TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Doğanın Kanatları

shooter shooter 28.09.2010 13:11:00
İz Tv nin yeni belgesellerinden Doğanın Kanatları nın ilk bölümü ÇÖPÇÜ GAGA bu akşam (29.09.2010) saat 21:00 de yayımlanıyor. http://www.iztv.com.tr/program.aspx?id=1188

Flamingoları sadece tropik bölgelere özgü mü sandınız?

Peki, leylekler evinizin çok yakınına yuva yapmış olabilirler mi?

Ya nesli tükenmekte olan akbabalar, onların Orta Anadolu’nun kalbinde yemek bulma savaşı yaşadığını biliyor muydunuz?

İZ TV, Anadolu’nun Kanatları’nda Türkiye’nin kanatlı uygarlıklarının izini sürüyor.

Kanatların gölgesinde, Türkiye’nin farklı iklimlerinde yaşamını sürdüren ve nesli tükenmekte olan kuş türlerinin izini sürüyoruz!

Belgesel dizi şu sözlerle tanıtılıyor:

"Beypazarı bulutları arasında bir çift kanat süzülür...

Burası, dünyanın ender bölgelerinden, 3 farklı iklim kıtasının buluştuğu coğrafyadır.

Kara akbabalardan kızıl geyiklere, tiftik keçilerine kadar birçok farklı tür, bu zengin habitatın içinde yaşam şansı bulur...

Ancak bu topraklar, hayvanlar aleminde leşçilerin en küçüklerinden birini, çöpçülerin en akıllılarından birini barındırır...

Küçük akbabalar, yaşam ve besin döngüsünün içinde, Orta Anadolu nun kalbinde yerini alır.

Doğa Derneği nin bölgedeki türleri koruma çalışmaları kapsamında, küçük akbabalarının yaşamlarının bir kesitine konuk oluyoruz.

Yavrular, kayalara kurulmuş yuvalarında uçmaya hazırlanırken, ebeveynlerin yemek bulma savaşına, çöplüklerde geçirilen zamanlardan yuvada şefkatle geçirilen dakikalara uzanan kısa bir aile saadetine şahit oluyoruz.

Doğa korumacılar ve kuş gözlemcileri eşliğinde, kanatların gölgesini takip ederek, bazı ülkelerde nesli tükenmekte olan bu türün, Türkiye deki bilimsel çalışma alanlarını keşfediyoruz.

Küçük akbabaların izinden, Beypazarı doğasını keşfe çıkıyoruz!

Tirvana Tirvana 29.09.2010 15:29:00

Doğanın kanatları...

piyongo piyongo 29.09.2010 15:46:00

izleyelim izleyelimde ,bizde varmı acep?

serhattigrel serhattigrel 29.09.2010 17:30:00

Program talebi, İZ tvden, üyemiz Öykü Yağcıdan geldi,

Bu görevi Küçük Akbaba tür sorumlumuz Aslan Kezer üstlendi,

Beypazarında çekimler yapıldı, arkadaşlarımız bu iş için günlerce arazi yaptılar.

Trakusun üyelerinin katkıları ile hazırlanan bu belgeseli bende çok merak ediyorum.

ucdalson ucdalson 29.09.2010 21:43:00

Keyifle izledim emeği geçenleri tebrik ediyorum .

DilekveTunç DilekveTunç 29.09.2010 22:46:00

Çok güzeldi, başta Aslan bey olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum. Daha nice belgesellere.

Dilek

birgök birgök 29.09.2010 23:43:00

Bu aralar işlerim nedeniyle , bu güzel belgeselin haberini okuyamadığım için izleyemedim. İnşallah bir şekilde izleme şansımız doğar:((

DilekveTunç DilekveTunç 1.10.2010 23:47:00

İZ Tv de tekrarı :

Anadolu nun Kanatları: Çöçü Gaga belgesel filmi gösterim takvimi:

4 Ekim Pazartesi Saat: 23.05

13 Ekim Çarşamba Saat: 21.00

16 Ekim Cumartesi Saat: 16.05

17 Ekim Cuma Saat: 01.00

Dilek

karaani karaani 2.10.2010 13:35:00

Ana sayfanın haberler bölümünde " Göçmen kuşların uğrak yeri Türkiye " Başlığı altındaki haberde bir harita var.Haritada sanırım göç yollarında numaralandırma var ve muhtemelen o numaralara karşılık gelen Kuş türlerinin İsim listeside bir yerde vardır.

Haritanın orjinalini görebileceğimiz bir link bilen varsa yazmasını rica edebilirmiyim.

birgök birgök 2.10.2010 22:52:00

Dilek ve Tunç arkadaşlara bilgilendirmelerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT