Kuş Gözlemi ve Fotğrafçılığı izni hakkında tekrar fikir jimnastiği yapalım istedim ...
Önceki yıllarda tartışılmıştı bu konu, öylece sonuçlanmadan kalmıştı. Fotoforumda Mustafa Bey in ( demokritos ), Akyatan Gölündeki sazlıkların yakılması görüntüsü :
http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=48499
ve yetkililere " neden müdahele etmiyorsunuz " sorusu üzerine, sorumluluklarından kaçmak için " " kuş bakma izniniz var mı " cevapları üzerine, tekrar bu konuyu açma lüzumu hissettim . Ne zaman konunun üzerine gidilir, hangi topluluklar veya kurumlar uğraşır, hiç bilemiyorum. Pek kimsenin uğraşacağına da ihtimal vermiyorum aslında ...
- Kuş gözlemcileri binbir zahmet ile bolca gözlem yapıyor ve bunları kuşbank gibi ortamlarda kayıt altına alıyor,
- Fotoğrafçılar da maddi ve fiziki zhmetlerle kuşları ve yaban yaşamını görüntüleyip tespit ediyorlar .
Her iki grup kişiler de bağlı oldukları toplulukların etik kurallarını kabul etmiş ve benimsemiş kişiler ...
Mesela; belli miktarda kuş gözlem kaydına ulaşmış ve kuş - yaban hayatı fotoğraflamış tespit etmiş kişiler için ilgili mercierden " kuş gözlemi ve fotoğrafı için izinlidir " ibaresi olan bir kimlik kartı için hangi yetkililer veya kurumlar uğraşabilir, bu kart hayata geçirilebilir mi ki ???
Selamlar ,