TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Edirne Düşman İşgalinden Kurtuldu...

diskuso diskuso 25.11.2010 16:29:00
88 Yıl sonra Edirne tekrar düşman işgalinden kurtuldu. Kente saldırı hazırlığında olduğu tesbit edilen çakal, ördek, tavşan ve domuzlar başarılı bir karşı saldırı ile püskütüldü. Öldürünel düşman şehir meydanında ahaliye teşhir edildi. Biraz karamizah yapayım istedim, olayın vahameti mizahın çok ötesinde...

Çok kaba hesapla ördeği, tavşanı yemek için avladın, domuzu da tarlana zarar veriyor diye... Peki çakalın günahı neydi?

Şehrin ortasında bu neyin cakası, gösterisi, kellifelli heriflerin vahşet defilesi gibi...

Neyse Edirne kurtulsun da...((

Kaynak:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16375827.asp?gid=373

diskuso diskuso 25.11.2010 16:39:00

yazık çok yazık...

cenkzeynep cenkzeynep 25.11.2010 17:05:00

ve bunlar çocokların gözleri önünde yapılıyor..(

bu ne vahşettir.bu ne kendini bilmezliktir..

allah b..... versin..

çok faydalı bir paylaşım oğuz hocam..ne kadar vahim bir durumda olduğumuzun bir göstergesi..

piyongo piyongo 25.11.2010 17:27:00

kanunları uygulaması gereken insanların gözünün önünde buna nasıl müsaade ediliyor hiç anlamıyorum...bu nasıl bir saçmalık..gizli saklı değil gövde gösterisi biçiminde nasıl buna göz yumuyolar..kan kusarlar inşallaa..Allah belalarını versin yavv...

hakbal hakbal 25.11.2010 18:02:00

yazık çok yazık...

shooter shooter 25.11.2010 18:24:00

bu olay sırasında öyle suçlar işlenmiş ki bir yetkili araştırsa ortaya çıkar... Üstelik devletin en büyük mülki amirinin gözleri önünde işlenen şuçlar bunlar.. Ben bir iki tanesini not edeyim.. Edirneli dostlarımız suç duyurusunda bulunurlar belki...

1. Merkez Av Komisyonunun 2011 kararlarına göre:

...

(3) Nakliye tezkeresi olmadan avlanma süreleri ve günleri dışında canlı, ölü ya da et olarak taşınan yaban domuzları yasa dışı avlanmış sayılır ve taşıyanlar hakkında 4915 sayılı Kanun hükümleri uygulanır.

Marmara bölgesinde keklik türlerinin avı kesinlikle yasak.. tv görüntülerinde araç üstünde keklik de sergileniyordu.

MADDE 19- Bu karardaki yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında 4915 sayılı Kanun, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 2872 sayılı Kanun ve diğer mevzuatlara göre yasal işlem yapılır.

DilekveTunç DilekveTunç 25.11.2010 19:55:00

sizin form açtığınızı, haberi yÜkledikten sonra gördüm. Bende facebook ta okudum. Birşey yapmalı. Sanırım çok tepki alacaktır. Bizde tepkimizi göstersek mi? Medeni yollarla :))) Dİlekçe mi yazar, imza toplayıp göndeririz, yoksa başka birşey...

Yılmaz Özdil in bir lafı geldi aklıma; yakalamışlar çünkü, böyle lokum gibi ahaliyi...

....

Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 26.11.2010 16:22:00

NTV dört haberlerinde uzun uzun konuya yer verdi. Vali onaylamıyor, Belediye başkanı 50 yıllık gelenek diyor, anasayfadaki haber fotoğrafındaki avcı hayvanları yasal vurduk diyor. HAYTAP Hayvan Hakları Başkanı ise, ördek boynundan araç kapısından sallandırılmış, o hayvan canlıydı diyor. :(

Dilek

levent35 levent35 26.11.2010 20:29:00

Edirne valiliğine tramem ile bir ortak çalışma yapılıp her iki sitenin en iyi çakal,tavşan ve ördek fotoğraflarından birer baskı alıp edirnedeki bir tramem ve bir trakus üyesi tarafından ziyaret ile öldürmeyelim koruyalım konu başlıklı güzel bir yazı ile tepki dile getirilebilir

KARASU KARASU 26.11.2010 22:05:00

Yaban tv deki program tam anlamıyla fiyasko...

Adeta savunuluyor tüm katılımcılar tarafından.

Basına (yazılı ve görsel) ateş püskürülüyor.

Neredeyse istenmeyen adam ilan edilecek tüm medya.

Seyredemedim fazlasını tüm katılımcılar koro olmuşken.

KARASU KARASU 30.11.2010 14:56:00

Suya sabuna dokunmayan bir açıklama göndermişler bence.

Gözlerimi kaparım, avıma bakarım türünden bir yaklaşım.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT