X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

zalak türler

berece berece 17.09.2010 22:20:00
Az önce yorum yazarken böyle bir forum açmanın neşeli olacağını düşündüm.Herkes bölgesinin güzel poz veren artist ve zalak türünü yazarsa hoş bir paylaşım olabilir düşüncesindeyim.

wolfkenan wolfkenan 16.10.2010 09:23:00

Kumru ve ev serçesi poz verme hastası...dağ taş dolu...

KSÖK ise güzel poz vermekte 1.5mden bana bakma cesareti var...

mahmuzluyu 5mden çekeriz,arabadan ise tüm kuşları ,onu hantal bir teneke hayvan veya kuş zannediyorlar...herhalde yıllar içinde ona saldırmadıklarını görünce kaçmıyorlar,alışıyorlar onlardada demekki akıl var yani zalaklık bizde daha fazla gibi hocam:)yaklaşmasını bilmedikten sonra,zarar vermeyeciğimizi çok yavaş hareketle belli edebilirsek devam ettirirsek pek de kaçmıyorlar...yalnız tek son nokta her kuşun belli mesafe tahmini izni...ne kadar yaklaşmamıza onlar karar veriyor,bir adım fazla pırrr...ha birde makineyi yüzümüzü hiç kaldırmadan devamlı üstüne gittiğim kuşların daha fazla izin verdiğini gördüm,surat meydana çıkarıldığı anda sıvışmayı iyi beceriyorlar,naçizane tecrübelerim bu kadar,işte böyle sevgili dostlarım...

hvdnsudan hvdnsudan 16.10.2010 08:38:00

Son 1 haftadaki tecrübelerim! :) sonucu Samsunun zalakları! sürünürseniz

yalıçapkını 3m. (konacağı yere yakın bekleyip sürünmek üzere)

Halkalı küçük cılıbıt 3m. (arabaylada 3 m zaten )

Kıyı çamur çulluğu 5m. (alıştıra alıştıra ancak okadar)

selamlar.

Irıshsetter Irıshsetter 27.09.2010 19:22:00

Sürünürseniz kumkuşuna 3 metre yaklaşabilirsiniz...

Bir de yalıçapkını...Ama o da randevu saatine pek uymuyor...

Bu yaz yaklaşamadığım tür ise arıkuşları(zalak olmuyor tabi uyanıklar...)

tepteli tepteli 19.09.2010 14:57:00

sasalı- izmir kuş cenneti nde flamingolar manken misali poz veriyorlar. Cüsselerine güvendiklerinden olsa gerek hiç de ürkek değiller. Favorim flamingolar. Fotoğrafını çekmeye tövbe ettiğim tür baştankara familyası. Kıpır kıpır daldan dala, oran buraya... birde ufak tefekler, ya dalın arkasında kalıyor, ya da yaprağın. hiç mi hiç fırsat vermez.

nkaano nkaano 17.09.2010 23:14:00

Kuş açısından kıt bir yer olsada Bartın da en iyi pozları Kızılgerdan ve Akkuyruksallayan veriyor. Birde benim yakın dostum Çütre

ademyagiz ademyagiz 17.09.2010 23:01:00

bir de yaklaşık bir yıl önce mustafa ve ben sakaryada aynı şekilde bir kızılgerdana denk gelmiştik.. hayvanı çeke çeke sıkıntıdan farklı kadrajlar denemeye başlamıştık.. hatta bi ara panaroma yapacaktım:))

ademyagiz ademyagiz 17.09.2010 23:00:00

bana öyleleri pek rastlamıyo ama geçtiğimiz haftalarda bir tane çayır taş kuşu ve kızılsırtlı örümcek kuşu baya cesur davrandı. herhalde ikisi de hayatlarından ilk kez insan görmüşlerdi :)) güzel portrelerini çektim, öncekilerin acısını çıkardım.... bi daha öylesi ne zaman denk gelir bilemiyorum.

volkanpek volkanpek 17.09.2010 22:59:00

bizim buraların en kolay poz vereni öncelikle arapbülbülü sonrada alakarga geliyor...

berece berece 17.09.2010 22:21:00

Bölgemde en kolay poz veren tür kukumav olmakla birlikte kendilerini bulana kadar 1.5 yıl geçirdiğimide belirteyim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT