X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

GP Pil ve Battery grip

Dikkuyruk Dikkuyruk 15.06.2010 16:41:00
Arkadaşlar hafta sonu yaşadığım bir tecrübeyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Daha önce Varta professionel pil almıştım,epey de pahalı idi ama hiç randımanlı kullanamadım.Hiç şarj tutmuyordu ve kullanmasam bile beklerken boşalıyordu.

Daha sonra "GP New generation rechargeable" pillerinden aldım.Gayet memnun kullanıyordum.

Akşamdan 8 adet GP pili yine GP nin şarj cihazına taktım yaklaşık 8 saatte şarj ediyordu. Sabah çıkarıp battery grip pil yuvasına takıp bir kenara kodum.Yaklaşık 5-10 dakika sonra maytap sesi gibi bir sesle irkildim.Piller yanıyordu.Evden dışarı atıp muhtemel bir yangından kurtuldum.

Pilleri Battery Gripe takmamış olmam ve dolayısıyle makineye de takmamış olmam daha büyük zarardan kurtadı.En önemlisi evde olmam yangın tehlikesini önledi.Büyük bir kaza atlattım diye düşünüyorum.Bundan sonra makinede ve flaşta pil takılı bırakmamak gerektiğini anladım.

Sizlere de bunu tavsiye ederken,bu konudaki bilgi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı,bu olayın neden kaynaklanabileceği hakkındaki düşüncelerinizi rica ediyorum.

hakkidogan hakkidogan 17.06.2010 08:47:00

Sanyo 2700 mAh lik pilleri tavsiye ederim. Türkiye de bulması zor. İnternetten yabancı sitelerden bulabilirsiniz. Yaklaşık 4 yıldan beri kullanıyorum. Ne kendi kendine boşalıyor. Ne de arazide beni yarı yolda bırakıyor. 8 adet sanyo pili 4 yıldan beri kullanıyordum. Yaklaşık 1 ay önce 16 adet daha aldım. Alırken de acaba kaliteyi bozmuşlarmıdır diye şüphem vardı açıkcası. Ama kalitede hiç bir değişim olmadığını gördüm. Kısaca Tamer cim Sanyo al rahat et derim. Sakın deme bana Varta demiştin daha önce de diye . O iş kazasıydı. :)

Yanlış bilmiyorsam Hüseyin Sanyo pillerden aldı. Ondan da bilgi alabilirsin.

Ayrıca büyük geçmiş olsun kardeşim. Ucuz atlatmışsın.

Sevgilerimle...

piyongo piyongo 15.06.2010 17:12:00

hah bu arada az daha unutuyordum..şarjlı pilde olsa pillerinizi çooookkkk uzun süre kullanmayın....farklı ametal yada metal bileşiğin bir arada bulunması ile açığa çıkan elektron dağılımı esasına göre çalışır. bu esnada oluşan reaksiyonun boyutları dışarıdan elde edilen güçten daha yüksektir. fakat pil uçlarından biz bu reaksiyonu biz stabil alırız bu da pil uçlarına aşırı yüklenme olduğunu gösterir.pil başlıklarını koruyan muhafaza özellikle şarj edilebilir pillerde metal yorulması yada aşınma sonucu incelir yada ürün kalkanı bir süre sonra içeride yavaşlatılan reaksiyonu bastıramaz ve kısa bir süreliğine patlama , asit yanığı ya da amperaj nedeniyle ısı açığa çıkar ...saygılar

piyongo piyongo 15.06.2010 17:03:00

valla marka falan bilemiyorum ama li-ion pillerden uzak durun derim.. niMH piller diğer pillere göre daha iidir ...li-on piller çok nazik oluyorlar bozulması için kolay şeyler yetiyor örneğin sıcaklık soğukluk hızlı doldurma ve boşalmadan nefret ederler...li-ion piller çok sıcaklıkta patlayabilir..ama nMH de hücreler genişler ve sızma yapabilir...saygılar

Dikkuyruk Dikkuyruk 15.06.2010 16:42:00

Tehlike!.....

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT