TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Hayalinizdeki Kuş fotografı nedir?

MuratC MuratC 30.08.2010 21:49:00
Eminim her kuş fotografçısının çekmeyi hayal ettiği kareler vardır. Söyleyin bakalım siz neler hayal ediyorsunuz. Benimkiler şöyle, istemenin sonu yok tabi :))

1- Balık Baykuşu balığı sudan almış anı
2- Puhu bölgesine giren bir şahini haklamış veya bir tavşana dalıyor
3- Kaya kartalı, karlı bir ortamda küçük baş bir hayvana dalıyor, tamam tavşanda olabilir :)

Tabi bunların teknik olarak çok iyi çekilmiş ve ışığında iyi olması lazım.

MuratC MuratC 30.08.2010 21:50:00

Sizin hayalinizdeki Kuş fotografı nedir?

Kadird Kadird 30.08.2010 22:01:00

Sıfırdan çekilmiş, Balık kartalının balığı alış anı vardı kafamda ama seninkileri okuyunca biraz daha düşünmem gerektiğini anladım :)

Irıshsetter Irıshsetter 30.08.2010 22:13:00

Bugün ormanda bir agaca tırmandım.Yaklaşık 3 metre yukarıda karşı patikadan bir domuz sürüsünün gelişini beklemeye başladım(bunu bir kaç kez yapacağım belki denk gelir)...

O sırada ufak bir esinti sesi duydum...Kafamı sola çevirmemle hemen 4 metre ötemde bir şahinin bana doğru gelişini ve sağa doğru dümen kırışını gördüm...

Ağaç dalları arasında uçan şahinin bana bakarken o yakınlıktan bir fotosunu düşlüyorum...Hani ben avmışımda bana dalarken ki anı:)

beratt beratt 31.08.2010 00:44:00

ben daha yeniyim

bir yırtıcı,türü ne olursa olsun bir yırtıcı fotoğraflamak istiyorum en en kısa sürede

KANDIZLIK KANDIZLIK 31.08.2010 01:43:00

- incir yemekte olan bir erkek birey sarıasma,

- Balığı kapmanın coşkusunu gagası ve gözleriyle ifade eden bir balık kartalı ...

* Koray Bey; rüzgar yönü ve koku yaban domuzlar için önemli midir, bir bilene soralım isterseniz ,

Şahin in tekrar gelişi olasılığı varsa onu korkutan bir kamuflaj gerekir mi yoksa :)

Domuzlar için; gece vakti çevrenizdeki bir kavun _ karpuz tarlasının kenarı olabilir belki de, ben yakında denemeyi düşünüyorum, üzerinde istirahat için yatak olan bir traktör römorkunda mesela :))

rousettus rousettus 31.08.2010 04:43:00

hay çok yaşa Murat Bey.

hayaller çok güzel. aslında çok fazla düşünmemiştim bu konuyu.

TRAKUŞ kampında Veysel (karaani) herkese en çok sevdiği kuşu söylesin dediğinde de.

yine de şu an aklıma gelenleri yazayım.

-bütün ötücülerin uçarını çekmek

-kur yapan bir Toy ve Yakalı Toy

-üzerime doğru uçarak gelen bir Puhu. senin kadar olmasa da küçük bir avla fena olmaz.

-ve tabiki 465 türü tamamlamak.

mochy mochy 31.08.2010 09:58:00

Bir hayalim var..:)) Sevgili Murat benim hayalim tek bir aksyon karesi veya bir iki türe ait değil henüz..

İlk hayalim yeni çıkacak olan 500 veya 600 obj. bir gün alabilmek..:)))

En büyük hayalim ise ,Riva bölgesi yapılaşmaya başlamadan önce orada yaşayan ve oraya uğrayan tüm kuşları çekebilmek..Ve ileride yaşlandığımda yaşadığım bölgeye ait bir kitap basabilmek..Dünyaya bir iz bıarkmak için...

Senin soruna pek cevap olmadı ama.....

Selamlar

Barbar Barbar 31.08.2010 12:58:00

Murat Bey bence kareler değil de şu kriteriniz biraz hayal gücünü zorluyor:)

"Tabi bunların teknik olarak çok iyi çekilmiş ve ışığında iyi olması lazım."

Kuş fotoğrafçısı değilim ama bir gün Kulu da yaz ördeğini veya Ereğli de tepeli pelikanlari yavrularıyla çekebilseydim herhalde daha iyi bir foto çekme arayışım biterdi.

diskuso diskuso 31.08.2010 17:17:00

iyi ışık şartlarında ve yakın mesafeden;

1. Kaya kartalı avlı veya avsız...

2. Yalıçapkını suyun içinde balık avlarken...

vodo vodo 31.08.2010 18:06:00

birbiriyle kavga eden ve pencelerini karşılıklı tutan iki akkuyruklu....doğru ışıkta temiz fonda ...:)

akorcak akorcak 31.08.2010 19:01:00

Benimde canım çekti yazayım bari. herhangi bir ardıç türünü avlayan yırtıcı çekmek en büyük hayalim. Çocukken unutamadığım bir aksiyon sahnesiydi.

evlinzi evlinzi 31.08.2010 20:21:00

Kaya Kartalına katılırım,

Her türlü kartalın aksiyonlu karesi de makbule geçer :)

levent35 levent35 31.08.2010 20:55:00

Sakallı akbabayı büyük bir kemik yutarken fotoğraflamak en büyük hayalim tabiki yakın ve net olarak

eng55 eng55 31.08.2010 21:36:00

Sabahın ilk ışıklarında Akkuyruklu kartalın sudan iri bir balığı

çıkardığı anı,balığın ve kartalın gözlerinin parladığı şekilde full kadraj

görüntülemek isterim:)

demokritos demokritos 31.08.2010 21:52:00

ben eksik kalmayayım, küt kuyruklu korsan martıyı martı kovalarken görmek isterdim, nasılsa çekerim sonra :)

Tirvana Tirvana 31.08.2010 23:20:00

Benim hayaller her ne kadar memeli fotoğraflarından yana ağır bassada karaağaçkakan ın her türlü pozuna razı olacağımı söyleyebilirim :)

berece berece 1.09.2010 00:33:00

*Banada sadistçe geliyor ama üreme döneminde yuvasına yaklaşan bir insanı kovalayan puhu

*Sonuçta kazaya sebep olmadan uçak motorlarına giren iri kuş sürüsündeki kargaşa

*Havada uçarken yavrusunu besleyen arıkuşu yada başka bir tür

*Su altında balık çıkaran çapkın (yada balık kartalı üüüüü)))))

*Yılan tarafından yakalanan hızlı bir kuşun yakalanma anı

*Arı sokmasından anafilaksiye girip düşmeye başlayan bir arıkuşu(mümkünse arıda üstünde olsun)

*Yavrusunu alan Çakırı kovalayan kuyrukkakan

*****Nargile içerken gözleri dört dönen bir kukumav,bilardo oynayan bir leylek,kümeste karatavukları ile bir karahoroz,kur yaparken çiçek veren bir çapkın,fotoğraf çekilirken cheese diyen bir ötleğen vs vs)))))))))))))))))

Fazla mı abarttım yoksa.

Bizim İsmail bile bu kadar abartmazdı diyeceğim ama ona kalsa sanırım 8 saat çadırda bekleyip havasını alan KUŞÇU SÜRÜSÜNÜ görüntüleyen batağan iyi bir seçim olurdu)))))

abana abana 1.09.2010 14:19:00

Benim hayalim herhangi bir kuşu 400mm ile çekmek:(

Henüz alamadım,bu gidişlede alamıyacağım sanırım:(

Gorankaran Gorankaran 1.09.2010 21:16:00

Benim hayalimdeki kareyi arkadaşın biri çekmiş:)))

http://1x.com/photos/nature/35952/

ademyagiz ademyagiz 2.09.2010 10:49:00

Suda banyo yapan kuşlar çok güzel oluyor :) kuş fotoğrafı çekeyim de hangisi veya nasıl olduğu önemli değil aslında:) onları izlemek ve fotoğraflamak büyük keyif veriyor. seviyorum kerataları...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT