TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Anadolu nun Kanatları

meralozkan meralozkan 20.10.2010 16:17:00
İz Tv nin belgesellerinden Anadolu nun Kanatları / Hermos un Kollarında ikinci bölümü ile Gediz Deltası’ndaki yaşam döngüsünü anlatıyor.

Yayın Akışı

20.10.2010 - 21:05

23.10.2010 - 15:35

25.10.2010 - 00:00

Videolu anlatım

http://www.iztv.com.tr/program.aspx?id=1205

Siz onların Afrika çöllerinde, Orta Amerika ormanlarında, Avusturalya sularında yaşadığını mı sanıyordunuz?

Pembe kanatlı bir flamingonun nazik figürleriyle toplu halde kur dansı yaptıgını, şehrin yanı başında, gözden uzak bir köşede leş arayan bir çakal olduğunu biliyor muydunuz?

Peki ya kamuflaj ustası yaban domuzlarının hızla geçtiği sazlıklarda, sakarmekeleri gözleyen bir avcı saz delicesini yakından gördünüz mü?

Yavrularını ağızlarıyla besleyen leylekler, derede yavrularıyla gezinen mahmuzlu kızkuşları, martılardan korunmaya çalışan angıt ve flamingo yavruları...

Onlar ne kadar uzakta?

Anadolu nun Kanatları, bu kez Gediz Deltası ndaki yaşam döngüsünü, kuşların kanatlarından süzüp İZ ekranlarına taşıyor.

İzmir’e sadece 25 kilometre uzaklıktaki Gediz Deltası, hem yakın, hem uzak bir yaşam adası... 286 kuş türüne kucak açan bir kuş cennetinin ve 40 bin hektara yayılan, Batı Anadolu nun en büyük sulak alanının hikayesi... Kuş gözlemcilerinin ve biyologların sırlarını çözmeye çalıştıkları eşsiz bir dünya: Flamingo ve tepeli pelikan üreme adaları, yumurtadan yeni çıkacak yavrulara göz koyan martılar, sakarmekelerin peşinde umarsızca kanat çırpan saz deliceleri ve yuvasına sahip çıkma telaşında bir kızıl şahin…

Gediz’de gece görüşlü kameralarla ilk kez görüntülenen çakallar, Üçtepeler boyunca sürü halinde gezen yaban domuzlarıyla, özgürlüğüne yeniden kavuşan yılkı atları ve yabani atlar... Bataklıklar, tuzlalar, dalyanlar, sazlıklar ve üç doğal lagünden oluşan benzersiz ekosistemiyle, tatlı ve tuzlu suyu buluştuğu yerde çağlayan bir hayat pınarı...

“Hermos un Kollarında”, doğum-yaşam-ölüm üçgenindeki Gedizli kuşları, yaşam mücadelelerini ve deltadaki zamanın kendine has ritmini izleyiciyle paylaşıyor. İnsan yerleşimlerine şaşırtıcı derecede yakın bir doğal yaşam alanı, sakinlerinin gözünden bütün güzelliği, gerçekliği, acımasızlığı ve etkileyiciliğiyle kendini anlatıyor. Türkiye’nin ilk ve tek yerli belgesel kanalı İZ’in merceğinden, Gediz Deltası’ndaki yaşam döngüsü ilk kez kayıtlara geçiyor.

gedizmen gedizmen 20.10.2010 21:22:00

İzleyeceğiniz "Deltanın Kanatları Belgeseli" İzmir Kuş Cenneti Koruma VE Geliştirme birliği tarafından Çoşkun ARAL ve Şarküteri Prodüksiyona hazırlattırıldı.Fransanın CAMARGUE DELTASINDA yapılan bir festivale onur konuğu olrak katılan birliğimiz bu belgeselin gösterimini Fransız halkıyla paylaştı ve Fransız halkı tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle belgeselin Fransızca alt yazı olmayıp sesli olarak hazırlatılması son derece kendilerini mutlu etti . Danışmanlığını benim ve Biyolog Ömer Döndüren in yaptığı bu belgeselin çekimleri 1 sene sürmesi planlanmış olmasına rağmen malesef bazı olumsuzluklardan dolayı 3 ay gibi bir zamanda çekildi. Gediz Deltasını her yönüyle tanıtan bu belgeselin devam çekimleri için gerekli yerlerden izin çalışmalarını aldıktan sonra gerek Gediz Deltası gerekse Türkiyemiz için son derece önemli bir belgeseli kayıtlara geçirmenin mutluluğunu yaşamış olacağız.

sevgi ve saygılarımla - okyay BULUT

asude asude 20.10.2010 23:11:00

Gurur duydum Okyay Bey....

Ülkemiz adına yapılan bu tür yayınların Memleketimizin doğal zenginliklerini tanıtmanın değeri tartışılmaz....

Emeği geçen sizi ve diğer arkadaşlarınızı canı gönülden kutluyorum....

Selamlarımla....

bkoca bkoca 21.10.2010 11:47:00

Tebrikler Okyay bey. Emeği geçenlerin ellerine sağlık..

Selamlar

wolfkenan wolfkenan 22.10.2010 18:03:00

Okyay hocam oraları görmenin de mutluluğuyla kısada olsa göz gezdirdim ve sizler adına harika bir sunum ve başarı olmuş, bizler adınada güzel... burada sizlerle yazışıp o havayı solumak yeter,ayrıca sizin gibi değerli hocalarımla 2 senede çok aşama kaydettim diğer dostlarımız gibi...ama daha kendimi daha yolun başında hissediyorum,sonsuz teşekkürler sevgiler,selamlar hocam...kutlarım ve devamını da sorunsuz bir şekilde bitirmenizi dilerim ,saygılarımla iyi çalışmalar hocam...kalın sağlıcakla...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT