TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kıbrıs ta tuzakla avlanma

demokritos demokritos 21.01.2011 10:37:00

demokritos demokritos 21.01.2011 10:37:00

Ben Maltada göç sırasında katliam oluyo sanıyodum, Kıbrıs ta da durum pek iç açıcı değilmiş :(

Dreamer Dreamer 21.01.2011 10:40:00

:(

Çok kötü, hele o tabakta görmeseydim keşke

wolfkenan wolfkenan 21.01.2011 11:00:00

hem de ötücü ufak kuş dolu:(

piyongo piyongo 21.01.2011 13:57:00

kusacam şimdi....

piyongo piyongo 21.01.2011 14:02:00

1.4 milyom kuş ne demek yav...eylül kasım arasında!

bu ne saçmalık :/

PYTHON PYTHON 23.01.2011 00:01:00

kuzeyde çok az bir avlanma söz konusu daha çok rum tarafında avlanılıyor:(

kıbrıslılar çok seviyorlar yalan olmasın bende denedim ama tavuk falan yemek daha cazip:(

kıbrıslı dostlardan biri açıklamasını yaparsa bizlerde aydınlanırız iyce ama yanılmıyorsam ötleğendi..

magari magari 24.01.2011 01:02:00

Keşke bakmasaydım , çok üzücü :(

PYTHON PYTHON 24.01.2011 13:54:00

kurdukları düzenek sıralı misina bir defasında Barış abiyle tespit edip ortadan kaldırmıştık...halka şeklinde düzenlenen misina sıraları ağaçta tünek olabilicek dallara yapştırılıyor sonra hafif yem atılıyor üstüne; göçten gelen kuşlar o dala kondukları anda katliam başlıyor ayaklarından yakalanıyorlar gerisini anlatmaya bile gerek yok...

birgök birgök 24.01.2011 21:36:00

Bir Kıbrıslı olarak ben de kuş ölümlerini sizlere biraz üzülerek anlatayım.

*Avcılık yoluyla: Kuzey Kıbrıs ta aktif olarak 10-15 bin avcı küçük toprak parçası üzerinde avcılık yapıyor. (kurallı ve kuralsız)

Rum kesimindeki avcı sayısı ,K.K.T.C. nin 4-5 katı.

1. Av döneminde(keklik, turaç,kayagüvercini,tahtalı,çulluk,ördek,kaz,bıldırcın,leşkargası avlanabiliyor.

2. Av döneminde Ardıç kuşu türleri (öter,kızıl,tarla ardıcı...),tahtalı,kaya güvercini,çulluk avlanıyor.

3. Av döneminde üveyik, tahtalı... avlanıyor

Göçle gelen ardıç kuşları aşırı derecede ve onbinlerce kayıp veriyor.

Avcıların bu ava rağbet etmelerinin en büyük sebebi;azalan keklik,turaç tan dolayı fazla fişek atmadıklarından ardıç kuşlarının bulunduğu bölgelerde bazen bir avcı bir günde iki kasa (500 fişek) atıyor.

Pek çoğu vurulduğu gibi yine çokça kuş da yaralanıp daha sonra yaşamını yitiriyor.

Ardıç kuşlarının çok tüketilmesinin diğer bir nedeni de meyhane ve lokantalara satılması (yasak olduğu halde)

Özellikle Rum kesiminde yemesine çok meraklı (zıkkımları olsun...)rumlar bu ardıç kuşlarını kuzeyden satın alıp güney Kıbrıs a geçiriyorlar.

*Ökse,tuzak,ağ ile yakalamak da ayrıca yapılan yasal olmayan bir yol.

*Kıbrıs ta zirai ilaçların çokça kullanılması epey kuş ölümlerine sebep oluyor.

*Kurak geçen mevsimlerde su başlarına gelen kuşlar orada da çeşitli hileli yöntemlerle öldürülüyor.

*Bilinçsiz avcılar uçan her kuşu vuruyor.(kukumav,toygarlar,su kuşları...

Geçen gün bir göletimizde ,sitemizin üyelerinden Hüseyin Yorgancıoğlu bir tavşancılın(Bonellis eagle) avcılar tarafından vurulup öldürülmüş bir bireyini buldu.

Sözde avcıların ellerinden ne kerkenez kurtulur ne de saz delicesi.

Yazmayı unutuyordum: Kıbrıs ta pulya denilen karabaşlı ötleğen de lokantalarda özellikle içki mezelerinin aranan kuşu:(

gutesmienchen gutesmienchen 25.01.2011 16:51:00

Tetigi ceken parmaklari kirilsin,o misinalar da boyunlarina dolansin,bir daha iflah etmesinler,aminnn.Kuslar da bogazlarina dizilsin,bogulsunlar..

KARASU KARASU 25.01.2011 18:14:00

+ 1907

millidere millidere 25.01.2011 20:47:00

ben böyle vahşilik görmedim, lafı oluncada medeniyette şampiyonlar, alçaklar.......

asude asude 25.01.2011 22:17:00

İnanılır gibi değil...

Keşke ben de bakmasaydım..:((((

Midem .......

KANDIZLIK KANDIZLIK 27.01.2011 13:31:00

Kıbrıs lı Siyasetçi bir arkadaşımızın bu sayfadaki forum yazılarıyla ve birdguides.com/webzine/article.asp?a=2477 linkinde yazılanlarla bilgisi oldu, yazdığı cevap aşağıdadır :

" Sevgili arkadaşlar, aşağıda güzel bilgiler gördüm. Pulya kuşunun Kıbrıs meyhanelerindeki şöhreti tartışmasızdır. Ancak bilmelisiniz ki bir yasayla bu kuşun avlanması, bulundurulması, satılması ve yenilmesini yasakladık. Size kadar ulaşanlar yasadan ne yazık ki süzülerek kaçanlardır. Bir de oturduğum köyde yani Yeniboğaziçi (Aysergi) uluslar arası bir karikatür festivali düzenliyoruz bu kuşun adıyla. Aysergi Pulya Karikatür Festivali diye. Burada yapılan vurgu bu göçmen kuşunun korunmasına yöneliktir. Kıbrıs’tan sevgiyle. Albayrak "

---------------------------------------

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT