X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

izinsiz foto kullanımı

kursatt kursatt 7.09.2010 11:00:00
pazar yayınlanan milliyet gazetesi izinsiz fotoğrafımı kullanmıştır. bu konuda ne yapmalıyım ?

asfur asfur 10.09.2010 11:48:00

Can sıkıcı bir durum.. Bir takım yasal açıklıklar işi yokuşa sürebiliyor, onlara da dikkat etmek gerekiyor. 4 sene önce benzer bir durumla Radikal gazetesinde yaşamıştım, madde numarasını hatırlamıyorum ama, belli bir boyuta kadar olan baskıların ticari-reklam vs amaç gütmeyen, haber amaçlı kullanımlarını düzenleyen bir maddeydi. Fotoğraf sahibinden izin almaksızın kullanımına imkan verebilen bir maddeydi. Benim kanıtlamak zorunda kaldığım konu fotoğrafın bana ait olduğu ve izinsiz kullanımı değil; söz konusu fotoğrafın bu haber ile direkt ilikşide olmadığı ve bu haberde baskının gereksiz olduğu gibi saçma bir yöne kaymıştı.

Siz yine peşini bırakmayın derim ama basın ile ilişkili düzenleyici maddeleri de iyi irdelemek lazım..

bol şans..

uozgur uozgur 9.09.2010 23:41:00

buu konuda 2 sefer mahkemelik oldum ilki kısa sürdü ve mahkemelik olmadan D300 aldım. diğeri ise devam ediyoe.

kural şu:

Önce kendi fotoğrafını noterden sana ait olduğunu belgele ve tasdik ettir.

ardından noter kendi bürosunda milliyete ait olan sayfayı print ederek yazdırsın ve o tarihte yayında olduğunu belgelesin.

ardında bir avukata ver ve direkt manevi hakları tecavüz ve izinsiz kullanım için dava aç. gerisi kediliğinden işleyecektir.

Yayınlandığını noterden belgelemekte geç kalırsan bugün yarın yayından kaldırabilirler ve hiç birşey iddaa edemezsin.

selamlar.

zor zor 8.09.2010 11:35:00

Kürşat bey önce Noterden bir protesto çekin,fotografınıza ait telif hakkını belirlenen süreye kadar ödemezseniz,yasal hakkınızı faiziyle ve mahkeme masraflarıyla birlikte alabilmek için dava açacağınızı belirtin,ayrıyeten fotografın size ait olduğunu belirgin şekilde ispat edin,(ham halini ve bilhassa serisi varsa bir önceki ve bir sonraki kareyide ,protestonun ekine ekleyin,görüceksiniz sizi arayaıp anlaşma yoluna gidecekler,bundan sonrası size kalmış,bu yolu izleyip,mahemeye vermeden, tüm ekipmanlarını yenileyen dostlarımız var...Saygılar...

beratt beratt 7.09.2010 19:19:00

bu tür konularda

fotoğrafın ibrazında Raw halinide istiyorlar

diye bir şey duydum ?

hvdnsudan hvdnsudan 7.09.2010 13:29:00

Kürşat Bey, zor oluyor ama (hala elimizde kalabilmiş) adaletle herşey (şimdilik)çözülüyor. Bir tanıdık avukat arkadaşınızdan görüş isteyin. Fotoğrafınız içinde YÜKLÜ miktarda tazminat talebinde bulunun. yok artık OHA olduk derlerse de; aklınız neredeydi, bu fotoğraf değerli olmasa zaten kullanmazdınız deyin.

2 yıl dava 1 yıl yargıtay sürer ;) 3. yılda paranızı alırsınız.

NOKİA da bana şöyle dedi. Biz yılda 900.000.000 telefon satıyoruz hiç birşey ispatlıyamazsın... Öyle mi? dedim, Verdim mahkemeye servis kayıtlarıyla. 1,5 yıl sürdü, sonuç:

1300 lr bana

2 ayrı bilirkişi parası

vekalet (avukat) ücreti

mahkeme harçları (hepsi kaç lr ise) hepsi girdi NOKİA ya. Halbuki değiştirin şunu demiştim. İyi oldu.

piyongo piyongo 7.09.2010 11:33:00

hangi fotoğraf olduğunu merak ettim kürşat:)

kursatt kursatt 7.09.2010 11:01:00

izinsiz fotoğraf kullanımı.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT