X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

ÜÇ DEĞİŞİKLİK

serhattigrel serhattigrel 12.10.2010 18:03:00
Sistemin çalışması ile ilgili çıkacak sorunları tartışmak için platformdur.

sakaladam sakaladam 3.11.2010 12:09:00

HD fotoğraf yükleyince, yazılan yorumlar fotoforum mesajı olarak geliyor ve aynı gün fotoforuma fotoğraf ekleyemiyorum.

gelen mail başlığı

**Türkiye nin Anonim Kuşları, FotoForum fotografınıza .......... tarafından değerlendirme yapıldı.

oysaki fotogaleriye yüklemişim, dolayısıyla FF da bugünlük kapanmış oldu.

karaani karaani 28.10.2010 23:33:00

dik kadraj HD oluyormu ? (Saçmamı oldu,bilmediğimden sordum)

Irıshsetter Irıshsetter 20.10.2010 23:32:00

Bir de kuşların Tüm Fotoğrafları kutucuğuna tıkladığımızda o kuş türünün kaç tane fotoğrafı olduğunu görüyorduk.Ancak şu an sadece FGdeki tanımlı kuşların altında türün kaçıncı fotosu olduğunu görüyoruz ...

KANDIZLIK KANDIZLIK 20.10.2010 21:16:00

Zafer Bey; sayacın nasıl çalıştığını hala anlamış değilim, ben yazdıkça azalıp sıfırlanacak zannederken, ayrıca hangi gün tekrar hak kazanacağımı da bilmiyorken :)

iyi geceler ve selamlar ...

KANDIZLIK KANDIZLIK 20.10.2010 20:57:00

Sayaç bana torpil yapıyor galiba :) Bu akşam birkaç yorum yazdım arkadaşlara, 19 hakta takıldı kaldı, yönetim sakın bozmasın durumu böyle daha iyi :)

rousettus rousettus 20.10.2010 03:00:00

site için her çeşit katkıyı sağlayan, başta Serhat Ağabey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

son düzenlemelerin ne kadar etkisi oldu bilemiyorum ama sayfanın en altında yer alan BIRDING TOP 1000 listesindeki sıramız her geçen gün yükseliyor. bir ara 20li rakamlardaydık, 18 ve 14 derken şimdi 11deyiz. darısı ilk üçe.

MuratC MuratC 20.10.2010 00:32:00

Sanirim sayacta bir hata var. Dun itibariyla yorum hakkim dolmus ve 20.10.2010 tarihinden sonra yorum yapmaya başlayabilirsiniz uyarisi cikmisti. Simdi ayin 20si oldu ve hala bu uyari cikiyor. Ama isin entersan tarafi yorum yazabiliyorum ama kac tane kaldi gorunmuyor tabi.

Bilgilerinize

karaani karaani 19.10.2010 22:27:00

Yolladığımız mesaj bize geliyo :(

KANDIZLIK KANDIZLIK 19.10.2010 13:31:00

Benim aklıma gelenler;

- Arkadaşların belirttiği gibi; HD fotoğraflar sayfa görünülebilirliğini ve rahat seyredilebilirlik pozisyonunu bozmuş. Alışılmış anasayfa izlenmesi alışkanlığını negatif yönde etkilemiş ,

- HD fotoğraflar; anasayfada farklı bir başlık altında işaret edilip yönlendirilebilir, hepimiz fotoğraf kalitesini ve türün daha iyi detaylarını merak ettiğimiz için, zaten bütün HD fotoğraflara bakılacaktır .

- Yorum yazma hakkımızın yenilenmesi günlük olarak bizlere daha pratik olacaktır ( Murat arkadaşımıza katılıyorum bu konuda ), haftalık kafa karıştırmaktadır, ayrıca ilerde günlük olacaksa sayı 6 - 10 olabilir .

- Murat arkadaşımız haklı ( YALNIZKURT ) ; elindeki ekipmanı yetersiz veya henüz kuş fotoğrafına yeni başlayan arkadaşlarımızı hem teşvik etmek, hem de arzu eden arkadaşlarımızın eleştiri veya katkılar yapması açısından : puanlama harici ve günlük - haftalık yorum sınırı olmadan yorum yazılabilmeli ... Yorum penceresinin yanına konulacak kutucuk işaretlenip arzu eden puan verebilmeli ve günün iyi fotoğrafları sıralamasına bu şekilde katılmalı . Yani ; Fotoğrafların yanına , 1) İzlenme Sayısı .... , 2) Yorum Sayısı .... , 3) Puan sayısı .... gibi bölümler yapılabilir mi ...

Dolayısıyla; hem tüm arkadaşlara istenilen sayıda yorum yazılabilir [ en çok sevgili Kenan arkadaşımız Denizli den mutlu olacaktır :) ] , katkılarda bulunulabilir, daha iyi kabul ettiğimiz fotoğraflara da yorum yazmakla birlikte puanlama kutucuğunu işaretleyerek, günün iyi fotoğrafları sıralamasına da sokmuş oluruz . Ayrıca, sadece puanlama kutusunu işaretlediğimiz fotoğraflar yorum limitimizi eksiltsin .

Tüm arkadaşlara selamlar ,

Irıshsetter Irıshsetter 18.10.2010 20:28:00

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=43826

Bu linke HD olarak yukledim karemi ancak boyutları 999 x 562 piksel olarak izlenmekte...

piyongo piyongo 18.10.2010 13:26:00

tür eklenen fotoğrafların altına yaptığımız yorumlarında limiti düşürdüğünü fark ettim....

günün fotoğrafı yada ne bilim baş köşede yer almak için yarışa sokulmayan bu fotoğrafların altına bari dilediğimiz şeyi yazabilelim...

tanım bekleyenlerde gezinmeyi seviyorum ben..tür tanımlamaları yaparken eğitici şeyler öğrenebiliyorum...örneğin saz kamışçının göç zamanı yüksek rakımda ve ağaçta olabileceğini 14 yorumlu bir kamışçın fotosunun altında yapılan tartışmalardan öğrendim ben...

tür ekleden eklenen fotoğrafların altında dilediğim gibi yazabilmeyi talep ediyorum...selamlarımla

mochy mochy 18.10.2010 13:19:00

HD yüklemede yaşadığım bir sorun..

HD olarak Karakarınlı Kumkuşu yüklemeye çalıştım..Sistem 2 3 dafa kabul etmedi..Sonuncu denememde küçültülmüş olarak kabul etti..

Ancak fotoğraf albümümde HD kısmında yer alıyor.. Kendi sayfamdan üzerine tıkladığımda

Hata! Bu bağlantı bozuk.

Öneriler:

•www.­trakus.­org adresine gidin

•kods bird uye idx 43604 bağlantısında www.trakus.org URL sini ara

•Google da ara:

şeklinde mesaj veriyor... Ancak Tür sayfasından girip üzerine tıklayabiliyorum... Ve normal küçük boyutta resim gözüküyor...

Bunun yanı sıra 10 günlük kısıntı gündemde...

Şimdi bu yüklediğim HD mi , Normal boyut mu.. ??

Normal boyutsa 10 günlük kısıntıyı boşuna yedim..HD ise düzeltilmesini rica ederim..

Teknik arkadaşlarımın dikkatine..

Selamlar

hvdnsudan hvdnsudan 18.10.2010 09:27:00

günaydın :)

yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ana sayfada da yer aldığında (günün fotoğrafları) boyutlarının büyük olduğu görünmekte. Bu durum sayfa eninin genişlemesine ve öncelikle sol taraftaki forum yazıları vb. nin görünmesini engellemektedir. Sayfayı küçülttüğümde de bu sefer yazılar çok ufalmakta ve (benim bile) görmem zorlaşmaktadır. Bugüne kadar hiç bir sitede ana sayfanın sağ sol sekme ile çekiştirildiğini görmedim. Bence bu duruma bir yazılım eki ile müdehale edilmeli, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar belli edilmekle birlikte (şuanda da işaretliler zaten) ana sayfadaki boyutları diğer fotoğraflarla aynı tutularak sayfanın boyutlarının ekrandan taşmasına engel olunmalıdır diye düşünüyorum.

yönetimin bilgisine sunarım. sagılarımla

MuratC MuratC 17.10.2010 23:16:00

Kisaca bir ozetlersek.

- Ben daha yukleyenedim am HD isi tuttu gibi

- Yeni puansiz sistemde bence iyi

- HD fotoya 10 gun kistlama cok fazla bari 1 hafta falan olsun

- Haftalik 42 yorum ben cok yazmamama ragmen az geldi. Malum FGde kalite bayagi yukseldi, yazamazsak ayip olur :) Bence hakkimiz 24 saatde 10 yorum olsun. Gecen haftalara bakip ona gore hesap yapmasin sistem.

- Gene bence HD ebadi 1920x1080 ile sinirlandirilmasin1-2 degisik ebat daha olsun 1600x1200, 1400x1000 gibi mesela

mochy mochy 14.10.2010 10:18:00

HD yükleme için bir sorum olacak..

HD yükleme yapıldıktan sonra 10 gün kısıtlama var..Bu kıstlama tüm yüklemeleri de kapsıyormu..? Yani HD yükledikten sonra FG ye TE ye FF yede mi 10 gün kıstlama var..?

Sadece HD yüklemeyemi ?

Selamlar

aqua aqua 14.10.2010 00:46:00

Yeni Kurallar hepimize hayırlı olsun demeden önce kafama takılan bir kaç noktaya değinmek istedim.

- Fotoğraf ebatlarının büyümesi çok güzel oldu ama 1920 X 1080 sabit bir oran mı böyle ise,

-Dik kadrajları ne yapacağız,

- Standart fotoğraf oranı olan 1,5 HD ile 1,77 yani panoramik bir kadraj doğuruyor ben kendi adıma 1,5 oranını seviyorum dik uzunluğu 1080 ile 1,5 oranında 1620X1080 ebatı çıkıyor.ben bu orana sadık kalıp yüklemek istersen yükleyebilecekmiyim?

- Yada kare bir kadraj tercih ettiğimde 1080X1080 gibi yükleyebilecekmiyim?

- Şu anki teknoloji ile her kezde HD ekran olmadığını düşünürsek HD ekranı olmayanlara fatoğrafı tam olarak göremediklerinden bence HD hiçbir şey ifade etmeyecak yada istenen ekkiyi vermeyecektir. Bence çoğunlukta olan Laptoplarda dahil 15 İnç ekranın maksimum çözünürlüğünde gözüksün, isteyen bir sekme ile HD halini görsün

- Puanlama sistemine gelince bence hiç bir puanlama sistemi içinde insan faktörü olduğundan %100 adil olamaz burada Makine yapsın demek istemiyorum birincilik kavramının olduğu bir ortamda ister istemez var olan kuralları kendi lehine kullanmaya çalışan insanları da doğuracaktır.Puanlama sistemi (ne şekilde olursa olsun ) ne yazıkki Fotoğraf ların kalitesine göre sıralanmasını sağlamıyor, Tuğba hanımın yazdığı gibi ‘’farzımuhal; bugün ben arkabahçede yürürken; bir incegagalı kervan çulluğu(!) görsem ve cep telefonuyla 1-2 poz alsam, sonra da gelip fotogaleriye yüklesem muhtemelen çok sayıda yorum alır. Aynı hayvan benim arka bahçede bir ay kalırsa; benden sonra çekecek olanların fotoğrafları çok daha kaliteli olacak ama; muhtemelen ilk fotoğrafı kadar yorum almayacaktır. 10-20 fotoğraf sonra fotoğraf kalitesi yükselirken, yorum sayısı düşmeye başlayacağından; benim cep telefonuyla çektiğim fotoğraf, türün en iyi fotoğrafları arasında yer alacak demektir...’’ durum ne yazık ki bu, buda fatağraflara en iyiden kötüye doğru sıralayıp bakınca görülen bir gerçek.Puanlama sistemi kalkarsa bu tür adaletsizlikler biter diye düşünüyorum.Tür sayfası açıldığında iyi fotoğraflar görülmesi isteniyorsa o türün sorumlusuna (istenen kriterler belirtilerek )yetki verilmeli ilk sayfayı kendi inisiyatifince sıralaması sağlanmalıdır diye düşünüyorum

-Yorum sayısının azaltılması yorum yazanları daha dikkatli yorum yazmaya teşvik etmesi açısından olumlu oldu ama 42 şartmı diye düşünmek lazım bu mantık ta, kimse yeni başlayan amatörce çekilmiş fotoğraflara yorum yazmak istemez eğer ben kuş fotoğrafçılığına başladığımda Özkan Üner, Tamer Zeybek, Alptekin Kutludan Kazım Çapacı ve nice bu işin ustadlarından işe yaramaz fotoğraflarıma motive edici yorumlarla beni tabiri caizse gaza getirmeselerdi kendimi bu işe bu kadar verip geliştiremezdim yeni başlayanların yorum sayısını çok azaltarak bu hakkını elinden almamalısınız diye düşünüyorum .

- Yeni kuralların açıklamasında ‘’sistem her üyenin geriye dönük 7 gün içinde kaç yorum yaptığını izliyor. Limit geçilince blok koyuyor, limit 42 altına inince tekrar fotogaleri yorum hakkı otomatik olarak açılıyor.’’ Yazılmış böyle ise 8. gün benim 1 yorum hakkımı oluyor onu kullanınca 9 cü gün 1 hakkım doğuyor böyle ise her gün sadece bir yorum hakkım olmayacak mı .yada birkaç yorum yapmak istersem birkaç gün pasmı geçmeliyim.bence bunu haftalık değil günlük limitlerde yapmalı günlük afaki 10 yorum 15 yorum gibi.

Bir kaçgün şehir dışında olacağımdan foruma eşlik edemeyebilirim Tartışılarak en doğrunun bulunması dileği ile

Sevgiler.

serhattigrel serhattigrel 14.10.2010 00:39:00

Bu forumu da şu an, 98 yorum, 3674 izlenme sayısı var, sadece bir buçuk gün içinde.

Yapılan değişiklikler ne olursa olsun, ki yarın yine değişecektir, topluluğumuzun sitelerini sahiplenmesi, onun gelişimi için fikirler üretmesi, tartışması, katılımcı olması çok ama çok sevindirici.

Öte yandan, forumu ben açtığım için hep cevap yazmak istiyorum ama mümkün değil, birine yetişsem diğerine yetişemiyorum. Sanırım en güzeli hafta sonu oturup notlar alarak tüm yazılanları tekrar taramak. Özetlerini çıkartmak, ortak noktaları bulmak.

Emek verip görüşlerini yazan ve yazacak tüm arkadaşlara teşekkürler.

Ben aralarda teknik konularda cevap vermeye devam edeceğim.

piyongo piyongo 13.10.2010 23:41:00

bu gözlem kayıtları banada güven vermiyor açıkçası...gözlemlere de bir çare bulunması gerekiyor..

ozgurgurgey ozgurgurgey 13.10.2010 22:52:00

Birkaç gündür giremediğim sitede çok olumlu gelişmeler olmuş. 3 yeniliği de çok beğendim. Özellikle "başköşe" nin gereksizce kullanılmasının kısıtlanmasını.

Eksik kalan bir konu daha var bence.

Fotoğraf konusunda çok güzel bir onaylama sistemi var. Güven veriyor.

Ancak gözlemler çok savunmasız. Çok güzel bir gözlem yapan, sitede çoğu insanın henüz görmediği kuşları gözlem listesine yazanların ertesi gün "misal" serçe kadar basit bir kuşu fotoforuma yükleyip bu nedir diye sorduklarına çok şahit oldum.

Yapılan gözlemlere de güvenmek istiyorum. Bunun için gözlemlerle ilgili bir onaylama sistemine gerek olduğu kanaatindeyim.

demokritos demokritos 13.10.2010 19:48:00

HD fotoları tam ekranda kaydırmadan tek parça görmenin basit yolu:

F11 yapıp tam ekrana geçin, sonra ctrl tuşuna basıp mause un tekerleğini kendinize doğru çevirin, ekrana tam oturunca iş tamamdır, daha sonra eski ölçülere getirmeyi unutmayın :)

Irıshsetter Irıshsetter 13.10.2010 18:01:00

İlk günden yaşadığım sorunları özetlersem;

HD yüklenmiş kareler gerçekten muhteşem görünüyor.Ancak işlevsel değil.Bütünüyle kareyi görememek sıkıntı yaratmakta...

Haftalık yorum sayısının limit formül hesaplaması ise karmakarışık.Hatfasonu tek zevkim araziye çıkmak,hafta içi ise her akşam mutlaka ama mutlaka TRAKUS a göz atmak.Her fotoğrafta mutlaka bir emek var bunu ziyaret ettiğim hemenher karede yorumla belirtmek istiyorum.Ancak fotoğrafın puanlamasında fotoğrafın estetik değeri öne çıkıyor.Puanlamayı da ona göre yapıyorum...

Şu an emek harcanmış karelere bir şey yazamıyorum...Hoşuma giden karelere(kullanıcılara değil) puanlama yapamıyorum.Sadece ve sadece karelere bakmakla yetiniyorum!

Yeni gelen birine ve ya kendini geliştirmekte olan birine destek veremiyorum...

Sadece yaşadığım sıkıntıları belirtmem,çözümleri ise bu siteye emek harcamış kişilerden beklemem umarım kolaycılık olmaz...

furtun furtun 13.10.2010 14:02:00

Yorum sayılarınız bugün itibarıyla sıfırılandı. Haftada 42 yorum hakkınızı bugünden itibaren kullanabilirisniz.

Üyelerimizin yorum sayılarını görecekleri bir sistem de yakında devreye gircek.

karaani karaani 13.10.2010 13:25:00

Yazılanlar doğrultusunda önerimi şu şekilde yapmaya karar verdim.

Puanlama sistemi aynen kalır. Yorum Sayısı günde 6+2+2 şeklinde olur , 6+2+2 formülü nedir, Şu dur ; Normal olarak 6 yorum yapılabilir, eğer ayrıca tek yıldızlı (veya başka bir kriterle belirlenmiş ) 2 yeni üyeye yorum yaparsanız otomatikman 2 yorum hakkınız daha açılır ve günlük limit 10 ile sınırlanır. Günlük Baş köşe tercihi toplamda 1 veya 2 adetle sınırlandırılır.

FHD ye gelince, ben isterim ki Kaydırma çubuğu olmadan görebildiğim kadar büyük halde görebileyim,yok olamayacaksa böyle iyi.Ama isteyen uğraşıp seyredebilmelide.

birgök birgök 13.10.2010 12:58:00

Ben kendi adıma ,keyif ile, hesap yapmadan defter kağıt işlemeden yorum yazıyordum . zamanıma göre 1-2,bazen 3-5,belki bazen de 15...

Bu süre içerisinde (kankacılık değil) pek çok kareye yorum beğeni ve eleştirilerimi yazdım. Karşılığında dostluklar ve insanlar tanıyıp fotoğraf hakkında görüş ve düşüncelerimizi birbirimize aktardık.

Benim Günün fotoğrafçısı olmak gibi bir imkanım yoktu ,böyle bir talepte de hiçbirzaman bulunmadım.Dolayısıyla bana yorum yazılsın da havam artsın diye de düşünmedim. Yüklediğim karelerin az yorum alanı da çok yorum alanı da zaten kare yüklenmeden tahmin edebiliyordum.

Hep, en iyi karelere yorumlar yapılırsa , çok iyi ekipmanı,çok iyi fotoşop kullanananı, en popüler kişiler yine sadece yorum alacaklar. Yeni başlayanlar, ekipmanı zayıf olan arkadaşlarımıza çok fazla yorum yapılmayacak. Yorum yapacak olan kişi bu kadar yıllık arkadaşlarının kareleri arasında sürekli olarak huzursuz olacak.

Ben kendi adıma ,ayırım yapmamak için ne yorum yazmayı ne de bana yorum yapılmasını istememeyi düşünüyorum; ne alacağım olsun ne de vereceğim.

Ercan3 Ercan3 13.10.2010 12:48:00

Sistem değişikliği hakkında gördüğüm sorunlar ve önerilerim:

- Yorum sayısı: 42 bence uygun. Sitede kullanıcı adının yer aldığı yere kalan yorum sayısı görüntülenebilir, böylece kalan yorum sayımızı görerek idareli kullanabiliriz.

- Fotoğraf puanlaması: Sadece yorum sayısı ile orantılı olması yorumların sadece olumlu olmasını gerektiriyor. Kötü bir fotoğrafı eleştirirken o fotoğrafın puanını arttırmak adil değil. Belki yorum yazarken olumsuz bir yorum yazıyorsak bir kutucuğu işaretleyerek "hesaplama dışı bırak" denebilir. Şu haliyle fotoğrafları kimse eleştirmeyecektir....

- HD fotoğraf: 10 gün sınırlaması disk boyutu düşünülerek mi verildi sanırım. Ancak full HD ekranda bile 1920x1080 boyutundaki fotoğraf F11 ile tam ekran görülemez. Bunu için bir popup ekran ile tüm ekranı kullanarak fotoğrafı göstermek gerekir. Önceki yorumlara katılıyorum. Fotoğrafın 900px boyutlu olanı gösterilebilir ve Full HD olanları isteyek bir tuşa tıklayarak tam ekran görebilir. Tabii dikey çekenler için 1080 sınırlaması olacak sanırım.

Selamlarımla...

mikrop mikrop 13.10.2010 10:58:00

yorum sayısına göre puanlamayı görünce aklıma şöyle bir paradoks geldi;

farzımuhal; bugün ben arkabahçede yürürken; bir incegagalı kervan çulluğu(!) görsem ve cep telefonuyla 1-2 poz alsam, sonra da gelip fotogaleriye yüklesem muhtemelen çok sayıda yorum alır. Aynı hayvan benim arka bahçede bir ay kalırsa; benden sonra çekecek olanların fotoğrafları çok daha kaliteli olacak ama; muhtemelen ilk fotoğrafı kadar yorum almayacaktır. 10-20 fotoğraf sonra fotoğraf kalitesi yükselirken, yorum sayısı düşmeye başlayacağından; benim cep telefonuyla çektiğim fotoğraf, türün en iyi fotoğrafları arasında yer alacak demektir...

ilk defa belgelenen türlerde; artık ilk fotoğraflayandan sonra pek çok kişi türü görüntülemk için harekete geçiyor; bunun da fotoğraf kalitesini arttırdığı bir gerçek.

ayrıca yorum sınırının yeni başlayanları ve ekipmanı yetersiz olanları siteden soğutacağı konusunda ben de kaygı duyuyorum.

karaani karaani 13.10.2010 09:27:00

Bide bi Duvarımız, olsa laf-u güzaf ederdik,artan enerjimizi orda tüketirdik :))

Jamboree Jamboree 13.10.2010 07:50:00

Full HD fotoğraf için 10 gün bekleme limiti bence gayet makul olmuş, gerçekten çok iyi kalitede çalışmalar yüklenir böylece, her fotoğraf 1920x1080 crop edilip yüklenmez.

Orantı olarak 16/9 iyi seçim, yeni tüm televizyonlar bu çözünürlükte, 19-24" bilgisayar monitörleri de genelde 1920x1200 olduğundan ekleyenin kim olduğunu sayfayı kaydırmadan görebiliyoruz.

Değişikliklerin hepsi iyi güzel olmuş bir tek özellikle lap top kullanımı için Full Hd fotoğraflar açılışta 1000 pixel açılıp, tıklayınca tam ekran olabilir.

tzeybek tzeybek 13.10.2010 07:46:00

Yeni kurallardan önce yüklenen fotoğrafların sıralaması değişecekmi ? Bu yeni sistem sıralamada eski yüklenenler ile haklı/hazksız rekabet ortamı yaratacakmı ? Bunu yaşayarakmı öğreneceğiz.Bence artık süz/en iyilere çıkmak çok daha zor olacak.Zira arkadaşlar hep puan verilmemesinden yana fikir beyan etmek ile birlikte her yazılan yorum aslında bir puan !

Ben bir fotoğrafı beğenmeyip eleştiri yazmak istesem.Çok kötü bir fotoğraf yüklense ve benim gibi 50 kişi fotoğrafın çok kötü olduğu yönde eleştiri yazar ise aynı zamanda fotoğrafı punalamış olmuyorlarmı ? Beğenmediğimiz fotoğrafı eleştirmeyelim ki puansal katkımız olmasın mı ? Yoksa yorumum pun olarak hesap edilmesin butonu olmalımı ?

Yeni kurallar oluşur iken kurallar oluştuktan sonra kullanıcılar tarafından tartışılması yerine öncesinden anketler ve tartışmalar ile yeni kuralları kullanıcılar ile birlikte oluşturabilirmiydik ? Neden bu yolu seçmedik ?

Vay fotoğrafımı çalmışlar basmışlar gibi serzenişlerde bulunan arkadaşlar fullhd yüklemeden önce birkez daha düşünsünler.

Ben boyut büyüsün istiyordum zaten öncede yazdım olumlu.Bende zaten fullhf laptop önceden edindiğim için sıkıntı yok.Ama fotoğraf f11 ile büyütüldüğünde dahi sağ ve alt tarafda küçükde olsa ie kaydırma çubukları görünüyor.Sistem full ekranı kaplayacak gibi organize edilmeli.

Tekrar kullananlara ! hayırlı olsun..

berece berece 13.10.2010 00:47:00

Kriter neden yorumdur ,anlamak zor.Sadece beğenilene yorum yapılmaz ki,beğenilmeyene de yorum yapılır.Benim kafam almadı bu işi.

Yorum yazmanın engellenmesi bence hoş değil.Kuş bilime de ornitofotoya da katkı sağlamaz bu sistem.

berece berece 13.10.2010 00:16:00

Önce fotogalerideki amaçları ayrıştırmak gerekli.

1.Fotoğraf kalitesi ,çekim zorluğu mu?

2.Zor türleri paylaşmak mı?

İki ana eksende de puanlama yapılabilir olmalı.

Yorumlamak isteyen yorumlamalı ,eleştirmeli.Yorum sınırı olmamalı.Puan verene yorum-eleştiri yazmak şart olmamalı.Sadece puan butonları olmalı ,yorum ve eleştiri isteğe bağlı olmalı.

Ayrıntıları fazlaca düşünmeden yaptığım anahatlarıyla önerimdir

1 puan-çekim tekniği ve tür anlamında basit-common-olağan

2 puan-çekim iyi,tür olağan

2 puan-çekim vasat,tür zor

3 puan-tür ve çekim kaliteli

4 puan-tür ve çekim mükemmel yada türün ilk fotolarından

5 puan-tür ve çekim başköşelik yada türün ilk fotosu

Bu şablon üzerinde yüzlerce formül üretilebilir.10 dk da aklıma gelen bir ölçütlemedir.

İlköğretimde bile ağırlıklı not uygulanabiliyor.Burada neden olmasın.İstatistiksel anlamda verilen oyların ortalamasını alırız ve dahada gerçekçi olur.

Kişiler özgürce türe ve fotoğrafa oy verir.Yazmak istiyorsam kısıtlamada olmaz.

Hatta kendi açımdan değerlendirdiğimde günde 20 fotoyu oylamak 5 dakikamı alır ve her gün oylarım.

Naçizane öneridir,yanlışları varsa affola...

eng55 eng55 12.10.2010 23:06:00

Yeni kuralların konma sebebi herhalde fotografların daha objektif değerlendirilmesi için olmalı.Ancak bu hedefin peşinde koşmak devamlı yeni kuralları getirecektir diye düşünüyorum.Umarım yeni küskünlükler oluşmaz.Limit çok fazla düşürülmüş,tamamen kaldırılıp izlenme sayısı da

esas alınabilirmiş.

Hayırlı olsun...

furtun furtun 12.10.2010 22:59:00

Sistemin çalışması ile ilgili çıkacak sorunları tartışmak için platformdur.

Üyelerimizden bu konuda gelecek değerli fikileri paylaştığımız bu forumda polemik yaratmamaya özen gösterirseniz seviniriz.

Süleyman Çüngür beyin satrıları ile başlayan polemik ve daha sonra cevap hakkı doğan kişlerin yazdıkları mesajlar silinmiştir.

karaani karaani 12.10.2010 22:51:00

Fullhd den çıkş zor,anasayfaya dönemedim.Ayrıca 3-5 gün gibi bir süre verilseydi,fikirlerimizi de belirtebilirdik.Mesela Ümit Hocanın Akbabasında daha önceki fotoğraflarında hiç görmediğin Noiseler oluşmuş,hd ile ilgisi varmı ?

mtiryakioglu mtiryakioglu 12.10.2010 22:11:00

az önce galeriye fotoğraf yükledim

fotoforuma ve tür ekleye fotoğraf ekleyeiyorum.

karaani karaani 12.10.2010 22:11:00

Birisi güzel bir kolaj yükleyebilirmi,ortam dağılsın biraz.

evlinzi evlinzi 12.10.2010 22:01:00

Yorum sınırlaması biraz zorlayacak gibi,

şahsen her beğendiğim fotoğrafa yorum yapmaya çalışıyordum

ya da özel tür yükleyene,bazen günde 6 fotoğraftan daha fazla

güzel fotoğraf oluyor,böyle durumlarda seçim yapamak istemiyorum..

İleride belki bu konuda değişiklik olur..

tuncerto tuncerto 12.10.2010 21:54:00

Puanlama sisteminin kalkması .....: Güzel.

Ancak izlenme sayısının da önemli olduğunu düşünüyorum.Her yorum 2 puan olurken,her izlenme de 1 puan gibi:)

Oran değişebilir.Ama izlenme sayısının mutlaka etkisi olmalı.Hiç olmazsa çok beğendiğimiz fotoğrafları yorum yazamasak bile bakarak desteklemeliyiz.

Eleştiri sınırlaması ........................: Yeterli

fullHD .............................................:İsteyen yükler,isteyen bakar.

Selamlar..

TEASER TEASER 12.10.2010 21:43:00

Sitede yeni olmama karşın hoşgörünüze sığınarak birkaç şey de ben söylemek isterim.

Puanlama sisteminin kalkması çok iyi bir gelişme olmuş. Ancak puanlama sisteminin yerini yorum sayısı almış, yani artık başköşe yerine yorum yazmanız yeterli olacak. Maalesef sistem aynı sadece şekil değiştirmiş.

Ancak değişen şekilin bir de olumsuz getirileri olabilir. Örneğin;

- Kotanız doluysa günlük 6 yorum hakkınız var. Bu nedenle o gün yüklenen tüm fotoğrafları görmeden yorum yapmamak için gün sonuna kadar beklemeniz gerekir.

- Yorumların çok iyi fotoğraflara gideceğini düşünürsek, bu durum yeni başlayan veya ortalama fotoğraflara sahip arkadaşların sitede kalma heveslerini olumsuz etkileyebilecektir.

Yorum sayısının sınırlandırılması ve puanlama sisteminin kaldırılması objektif bir değerlendirmenin yapılması hedefini güdüyorsa; bunların yerine o gün yüklenen fotoğrafların sahiplerinin isminin gizli kaldığı ve bir seçici kurul tarafından değerlendirilen bir sistemin oluşturulması için kafa yormak yerinde olacaktır diye düşünüyorum.

Selamlarımla...

JamJar JamJar 12.10.2010 21:31:00

Puanlama sisteminin kalkması : güzel

eleştiri sınırlaması : harika

fullHD : isteyen yükler, isteyen bakar, güzel

ben hepsini beğendim, özellikle eleştiri sınırlamasını, artık her fotoya başköşe ters köşe şu köşe bu köşe yazılmayacak, oh be.

ellerinize sağlık.

piyongo piyongo 12.10.2010 21:25:00

bendede fotoğraf görülmüyor:) yani başı sonu belirsiz uçsuz bucaksız:)

NACİEYP NACİEYP 12.10.2010 21:13:00

ben dizüstü kullanıyorum

HD fotoüraf açtım az önce,devasa bir görüntü

ne başı belli ne sonu

mtiryakioglu mtiryakioglu 12.10.2010 21:11:00

kısıtlamalar yerine daha çok özgürlük istiyoruz :)

NACİEYP NACİEYP 12.10.2010 20:35:00

yorum yazdım az önce,haftalık değerlendirme limitiniz dolmuş dedi

hiç hoş değil:)

tzeybek tzeybek 12.10.2010 20:34:00

Fotografların sıralamasında yine bir kriter var.Askerden önce ve asker zamanı gel teskere gel diye beklediğimiz değişiklik adil olmayan fotoğrafların sıralanması yapısını yine adil kılacak gibi gözükmüyor.

Boyutlar konusunda zaten büyümesinden yana tavrım vardı gelişme olumlu ama sayı açısından yeterli değil.Hem alan kısıtlı imajı verip hemde boyut büyütmek yerine hd ye kadar fotoğraf yükleme imkanını sınırları aynı hatta dahada arttırılarak vermek güzel olurdu.

Yorum sınırı az kalmış bence.Yorumların sınırlandırılmasına kişilerin birbirlerine yaptıkları yorumlar olarak bakmalı.Herkese homojen yorum yapanlara engel olmak yerine kişilere yorum yapanlara engel olunmalı.

Kullanalara hayırlı uğurlu olsun.

MuratC MuratC 12.10.2010 20:04:00

Yeni degisiklikler bence genelde gayet olumlu olmus. Ancak sayilara biraz itirazim var :)) Degistirilmesi konusunda dileklerimi sunarim.

1- HD fotograf yukleme tesvik edilecegine cezandirilir gibi 10 gun fotograf yukleyememe kisitlamasi bana garip geliyor. Bari 5 gun olsun :))

2- Cok onemli degil ama haftada 42 yorum sayisida biraz artirilabilinir.

serhattigrel serhattigrel 12.10.2010 18:30:00
Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT