TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

40 d fotoğraf kaybı hk.

tabiatdostu tabiatdostu 28.10.2010 11:07:00
merhabalar hafta sonu gözlem ve fotoğraf için arazide karşıma birsürü çalı kuşu çıktı takriben iki saat kadar her yönden ve pozisyondan fotoğraflarını çektim.çalı kuşlarını belki 200 ve üzeri kadar çektim.ardından başka bölgeye geçip çekim ve gözlemlere devam ettim.eve dönüp fotoğrafları pc ye aktardığımda çalı kuşlarının 10 kadar fotoğrafı çıktı acaba nasıl kaybettim fotoğrafları.bir ara çalı kuşlarını çekerken lensi ağaca çarptım çok sert değildi o darbeden olduğunu zannetmiyorum ama acaba dedirtti.yardımlarınız için teşekkürler.selamlarımla.

rousettus rousettus 29.10.2010 18:59:00

sorunu bilemiyorum ama kartta veya makinada elektronik bir hata yoksa ve mesela yanlışlıkla kartı sildiyseniz, Recovery gibi netten kolayca bulabileceğiniz kurtarma programları ile karttakileri alabilirsiniz. birkaç kez kartı formatlasanız bile kurtarmanız mümkün. yeterki üzerine yeni çekim yapmayın. yaptıysanız ve hala boşyeriniz varsa en azından oboş yer kadarını kurtarabilirsiniz. kısacası üzerine yeni dosya yazılmayan her bir dosya kurtarılabilir.

tabiatdostu tabiatdostu 29.10.2010 16:10:00

nikon umda anlattığınız olayı birkaç defa yaşamıştım.bugün çekim yaptım ertesi gün kartı boşaltmadan devam etmişsem ayrı bir klasör açıyordu sonra alıştım tabi bu olaya.canon da henüz bu tür bir olay yaşamadım...iyi bayramlar süleyman bey.

hvdnsudan hvdnsudan 29.10.2010 10:38:00

önceki gün benimde başıma benzer bir olay geldi yüreğime iniyordu...

benim yaşadığım şuydu. Makine fotoğrafları kaydetmek için 100D300S diye bir dosya açmıştı. fotoğrafları oradan aktarıyordum/bakıyordum. derken son çektiklerime bakarken bir anda sabah ilk çektiklerimi göremedim. meğerse ilk dosyanın fotoğraf sayısı dolmuş makinede başka bir dosya açıp yeni fotoğrafları araya kaydetmiş. sizede böyle olmuş olabilir. isterseniz makineyi bilgisayara doğrudan bağlayıp kartların hepsine bir göz atın belki şans size de güler :))

saygılarımla.

tabiatdostu tabiatdostu 28.10.2010 17:38:00

teşekkürler selim bey daha önce bu tür bir problem yaşamadım bakalım zaman ne gösterir.olan çalı kuşlarıma oldu...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT