X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92817
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

BİLECİK'TEKİ TURNAYI FOTOĞRAFLAMAK İSTER MİSİNİZ?

DilekveTunç DilekveTunç 2.12.2010 19:07:00
Can Beyden gelen mesaj aiağıdaki gibi.

Merhaba,

Koordinatların son gönderildiği tarihten üç gün sonra, bu sabah alanı ziyaret ettim ama kuş yoktu. Ancak çevrede (daha doğuda) Kirmir çayının baraj gölüne karıştığı yerde uygun alanlar var.
Alanda gördüğüm birkaç bin ördek , yüzlerce balıkçıl, martı, vs için çekici bir yer olduğunu gösteriyor. Benim vaktim olmadığı için fazla kalamadım. Ziyaret etmek isteyen olursa en kısa yol
tarifi yapabilirim.

Bu bilgileri belki habere eklemek istersiniz.

Teşekkürler,
Can Bilgin

DilekveTunç DilekveTunç 11.12.2010 19:32:00

TURNA TEKRAR BİLECİK TE !

Gecikmeli olarak da olsa, Estonya dan Türkiye ye gelen genç turna Rasina nın son bulunduğu yeri Dr. Leito dan öğrendim. Kuş tekrar Bilecik e, daha önce ziyaret ettiği Gölpazarı yakınında Sakarya ırmağı kıyısına dönmüş ( birdmap.5dvision.ee/index.php?lang=en).

Benim gitmem için oldukça uzak ama umarım fotoğrafla belgeleyebilecek olan çıkar. Dünyada ilk kez bu yıl bir turna ilk göçü sırasında izleniyor. Bu araştırmaya görsel belgeler ve diğer bilgilerle (örn. başka turnalarla birlikte mi, nerede besleniyor, vb) katkıda bulunabilirsek çok yararlı olur. Selamlar, Dr. C. Can Bilgin Biyoçeşitlilik ve Koruma Laboratuarı ODTÜ Biyoloji Bölümü Ankara 06531

DilekveTunç DilekveTunç 2.12.2010 19:08:00

BİLECİK’TEKİ TURNANIN FOTOĞRAFLANMASI HAKKINDA

Dilek

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT