TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Türkiye Yaban Hayatı Fotoğraf Yarışması 2011

huddu huddu 29.12.2010 00:35:00

tzeybek tzeybek 29.12.2010 07:40:00

"Juri değerlendirmesinde son tura kalan 39 katılımcıya ait 58 fotoğrafın RAW formları istenmiştir.

Yapılan değerlendirme sonucunda 4 eser Ödüle, 6 eser Sergilemeye, kalan 48 eser ise şartnameye uymadığı gerekçesi ile, T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün tanıtıcı ve eğitici materyallerinde kullanımı için, organizasyon tarafından sergileme bedeli karşılığı satın alınması (kullanım hakkı) uygun görülmüştür."

Bu şu demek 58 fotoğrafdan şartnameye ancak 10 tanesi uygun görüşmüş ve 10 eserde ödüllere pay edilmiş.Bu sene belki bir parça daha ileri giderler derken hepten ellerine yüzlerine bulaştırdılar.Aksaklıklar en baştan şartnamenin adam gibi olmamasından başlayarak duyuruluş anına kadar devam etti.gayri ciddi bir hava her anında var olan bu yarışma umarım önümüzdeki yıl sağlam zeminlere kurulur.

Benim gördüğüm aksaklılar ise;

1-Şartnamede 300 dpı isteniyor ama uzun yada kısa kenar tarifi yok.

2-Fotoğraflar alındığında göndericisine haber verilecek yazıyordu ama telefon ile dürtünce mail geldi.

3-Gününde yarışmayı sonlandıramadılar ve duyurusunu geç yaptılar.

4-Raw format çekilecekmiş gibi durum var ama illa raw çekmek zorunda değilki vatandaş.

5-Söylenene göre rawdan poz düzeltmesi haricinde değişiklik istenmiyor.Buda evrensel yarışma kurallarına aykırı.

6-Trakuşdaki bazı uygulamaları 3Y gibi juri benimsemiş.Halbuki şartnamede bu yok.

7-Juri üyeleri duyuruda farklı isimlerden değerlendirmede farklı isimlerden oluşuyor.Değerlendirme sırasında bazıları salonu terk etmiş ama değerlendirme devam etmiş.

8-Juri seçimi bana göre yetersiz.

9-

10-

11-

12-

13-

14-

Aslında yazacak çok şey var ..Ne diyelim vatana millete hayırlı uğurlu olsun.İsteyenler boş olanları doldurabilir :)

demokritos demokritos 29.12.2010 08:54:00

Amaninn, Bütün Liste Tramem, Nerde Trakuş ? Nerde Devlet ?

:)))

Dikkuyruk Dikkuyruk 29.12.2010 09:04:00

Ödül alan eser sahibi arkadaşları kutluyorum.Adaşıma katılıyorum.Bizim bakanlığımız bu işin altından iki yıldır kalkamamıştır.Umarım bu işi ya bırakırlar,ya da bilen birilerinden öğrenerek doğrusunu yaparlar...

mutan mutan 29.12.2010 09:11:00

Katılım ve başarı gösteren tüm arkadaşlara tebrikler...

ademyagiz ademyagiz 29.12.2010 09:39:00

Başarılı olan arkadaşları tebrik ederim.

raw format şartı aranması bana da saçma geldi, mesela ben hep jpeg çekerim.. bir de harddiskimde fotoğrafı orjinal kadrajı ile değil, croplanmış şekilde saklarım..

piyongo piyongo 29.12.2010 09:54:00

vallahi bende jpeg çekenlerdenim:))

diskuso diskuso 29.12.2010 10:48:00

daha önce açılmış bir forum sayfasında HES e katkısı bulunan bir firmanın bu yarışmaya sponsor olduğu duyurulduğundan dolayı bu seneki yarışmaya katılmadım. ama katılıp derece alan arkadaşları kutluyorum. İlk dört fotoğrafa baktığımda BBC yarışmasıyla paralel olduğunu söyleyebilir, zor doğa şartlarında kimi zaman istisnai manzara (Barış Koca nın fotoğrafı gibi).

Tamer in söylediklerine de şu noktada katılıyorum, ne jurisi ne de ruhu itibariyle bu yarışma henüz tam bir formata oturmadı, bunun için uzun yıllar bekleyeceğiz gibi görünüyor.

zaferK zaferK 29.12.2010 11:27:00

Tüm kazananları tebrik ediyorum...

Diğer katılımcıların kendilerini başarısız saymamalarını ,sadece şartnameye uygun fotoğraf yüklemedikleri için dereceye giremediklerini düşünüyorum...

Şartnamenin kurallarının sonradan belirlenmesi ,sonuçların çok geç açıklanması her türlü yoruma açık tabii...ama bence organizasyon yetersizliği...

Bundan böyle fotoğraf gönderirken ,her türlü şartnameye uyar özelliklerde olmasını gözönünde bulundurmak gerekecek...

Yaşandı ve bitti...her yarışmanın sevinenleri de ,üzülenleri de olacak tabiiki..

Yeni heyecanlar ,yeni yarışmalarda buluşmak dileğiyle...

Selamlar ,iyi yıllar...

KARASU KARASU 29.12.2010 13:00:00

Bir kaç ay öncesine kadar JPEG çekiyordum ben de. RAW çekmeye başladım çok avantajlı geldi. En azından jpeg de bu kareden bir şey olmaz dediğim eşdeğerdeki RAW çekimde eline yüzüne bakılır hale getirme şansı var.

hakbal hakbal 29.12.2010 14:24:00

kazanan arkadaşları tebrik ederim...

Gracious Gracious 29.12.2010 22:54:00

Tebrik eden arkadaşlara teşekkür ederim, ayrıca başarı gösteren diğer arkadaşları da tebrik ediyorum..

huddu huddu 29.12.2010 23:20:00

Tam kadraj çekmek istersek ötücüleri hiç düşünmemek gerekir. Akbabadan aşağısı kropsuz kurtarmaz.

Tirvana Tirvana 30.12.2010 00:11:00

Tramem, trakuş kazandı arkadaşlar... Hepimize kutlu olsun...

mehmetz mehmetz 30.12.2010 18:20:00

Tabi bu arada tüm kazanan arkadaşları da kutluyorum.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT