TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

kampçılar için faydalı..

naki naki 24.07.2007 16:02:00
 Merhaba;

Geçenlerde yanlız başına kamp yapmanın sakıncaları konuşulmuştu. Bugün kampçılar için gerekli bir
alet tanıtmak istiyorum. 

Bu alet her türlü zehirli hayvan sokmaları için zehiri emmeye yarayan bir tür vakumlu enjektör.
Bendekinin markası Apivenin. Enjektörün ısırığın şekline göre muhtelif boyutta uçları var. 

Bu alet tam anlamıyla bir tedavi aleti değil ama bir hastaneye ya da doktora yetişene kadar
zehirin kana karışmasını geçiktiriyor. Arı zehirine allerjik bünyeler için yabana atılmayacak bir
alet. :)

Benimkini yurtdışından getirtmiştim. Türkiye de de olabilir. Türkiye den almış olan arkadaşlar
varsa nereden aldıklarını belirtirlerse almak isteyecekler için faydali olur. 

Fotoğrafını da koyacaktım amma nerden nasıl konulur bilemedim. 

sevgiler, selamlar.

naki

naki naki 24.07.2007 18:43:00

Pardon, markası Aspivenin olacak. 

Barbar Barbar 24.07.2007 18:46:00

Abi ben diş dolgusu olmayan bir arkadaşı tercih ederim, üstelik daha Hollywoodvari olur:))

contarini contarini 24.07.2007 19:00:00

Naki abi korkutuyon ama..:) Ne o yılan ısırığı filan..:) 

Ne olursa olsun her türlü tehlike için önlem alınmalı, her türlü tehlike hakkında bilgi sahibi
olunması gerekli. Bence herkes eksik fazla tüm bilgisini paylaşmalı. Yanlış olan bilgide düzeltilir
en azından. 

Geçenlerde keneyi deterjan ile çıkartma gibi bir yazı dolaştı nette, bir çok kişinin kafasında yer
bile etmiş bu yanlış bilgi...:( Çok tehlikeli ve kenenin zehirini direk akıtacağı bir uygulama
olduğunu bende buradan tekrar hatırlatmak istedim.

Sevgiler.

kursatt kursatt 24.07.2007 22:56:00

türke bişey olmaz diyorum.

Timur Timur 25.07.2007 15:00:00

Naki abi senin bahsettiğin aletin internet sitesi

http://www.aspivenin.com/english/main.html ;

Bizde şimdilik birşey bulamadım sadece 2000 senesinde milliyette çıkan bi yazı var :)
Araştırıyorum, teşekkürler

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT