Son fotoğrafımdan konuyla ilgili bir sunum(yorumlara tek tek yanıt vermeden önce burada anlatayımki daha çok kişi okuyabilir olsun.)
Burada benim çoğunu bildiğim bazı arkadaşlarımızın ise yeni karşılaşmış olabileceği bilgiler ustalardan çok güzel ifadelerle anlatılmış.
Kar fonlu fotoğraf çekerken +pozlama yapın dediğimde eskilerden iki arkadaşım şaşırmışlardı.sONUÇTA KOYU FONDA -AÇIK FONDA+ POZLAMA
Yalıçapkınının devamlı daldığı yeri gözlemlemiştim.Balık o alanda anormal çoktu ,geliyor ve en fazla 5 sn reverans yapıp hemen dalıyordu.Havada fazlaca durup zaman harcamıyordu, mal boldu.
Reverans yüksekliği yaklaşık belliydi,fon gökyüzüne kalıyordu.İş gelip reverans yaptığı alna en yakında kamufle olmaktaydı.Yer ise o kadar berbattı ki güneşli günde onlarca balıkçı ve sevgili orada dolaşıyordu.
Sabır gerekiyordu,çok beklemeyi göze almalıydım.Pazar günü yanıma sıkılgan(utangaç değil sıkılan)kimseyi almamayı planladım ,9 da alanda olup 5 dk da kamuflaja girdim.1 saat balıkçılar yakında dolaşınca gelen olmadı.Balıkçıların uzaklaştığı bir anda tak diye objektifim karşısına durdu.Gaflete dalmıyım diye tripot almamıştım.Çünkü amaç uçardı.Sislenen birden bire açan havada ,güneş yönünde sisin en yoğun
olduğu dönemde gelivermişti.+pozda beklemek zorundaydım çünkü fon bulut ve sis olacaktı.Çapkın bir nazire yaptı ve 5 snlik reveransı alçakta fon düzeyinde yaptı.Bu sürede ne yaparsınız netlemek mi +- stop mu?Tabiki bende doğal olanı netlemeyi tercih ettim.enstantane +stop yüzünden 800 e düştü.1600 enstantane beklerken 800 oldu.Netliği oturtmama rağmen enstantaneye yakalandım.Kader böyle bir şeydi.
%1-2 olasılık olmuş ve alçakta süzülmüştü.Şimdi eleştiriler geliyor ne diyeyim 800 ile bu kadar oldu.
Daha sonra balıkçılar ve aşıkların gitmesini bekledim.Aralarda 2 kez daha gelip beyaz gökyüzü fonlu pozlar verdi.Bu arada bizim kamuflaj süresi 7 saate çıktı.Beyaz fonlu onlarca poz bir şeye benzemedi tabiki.Elimizde kalan bu yüklenen oldu.
Neden anlattık,bilgiyi bilmenizde yetmiyor ,hayvanların hareketlerini de çok iyi gözlemlemek, bazende hissetmek gerekiyor.Onlarca gördüğüm reveransın aksine bu kez alçakta gezinmişti.
Herkese selamlar.