Aslan merhaba,
7D kullanmıyorum ama bu ayarlar konusunda verebileceğim cevapları yazayım. Umarım faydası olur.
1.al servo takip hassaslığı(yavaş-0-hızlı) Odaklama noktasını objenin üstünde tutma konusunda başarılı olanlar için hızlı konuma almak yararlı olabilir. Ben bu konuda başarılı olmadığım için "0" da tutmayı tercih ediyorum. Hızlı konuma alacaksan eğer deklanşöre bastığında 3-4 kare çektikten sonra deklanşörü bırakıp, yeniden odaklamayı denemeni öneririm.
2.al servo 1./2. grntü önceliği(af önceliği/takip önceliği-af önclği/motor hızı önclği v.s)
af önceliği tercihim.
3.al servo af takip yöntemi(ana odak noktası öncliği-sürekli af takip önclği)
sürekli af takip önceliği ilk tercihim.
4.af olanaksızken lens hareketi(odak arama açık-aodak arma kapalı)
odak arama açık. Kapatırsam ve lenste hareket olmazsa, lens bozuldu sanıyorum.:))
5.af mikro ayarlama(kapalı-tüm.aynı mktrda ayarla-lense göre ayarla)
Bunu mutlaka lens-gövde birlikte deneyerek kullanmalısın. Bunun için hazırlanmış bir görüntü vardı. Unutmaz isem e-postana gönderirim, unutursam hatırlat lütfen. Bu denemeyi yapana kadar kapalıda tutmanı öneririm, ben denedikten sonra bile kapalı tutuyorum.
6. af alanı seçim modu.(19 nota-elle seçim-af nokta genişletme-tek nokta af-spot af-)
Uçarda arka plan boş ise 19 nokta, dolu ise tek nokta seçiyorum. af genişletmeyi açmıyorum.
13.ayna kiltleme(kap-açk)
Duran model için kullanılabilir ama her çekimde deklanşöre 2 kere basmayı gerektiriyor. Uçarda kullanmak olanaklı değil. Artık hiç kullanmıyorum.
Diğerlerine yorum yapamıyorum. Kolay gelsin.