X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

İllere göre tür dağılımı

TEASER TEASER 17.01.2011 23:58:00
Tür sayfasındaki haritalardan anlaşıldığı kadarıyla daha önce illere göre tür girişi yapılmış. Bunların liste halinde illere göre verilmesi mümkün mü ? Şu anda fotogaleride illere göre barı ile sadece fotoğraflanmış ise görebiliyoruz.

Bu şekilde türler sayfasında yerleştirilecek bir bar ile illere göre tasnif edilebilmesinin yaralı olabileceğini düşünüyorum.
Selamlar...

capablanca capablanca 13.02.2011 23:15:00

Çok güzel fikir. Benim de devamlı eksikliğini hissettiğim bir şey.

TEASER TEASER 18.01.2011 20:47:00

ilginiz için teşekkürler Serhat bey. Yanlız gözlem işi biraz sıkıntılı sizin de bildiğiniz gibi yapılan gözlemlerin sağlıklı olabilmesi için oldukça deneyimli olmak gerekiyor. Bunun sağlamasını yapmak da çok zor. Site yazılımını yapan ekibiniz takip ettğim kadarıyla işinde oldukça iyi bunun da altından kalkacağına şüphem yok...

teşekkür ederim Tamer bey ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Bu tarz bir sistemin tatlı bir rekabet ve hareket getireceğini aynı zamanda kullanıcılar için kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.

ben de öyle umut ediyorum Berat bey,

selamlar...

beratt beratt 18.01.2011 09:33:00

güzel fikir umarım zamanla hayata geçer

serhattigrel serhattigrel 18.01.2011 01:50:00

Güzel fikir.

Net olarak illerdeki durum görülebilmeli, fotogaleride işin yoksa fotoğraf tara, olmuyor. Hatta gözlemi de katıp katmama anahtarı olmalı.

Yapmak zorundayız. Bu tür veri çekme yazılımları gün geçtikçe siteyi ağırlaştırıyor ama mazeret değil, not aldım.

Öyle hemen yapılmasını beklemeyin, bu veri çekme işi gözlemler içinde düşünülüyordu. Kim nerede, kim ne zamanda, nerede kimler, gibi sorgulamalar. (kimden kastım tür)

TEASER TEASER 17.01.2011 23:59:00

İllere göre tür dağılımı hakkında

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT