TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yaban TV hakkında...

sapinuva sapinuva 30.07.2007 15:05:00
Yaban Tv bir seneyi aşkındır yayın hayatına başlamış bir kanal.Zaman zaman kanal değiştirirken
karşılaştığım vahşet görüntülerinden dolayı izlemiyorum.Geçenlerde bir çulluk avı ile ilgili bir
programa denk geldim.İstemeyerek te olsa biraz izledim.Avcılık adı altında birçok kuş türü ve
hayvan katlediliyor.Kanalın reklamlarında bir de pişkin pişkin hayvanların nesillerini yok
etmediklerini aksine avcılık sayesinde bu hayvanların yaşadığını vurguluyorlar.Ne kadar saçma bir
düşünce.Nesli tükenme noktasına gelen binlerce hayvan var.Herkes avcılık adı altında bir tane
öldürse geriye hayvan kalmayacak.Ben şahsım adına avcılık adı altında bu görüntüleri yayınlayan ve
destekleyen bu kanalı protesto ediyorum.

Calamity Calamity 30.07.2007 18:47:00

Ufuk Güldemirin bu dünyayı terketmeden güzel yurdumuza ve dünyamıza  bıraktığı korkunç miras..

serhattigrel serhattigrel 30.07.2007 19:08:00

İsesekte, istemesekte Yaban TV avcıların kurduğu ve anadoluda köylerde çokça seyredilen bir kanal.
200 kişi olan bir azınlık olarak protestomuz çok fazla etkili olmayacaktır.

Oysa , topluluğumuzu bu kanalda tanıtmak , yaban hayatı için insanların avdan başka seçenekleri
olduğunu kitlelere bildirmek yine bu kanal sayesinde olabilir.

Sitemizden birkaç arkadaşımızın ,bu kanalda  kuş gözlemciliği ve fotografcılığını tanıtan bir
program yapma girişimleri var. İnsanlara  doğa ile iç içe yaşamak için avcılıktan başka hobilerinde
olduğunu  anlatmamız çok daha faydalı olacaktır.

Bu konuda girişimlerimiz sürüyor.Umarım insanlara tüfeği bıraktırıp ,  ellerine dürbin veya
fotooğraf makinesini aldırabiliriz.

Yeni yetişen nesle avdan başaka seçenekleride sunabilmeliyiz.

Calamity Calamity 30.07.2007 20:48:00

Benim ÇOB. il müdürlüklerine gidiş nedenim av müfettişi olmak içindi. Kitaplarımı aldım.Ancak son
anda yeni bir uygulama ile avcı olanlardan olması gerekiyormuş.Eğer bu prosedürü tamamlamadan bir
şekilde çözebilirsem ki buna uğraşıyorum,av müfettişi olmak istiyorum.Ne yararı olur bilemem, hatta
bu konuda fikirleri de öğrenmek isterdim. Ben diyorumki en azından şahit olduğumuz kaçak avcılıkla 
ve avlanan hayvanların türlerini kontrol etme gibi yetkilerimiz olur.

Bize avlaklarda da görev verebilirler veya geyik yetiştiriciliğinde vb. Onları da yeri geldiğinde
çözebilirim diye düşünüyorum.

En azından kuşçular belki böyle av müfettişi olarak içlerine sızabiliriz diyorum. Bu konuda eğri
doğru ne olur pek de bilmiyorum. 

naki naki 31.07.2007 10:37:00

Ben şimdiye kadar hiç izlemedim ama izleyen arkadaşlarım vahşet, kan ve dehşet dolu olduğunu
söylüyorlar. Arazide tanıştığım, zaman zaman bana rehberlik yapan avcı arkadaşlar Yaban TVnin
avcıları bilinçlendirmek hususunda çok iyi bir hizmet gördüğünü söylüyorlar. 

Avcıları düşman görmeyip, onların bilgilerinden faydalanmak ve iyi dostluklar kurarak onların bir
gün silahı bırakıp ellerine dürbün ve fotoğraf makinesi almalarını sağlamaya çalışmak bana doğru
bir yaklaşım gibi geliyor. 

aysem54 aysem54 12.08.2007 03:46:00

ben de hic seyretmiyorum o kanalı her karşıma cıkışında değiştiriyorum.avcılıgı bir de inanılmaz iyi
bir şekilde tanımlamayla reklam sunusuna da koymuşlar.avcı şöyle değil böyledir diye( kanalı
başlatan adamın ölümünde merakımdan seyretmiştim reklamı).

bir ara da avcı dadanmıştı başıma.Zonguldaktan biri.onunla bayağı tartışmıştık avcılık
konusunu,malesef uzlaşamadık.sonu olmayan bir konuşmayı engelleyerek kapatmak istesem de maille bir
süre rahatsız etmişti.ama kurtuldum.

dediğiniz gibi keşke avcılık kontrolden ziyade sonlandırılsa ne iyi olacak...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT