..

Birtan Hocamın da dediği gibi bir yerden başlayın..Ve buradaki üyeleri ,yazılarını takip edin..Gerisi gelecektir..

Şimdiden hayırlı olsun..

Selamlar

plmt plmt 16.06.2010 00:56:00

http://urun.gittigidiyor.com/NIKON-D50BODY-NIKON-70-300-LENS-SIFIR-AYARINDA_W0QQidZZ27856426 makina bu..tekrar fikir verirseniz sevinirim..saygılarımla

plmt plmt 16.06.2010 00:54:00

herkese yorumları için öncelikle teşekkür ederim..kusura bakmayın sert çıkışım için satış için adamda beni bekliyor o yüzden acelem...öncelikle kuş sevgim doğa sevgim asla kırılmaz..sürekli doğa eğitimleri tanıtım stant vs. biçok aktiviteyle uğraşıyorum..ayrıca üniversitemdeki kuş gözlem topluluğunun da başkanıyım..nasip olursa ileri ornitoloji üzerine yüksek lisans ta yapmayı düşünüyorum...makinanın lensi nikon 70-300 4-5.6g almalımıyım karasız kaldım fikirleriniz önemli benim için..

birgök birgök 16.06.2010 00:06:00

Ben, içimdeki kuş sevgisinden dolayı 400 Dolara Nikon coolpix P 80 (kompakt makine) almıştım. 1yıl boyunca pek çok arazi gezmiş ,pek çok tür görüntülemiştim. Yine de başlangıç olarak kuş fotoğrafçılığının zevkini doya doya alıyor ve Trakus u izliyordum.Daha sonra ,imkanlarım elverince bugün kullandığım ekipmanı aldım ve siteye üye oldum.

Bu sevginizi tatmin için ilk başta küçük bir makine de olsa , bir dürbün de olsa bu olayın içine girebilmek önemlidir. Daha iyi ekipmanlar zamanla olur. Ekipmanı olmadığı halde benimle araziye çıkan 2-3 arkadaşım var.

Bence bir yerden başlayın. 300mm ile süper kareler çeken arkadaşlarımız var.

Bir de ,ben kendi adıma sizin bahsettiğiniz ekipmanlar hakkında bir fikrim olmadığı için sizi yanıltmak istemem.

Irıshsetter Irıshsetter 15.06.2010 23:43:00

Ben sigma 70-300 ile tek kare çektim beğenmedim daha iyi olsun dedim 1 sene kadar sonra denk geldi 400 mm aldım.Ama eşimin çektiği karelere bakıyorum da değerini pek bilememişim 300 mm in...Benimde kafamda 500 mm var ama acelem yok...

Serhat Bey in sözü güzel şimdilik ayağınız kesilsin yeter...300 mm le de iyi kareler çıkaracağınız olacaktır...

serhattigrel serhattigrel 15.06.2010 22:53:00

Bu arad makine için:

Sitede çoğu Canoncu, ben dahil. Ama inanın Nikonun renklerine ben gıpta ile bakıyorum.

300mm demek herkesten fazla haraketsiz durmak, daha fazla yaklaşmak için daha iyi sürünmek demek. Ben sitede 300mm ile harika fotoğraflar görüyorum.

Bende Porche isterim , ama ilk arabam renault 12 idi. Bence al, ayaklarını yerden kes, sonra fırsat bulursan daha iyi araba alırsın..

serhattigrel serhattigrel 15.06.2010 22:47:00

Esat bey,

Gündüz mailinizi gördüm, önümde işim varken cevap veremedim.

hepimiz bir şekilde çalışmak ve geçimimizi sağlamak zorundayız, Zengimiz de var fakirimizde. Bizaz erken, sert çıkmışsınız. Toplumlara kızarak, küsülerek , pek uzağa gidilemiyor. Ne yapacaksak hep birlikte yapmalıyız.

Talebe ve genç iseniz, (üye sayfanda göremedim) bu isyanına katılmam mümkün. Gençeler toplumumuzdaki aksaklıklara duyarlı olması , heycanla hemen çüzüm istemesi bence arzu edilen bir durum.

Yok benim gibi 50 yi devirmiş bir adam bu sözü ederse tüm toplumu itham etmiş olur, hoş karşılanmaz.

Sizden her üyemizden 2-3 kat daha fazla kuşçu , doğa düşkünü üyeler kazandırmanızı bekliyorum.

Hoş geldiniz..

wolfkenan wolfkenan 15.06.2010 22:14:00

Esatcım nerdeyse 2 yıla yaklaştı ve ben bile bir kuşçu olarak kompakt makineyle çalışıyorum,750 tlye almıştım o zaman ve çok uzaklardan bile görüntü alabiliyor ama tek kötü yanı çözünürlüğü,şimdi 1.750 tlye nikon d 5000 aldım bu kezde objektif sıkıntısı çıktı,İzmirde teyzeoğlum var fotoğrafçı ve stüdyosuna çok lens geliyormuş 1 tane bana ayır geliyorum dedim,iş güç derken ona sıra anca geldi,şimdi sana şunu söylemek istiyorum hemşerim,burda benim bulamadığım fiyata bir ekipman bulmuşsun ve eğer body güzelse sana 3 sene idare ederde artar bile ,önemli olan doğa sevgini orda belgelesin yeter,beni düşün bir kompactla 2 sene,içindeki doğa sevgisi eksilmesin yeter dostum gerisi

nasıl olsa mutlaka olur,ben yeni makinelerden anlamam ama 400lük lens en iyisi,70-300 ise ihtiyacı karşılar iyi kötü ben bile ondan alıyorum ,yarışa mı gircez be kardeş,varsın yarışanlar ,büyük hocalar alsın o büyük makineleri,selamlar,sevgiler...

tabiatdostu tabiatdostu 15.06.2010 20:06:00

bende daha önce nikon d70 kullanıyordum,kuş fotoğrafları çekebilmem için teleobjektif almak istedim önce 70 210 aldım bu bana yetmiyor diyip 70 300 aldım ama daha sonra baktımki isteklerime bunlarda cevap vermez oldu,ve arkası geldi,ama zamanla,bence yavaş ilerlerseniz daha iyi kalite yakalarsınız nacizane fikrim.kime değilde kuşçulara sorsanız mutlaka en azından size milyarlarca liralık 400 mm ve 40 d önerecektir çünki bu işin uzmanı onlar.başkada alternatif çok az konusunda.hemen kızmayın arkadaşlar ya arazidelerdir yada işleri vardır mutlaka bu cihetten cevap verememiş olabilirler.selamlarımla.

ademyagiz ademyagiz 15.06.2010 20:00:00

2 sene D40x + 55-200mm VR ikilisi ile kuş peşinde koştum, 70-300mm ile daha iyisini yapabilirsiniz bence.

plmt plmt 15.06.2010 18:55:00

keşke bir kaç kişi de cevap yazsa..bende biliyorum bu iş için en uygun canon 40d ve 400mm lensler olduğunu....ama burdaki hiç kimse şunu söylemiyor senin bütçen düşük öğrencisin şu modeli şu lensi al seni bi süre idare eder içindeki doğa, kuş ve fotoğraf sevgisini bi süre dizginler...ama kime sorsan milyarlarca liralık makinalar lensler öneriyor yazık çok yazık...bu gün sizlerin tavrı bu şekilde olmasaydı belki türkiyede 2-3 kat kuşçu olurdu..........................

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT