X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Canon 7D

levent35 levent35 2.01.2011 23:31:00
Şimdiye kadar bildiğimi sandığım spot ölçüm hakkında aslında net olarak yeni öğrendiğim bişeyi paylaşıcam belki sadece 7D için yada tüm makinalarda aynı bu durum benim şimdiye kadar bildiğim hangi AF noktasını seçersem (manuel) olarak seçtiğim AF noktasındaki ışığa göre pozlama yaptığını sanırdım aslında bu durum farklı imiş şöleki aslında hangi netlik noktasını seçerseniz seçin (manuel olarak) asıl ölçüm en ortadaki netlik noktasından başlayıp sizin seçtiğiniz netlik noktası arasındaki değerlendirmeye göre perde hızı belirliyor makina şöle bir deney yapılabilir açıklayıcı olması adına evde bile yapılabilir netleme noktasını ortaya alıp netleyip florasanı çekin fotoğraf iyi pozlanıyor birde netlik noktasını en sağa yada en sola alıp netleyip çekin ışık patlıyor zaten farklı perde hızları veriyor bu durumu kuş çeker ikende değerlendirmek gerekir paylaşmak istedim

ademyagiz ademyagiz 3.01.2011 16:56:00

e tabi bunlar da tecrübe ile edinilecek alışkanlıklar :)

tzeybek tzeybek 3.01.2011 10:54:00

Günün birinde 1 arabada 3 kişiyiz.Ayağında balıkla balık kartalı taşın üstüne konmuş.Araba durduğu anda kuş kaçtı.Ben 16 kare çekmişim baştan sona bütün olay 5 sn içersine sıkışmış.Arabayı kullanan çekemedi.Diğer arkadaşda hızlı çıktı çekti.Gerçekten bu süre çok sınırlı.Herzaan doğru ayarlarla bu sınırlı süreyi kullanmamız imkansız.5 sn de uçar,konay ayarı yapmak beyaz dengesi ve netlik noktası seçmek.Olmadı + , - pozlamak mümkünmü ?

Tüm bu değerleri ortalama ve her şeye uyacak şekilde makinamızda taşıyıp fırsat bulduğumuz ilk anda ayarları değiştiriyoruz.Hızlı ve doğru karar vermek hayat boyunca çok önemli :)

Selamlar..

levent35 levent35 3.01.2011 10:02:00

Pro makinalarda her netleme noktasında ayrıca ölçüm oluyor..Spot ölçüm yöntemini hiç kullanmadım desem yeri var..Nedense elim en geniş ölçüm sistemine alıştı.Zaten daha lensi doğrulturken baş parmak tekeri artı-eksi yapıyor..

Yani anladığım kadar ile Tamer abi konuya bakıyosun ışığı değerlendirip artı yada eksi pozlama yapıp kareleri alıyosunuz tabi bu arada çok büyük lenslerle hedef belirleniyor kadraj oluşuyor dal ot gibi netlemeyi olumsuz yönde etkileyecek sorunlarda aşılıyor üstelik araç kullanılıyor yani fren durulması gereken nokta ışık açı kuşun bizi kaçmadan kabul edeceği sınır ve en fazla 5 saniye çokkkkkk çalışmak lazım çok

Selamlar

levent35 levent35 3.01.2011 00:42:00

Araçla çekim yapılırken bundan sonra netleme noktası ortada sabit bırakmakta benim için çözüm olucak çok yaklaşmak zaten güç oluyor cropta yapılıyor çoğu fotoğrafta yok konu benim fotoğrafımı çekin deyip duruyorsa lcd takip daha garanti tabiki selamlar

levent35 levent35 2.01.2011 23:38:00

Peki bu durumda canon 7D deki AF genişletmeyi kullanmak (dört noktalı) spot ölçümde Pozlama değerini merkez ile arası doğal olarak yakınlaşacaktırki değerlendirmeyi daraltırmı

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT