TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

canon 7d AF seçimi

efem efem 6.07.2010 09:30:00
40d den sonra 7d kullanmaya başladım ama af noktaları konusunda birçok şey denememe rağmen özellikle uçar da tam yakalayamıyorum.sanırım menüyü karıştırdıkça çorba ettim.kullananlardan yardım istiyorum.

1.al servo takip hassaslığı(yavaş-0-hızlı)

2.al servo 1./2. grntü önceliği(af önceliği/takip önceliği-af önclği/motor hızı önclği v.s)

3.al servo af takip yöntemi(ana odak noktası öncliği-sürekli af takip önclği)

4.af olanaksızken lens hareketi(odak arama açık-aodak arma kapalı)

5.af mikro ayarlama(kapalı-tüm.aynı mktrda ayarla-lense göre ayarla)

6. af alanı seçim modu.(19 nota-elle seçim-af nokta genişletme-tek nokta af-spot af-)

7.elle af noktası seçme deseni(af alanı kenrda durdur-sürekli)

8.vizör aydınlatması(ot-aç-kap)

9.tüm af nokt.göster(kap-aç)

10.AISERVO/MF odak görünümü(aç-kap)

11.af yardımcı ışın yayma(aç-kap-sad.har.flş açk-sdce ır af yrdmcı ışın)

12.af noktasına bağlı yönlenme(dik.ve yat.için aynı-farklı af nok seç)

13.ayna kiltleme(kap-açk)

bu ayarlar ve bu menüde bulunan diğer ayarların bir etkisi varmı acaba.ama sanırım af seçim noktası ile ilgili bir sıkıntıdan takipte zorlanıyorum.

çekimleri raw yapıyorum.lens canon 400mm f.5.6

yardımlarınız için şimdien teşekkürler..

efem efem 9.07.2010 15:42:00

serkan bey msj nız ulaşmamış sanırım.göremedim.tekrar gönderirseniz çok sevinirim.

şimdiden teşekkür ederim.

ayrıca g mailimede atabilirsiniz.

aslanunsal@gmail.com

efem efem 7.07.2010 14:34:00

cevat abi çok teşekkür ederim cevabın için.umarım diğerlerinide birileri yazar.

uzun süredir görüşemedik.tekrar teşekkürler.selamlar..

dede dede 7.07.2010 13:45:00

Aslan merhaba,

7D kullanmıyorum ama bu ayarlar konusunda verebileceğim cevapları yazayım. Umarım faydası olur.

1.al servo takip hassaslığı(yavaş-0-hızlı) Odaklama noktasını objenin üstünde tutma konusunda başarılı olanlar için hızlı konuma almak yararlı olabilir. Ben bu konuda başarılı olmadığım için "0" da tutmayı tercih ediyorum. Hızlı konuma alacaksan eğer deklanşöre bastığında 3-4 kare çektikten sonra deklanşörü bırakıp, yeniden odaklamayı denemeni öneririm.

2.al servo 1./2. grntü önceliği(af önceliği/takip önceliği-af önclği/motor hızı önclği v.s)

af önceliği tercihim.

3.al servo af takip yöntemi(ana odak noktası öncliği-sürekli af takip önclği)

sürekli af takip önceliği ilk tercihim.

4.af olanaksızken lens hareketi(odak arama açık-aodak arma kapalı)

odak arama açık. Kapatırsam ve lenste hareket olmazsa, lens bozuldu sanıyorum.:))

5.af mikro ayarlama(kapalı-tüm.aynı mktrda ayarla-lense göre ayarla)

Bunu mutlaka lens-gövde birlikte deneyerek kullanmalısın. Bunun için hazırlanmış bir görüntü vardı. Unutmaz isem e-postana gönderirim, unutursam hatırlat lütfen. Bu denemeyi yapana kadar kapalıda tutmanı öneririm, ben denedikten sonra bile kapalı tutuyorum.

6. af alanı seçim modu.(19 nota-elle seçim-af nokta genişletme-tek nokta af-spot af-)

Uçarda arka plan boş ise 19 nokta, dolu ise tek nokta seçiyorum. af genişletmeyi açmıyorum.

13.ayna kiltleme(kap-açk)

Duran model için kullanılabilir ama her çekimde deklanşöre 2 kere basmayı gerektiriyor. Uçarda kullanmak olanaklı değil. Artık hiç kullanmıyorum.

Diğerlerine yorum yapamıyorum. Kolay gelsin.

efem efem 7.07.2010 13:14:00

hala yardımcı olacak kimse yokmu....?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT