X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Sitedeki son degisiklikler ve Oneriler

MuratC MuratC 1.02.2011 12:24:00
Hepimiz bildigi gibi gectigimiz aylarda benim gibi sitedeki butun faal uyelerimizi ilgilendiren onemli degisiklikler yapildi.

Bunlardan en onemlileri Full HD yukleme ve bunun getirdigi 10 gun bekleme suresi ve haftalik yorum yazma limiti.

Oncelikle belirtmeliyimki asagida yazdiklarim tamamen kendi dusunce ve onerilirimdir.

Ben sahsen her iki yeniligide genelde cok olumlu karsiladim, ancak bazi duzeltmelere gitmenin faydali olacagini dusunuyorum.

HD yukleme sonrasinda gelen 10 gunluk bekleme suresi, artik ismi "ceza" oldu :) sanirim yoneticilerimizde dahil herkesce cok fazla bulunuyor. Resmi olarak acaiklanmadi ama sanirim sikinti server kaynakli. Umarim bir yakin bir zamanda bu sureler asagi cekilir. Benim onerim en azindan SD fotograflarda 3 gun, HD lerde 6 gun olsun.

Yorum sayisindaki kisitlamaya gelince bence olumlu bir karar oldu ancak limitin 42 olmasi bana gore biraz az. Boyle olmasi sitedeki faaliyeti dusuruyor ve sonucta cok guzel ve onemli kareler bile hak ettiginden cok az yorum aliyor. Bununla beraber insanlar haliyle yorum haklarini cogu zaman iyi fotograflara ve dahada onemlisi gene ese dosta sakliyor. Hal boyle oluncada tabi gene al gulum ver gulum devam ediyor ve yorum hakki bitince bencede sevimsiz olan yorum altinda yorum ilistirmeler basliyor.

Fazla faal olmayan ve yeni uyelerimiz nerdeyse hic yorum alamiyor, cok ozel kareler yuklemis olsalar bile. Su anda teknik eksigi olan fotografa yorum yazip yardimci olmakta pek mumkun degil cunku guzel bir cok karede yorumu hakediyor ve limit haliyle doluyor.

Benim onerim haftalik limit 50-60 civarina cikarilsin.

Bu iki basit degisiklik ile sitemiz benim izledigim kadariyla son zamanlarda yasadigi aktivite ve faaliyet kaybini atlatir diye dusunuyorum

Selamlarimla

MuratC MuratC 16.02.2011 08:16:00

Tekrar konuya donelim...

Su yorum sayilarini artiralim - HD cezasini dusurelim.

Bir ornek vermek gerekirse boyle bir fotograf (daha bunun cok ornegi var tabi) http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=50402 22 yorumdan daha fazlasini hakediyor, eskiden olsa en az 40-50 yorum alirdi. Diyeseksinizki ne onemi var bu sayinin evet maddi olarak hicbir onemi yok. Ama bir cogumuz icin verilen bunca emegin karsiligida alinan yorumlar ve takdir edilmek manevi olarak bizleri mutlu ediyor . Nette cogu insan bunu inkar ediyor ama gercek bu...

Bu iki basit duzeltmeyle siteye biraz daha hareket gelecektir. Bu konuyu yonetimin cok fazla sikmayacgini umit ediyorum

serko serko 9.02.2011 09:05:00

Emine Hanım merhaba,

en son 2. ayın 8 inde değerelendirme yapmışsınız ve sayacınız sıfırlanmış, 42 yorumun kullanılabileceği son tarih 2. ayın 14 ü. 14 ünden önce 42 yorumu bitirirseniz 14 ünden sonra yorum yapabilirsiniz mesajını alırsınız 14 üne kadar 42 yorum bitmesse kendiliğinden sayac ve tarih güncellenecektir.

gutesmienchen gutesmienchen 8.02.2011 23:59:00

Bayram bey,bende ayni sorunla karsilasmistim,28.01.2011 de yorum yazmaya baslayabilirsiniz diye,yazi üc gün sonra ayni yerdeydi (31.01.2011)ve ancak o gün yazabilmistim,bir hafta sonra sayac normalde sifirlaniyordu,Ocaktan dört gün ,Subattan da sekiz gün diye hesap yaparsak 12 gün oluyor,ancak az önce sifirlandi,bu konuda mesajlarima yanit alamadim,belki buradan alabilirim .Sistemde sorun mu var,yoksa 42 yorum icin bir hafta az,12 gün mü olsun dendi?

boreocypriensis boreocypriensis 8.02.2011 07:32:00

Sitede bir problem mi var yoksa bana özel bir durum mu anlamadım!

07.02.2011 tarihinden sonra yorum yapmaya başlayabilirsiniz uyarısını alıyorum. Oysa bugün 8 Şubat ve ben hala yorum yazamıyorum!

MuratC MuratC 7.02.2011 18:43:00

Bosluk birakmama ragmen dogru durust link bile veremiyorum :(

gutesmienchen gutesmienchen 7.02.2011 09:49:00

Hazir forum halen burada iken benim de sormak istediklerim var:) Gecenlerde yorum hakkim dolmus,ekranimda 28.01.2011 tarihinde yeniden yorum yazmaya baslayabilirsiniz yazisi belirdi,29,30 ,31 Ocak ve 1 Subat tarihlerinde bu yazi ekranimdan silinmedi,iletisimden üc mesaj attim bu konuda yanit alamadim,ancak 2 Subatta yorum yazmaya baslayabildim .Bugün bakiyorum bakiyorum,ekranima ve sayac sifirlanmis olmali,diyeceksiniz ki nasil yani bugün daha ayin 7 si,sayac sifirlanmaz,ama benim hesabima göre 28 Ocak -7 Subat=10 gün hatta 11 gün oldu...Sorum insanlar burada yedi güne 42 yorum az derken,42 yorum sayisi hakki on güne mi cikarildigi.Bu birinci sorum idi..

Ikinci sorum da tür ekleden ekledigim fotografa yorumlar gelince sasirdim,sebebi ne diye baktigimda fotograf meger fotoforum sayfasina düsmus,kücük akbalikcili sormaya calisan biri olarak kendimi komik duruma düsmüs hissettim,fotografi ordan sildim yeniden yükledim,yine fotoforumda belirdi,silip yeniden tür ekleden girmek istedigimde bugün fotograf eklediniz yazisi göründü,ama fotograf hicbir sayfada yoktu.....

tabiatdostu tabiatdostu 6.02.2011 21:55:00

galeriye fotoğraf yüklerken belenme sabit üreme gib bilgilerin yanında IUCN listesinde hangi katagoride olduğunu bildirir bir sekme daha, konunun ehemniyetini arz etmez mi.?

piyongo piyongo 6.02.2011 20:28:00

MuratC özür diliyorum sizden forumunuzu mahvettim ama bu seferde ben foruma foturaf yükleyemiyorum :(

yardım lütfen:((

Ercan3 Ercan3 5.02.2011 23:13:00

Serhat Abi, tüm bu değişiklik önerine katılmakla birlikte ben de özellikle ana sayfanın daha kullanışlı olması için kendimce bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

Bazı ufak değişikliklerle okunurluğu ve kullanımını iyileştirebiliriz diye düşünüyorum.

Önerilerim:

• Soldaki sütunu kaldırılabilir, buradaki linkler menüye taşınabilir, menü açılan (popup) menü haline getirilirse tüm linkler gruplanarak bu menülerde toplanabilir.

• Kullanıcı oturum açma sayfanın sağ üst köşesine taşınabilir.

• Soldaki sütün kalkınca daha geniş bir kullanım alanı ortaya çıkacaktır. Bu durumda menünün altına Haberler ve Gözlemler yan yana yerleştirilebilir. Bu alanlarda son 3-5 haber ve son 3-5 gözlem belirli sürelerde dönebilir. Online Gazete sayfalarındaki gibi.

• Böylece orta sağda yer alan gözlemler kısmına da gerek kalmaz.

• Haberler/Gözlemler altında yan yana Tür arama kutusu, Günün Üyesi ve Son Güncellenenler yer alabilir. Günün üyesi alanında bence üyenin yorumlarına gerek yok, şu an çok kısa bir bölümü görünüyor ve bunu okuyan olduğunu da düşünmüyorum, yanılıyor muyum? Sadece son iki fotoğrafı yer alabilir. Gözlemciler için fotoğrafı yoksa yorumları olabilir.

• Günün fotoğrafları aynen kalabilir.

• Son yüklenen 21 fotoğrafta tarih/saat bilgisi kaldırılarak yerden kazanılabilir. 3 x 7 satır yerine 4 x 5 satır veya 5 x 4 satır olabilir. Kaydırma gereksinimi azaltılmış olunur.

• Forum mesajlarında mesajın üzerine gelindiğinde ALT text olarak forum ana başlığı görünürse daha kullanışlı olabilir. Hangi mesajın hangi konuya yazıldığı anlaşılmıyor.

Tüm bu düzenlemelerle ana sayfanın uzunluğu dikkate değer derecede kısalacaktır.

Umarım anlaşılır şekilde anlatabilmişimdir :)

piyongo piyongo 5.02.2011 19:35:00

tür ekleden yükleme yapmaya çalıştığım zaman ..yükleyemiyorum..aynı gün yüklediniz diyor ama yüklemiyorum uzun zamandır:)

bu konuda ilgili arkadaşlar soruna bakabilir mi acaba??

teşekkürler

tzeybek tzeybek 4.02.2011 07:32:00

Bazıları günlerce yazar çizer fikir verir ama tek tık karşılık bulmaz ! Bazılarına ise acilinden cevap gelir. Sitenin var ise bir hareketsizliği bunu sadece yorum sayısı ve fotoğraf yükleme sınırına bağlamak doğru değil diye düşünüyorum.

Umulmadık kadar hızla büyüyen bu site ve kuş fotoğrafçılığı kadar hızla hareket edilememesinden kaynaklanan bazı problemler ile birlikte çok sayıda insan kaybı da sıkıntının bir parçası diye düşünüyorum.

PYTHON PYTHON 4.02.2011 02:02:00

sitede çok zaman harcıyorum günde(3-4 saat) ama yorum yapasım gelmiyor; fotoğraf yükleyesimde yok benim içinde bulunduğum durum için psikolojik yardım talebim var...

onun dışında Murat abinin önerilerine +1 diyorum...

rahatsızlığım geçtikten sonra bir forumda ben açmayayım diye:)

berece berece 3.02.2011 23:52:00

Yorumun kısıtlanması ve Full HD den sonra kan kaybedildiğini kim inkar edebilir ki?

Dreamer Dreamer 3.02.2011 22:36:00

Murat beyin önerileri çok hoş, biraz hareket lazım buraya. Dikkate alınır umarım.

serhattigrel serhattigrel 3.02.2011 20:54:00

Bunları okuyunca sizlere hak veriyorum, Ben biraz istatistiki verilere bakayım, bu konuda arkadaşlara bilgi vereyim, yorum sayısını bir çıt arttırmak, 10 günü biraz kısaltmak olası.

Kendimizi değil, geneli düşünüyorum, yorumlarda hep aynı kişiler görünmesin ki millet cesaretlenip aramıza katılabilsin. Yorum limiti bu amaca hizmet ediyor.

İstiyorum ki yorumlarda vakti olanlar öne çıkamasın, herkes aynı düzeyde bu sitede görülebilsin.

ahmahm ahmahm 3.02.2011 00:15:00

Video bölümüde açılamazmı.Türlerin hiçbirinin videosu yok.Bizlerde ise pek çok yüksek çözünürlükte video var.

birgök birgök 1.02.2011 21:56:00

Linkin altında benim de iliştirilmiş kısa bir yorumum var.

Böyle yapmak benim de hoşuma gitmiyor ama 42 yorumu ben bir hafta boyunca kimlere yazayım. Ben,işlerimi tamamladıktan sonra boş zamanlarımda arazi yapıyor,geri kalan zamanlarımı daha çok Trakus ta geçiriyorum.

Trakus ta o kadar süre ne yapayım;sadece ana sayfaya bakıp durayım mı?

O kadar emek vermiş insanlara bir moral vermek kötü mü olur; yoksa yorum yazdığım kişiler bana da yorum yazacak ve fotoğraflarım değerli mi olacak?Ben öyle düşünmüyorum.Övgülere ihtiyacı olan birisi değilim.Bu işi çok seviyorum ve bu sayede çok çalışıyorum.Çoğuyla görüşemesek de pek çok üyeyle güzel dostluklar kurduk.

Bence Murat Bey in önerileri sitenin gelişmesi açısından çok yararlı. Kısıtlamalar yapmak yerine,daha güzel ve gelişim açısından nasıl daha fazla yarar sağlanabilir diye düşünülsün.Bu konu ile ilgili ÜYELERİN GÖRÜŞ ve ÖNERİLERİNİN de alınacağı bir "forum"açılarak görüşler alınsın.

Ben kimseye yazdıkları için şikayette bulunmuyorum,daha güzelini yakalamak için el ele vermeyi öneriyorum.

Yönetimdeki arkadaşlara ve tüm üyelerimize çalışmalarında başarılar dilerim.

mikrop mikrop 1.02.2011 21:03:00

Yorum hakkı konusunda bir örnek;

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=49487

Her durumda olumlu düşünmeyi bir görev bilerek diyorum ki;

Yorum hakkının kısıtlı olması sitemizde yardımlaşmayı teşvik etmiştir :)

gutesmienchen gutesmienchen 1.02.2011 20:06:00

Murat beye yerden göge kadar katiliyorum,bu arada bizim milletimiz yasaklara,engellere karsi her zaman altermatifler üretmekte bayagi yetenekl ; ))

KARASU KARASU 1.02.2011 13:49:00

Murat Bey öneri ve tesbitlerinize yürekten katılıyorum.

Kurallardan önce insanların değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni üyeler ve fazla aktif olamayan ama iyi kareleri olan üyeler için olumsuz tablo çıkıyor ortaya.

İyi niyetli, gönül vermiş yeni üyelerin, yönlendirici, motive edici eleştirilere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Selam, sevgi ve saygılarımla

MuratC MuratC 1.02.2011 12:24:00

Sitedeki son degisiklikler ve Oneriler...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT