TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Isparta Korunan Doğal Alanlarında Doğa Eğitimi Projesi

resimogretmeni resimogretmeni 18.07.2010 21:46:00
Isparta Korunan Doğal Alanlarında Doğa Eğitimi Projesi / TÜBİTAK 4004

Baştan söylemekte fayda var.Kompozisyon konusunda fazla becerikli değilimdir.Dolayısıyla aşağıdaki yazımın fazlası vardır ama eksiği yoktur...

Başta Kuşlar olmak üzere yaban hayata ilgimi bilen bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bahsi geçen projeye başvurdum.Değerlendirme sonucu başvurumu kabul edip, beni projeye dahil ettiler.

Tamamen ezber bozan türden bir projeydi.Bu kadar doyurucu olacağını tahmin etmemiştim.Mükemmel bir organizasyondu.

Başta Orm. Yük.Müh.Dr.Yasin ÜNAL , Eğitmenimiz Filiz ÜNAL, Orm.Müh.Gökhan CENGİZ, Proje Yürütücüsü Yrd.Doç.Dr.Hasan ALKAN, Yrd.Doç.Dr. Medet KORKMAZ, Orm.Müh.Ogün Çağlayan TÜRKAY, Orm.Müh. Süleyman AKKAYA, hocalarımız olmak üzere projede katkısı olan tüm değerli hocalarımıza ve katılımcılara sonsuz teşekkürler.

Proje Hakkında Kısa Bilgi:

Doğayı internette, belgesellerde değil doğada öğrenmek

Ne internet ne belgeseller, doğayı doğada öğrenmenin yerini tutamazlar. Kamp kurup doğayı yerinde gözlemek de tek başına yeterli değildir; bilgi aktaracak kimse yoksa tanıma süreci yine eksik kalmaktadır...

TÜBİTAK desteği ile Süleyman Demirel Üniversitesi nin yürütmekte olduğu IDE Projesi kapsamında Isparta nın Eğirdir, Kovada, Gölcük ve Yazılı Kanyon gibi korunan doğal alanlarında ilki 2007 yılı Temmuz ayında yapılan doğa eğitimlerinin ikincisi 2008 yılı Haziran, Ağustos ve Ekim aylarında Kızıldağ Milli Parkı, Beyşehir Gölü Milli Parkı ve Gölcük Gölü Tabiat Parkı nda gerçekleştirilmiştir.

Projenin 3. dönemi (IDE-3) 2010 yılında Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında Isparta da Eğirdir, Kovada, Gölcük ve Sütçüler de gerçekleştirilmiştir.

İki günü arazi kampı şeklinde uygulanacak eğitim 4 günde otelde devam etmiştir.

Katılım ücretsiz olup, katılanların Isparta il sınırları dahilindeki bütün masrafları (konaklama-yemek-eğitim-ulaşım) IDE Projesi tarafından karşılanmıştır.

Eğitim sonunda katılımcılardan başarılı olanlara "Doğa Eğitimi Sertifikası" verilecektir.

Proje Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İçin:

http://ide.sdu.edu.tr/index.php

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT