TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

photoshop

burake burake 4.02.2011 17:45:00
Tecrübeli arkadaşlar bizim gibi henüz yeni başlayanlar için kuş fotoğraflarında photoshop u nasıl kullandıkları ile ilgili bir bilgi verebilirler mi? Photoshop çok kapsamlı bir program olmasına rağmen fotoğrafçılık alanında sıklıkla kullanılan fonksiyonları sınırlı...Kuş fotoğrafçılığı gibi spesifik bir alanda kullanılan fonksiyonların daha da sınırlı olduğunu düşünüyorum...Bu konuda paylaşımda bulunacak arkadaş ya da arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...

MuratC MuratC 4.02.2011 18:01:00

Burak Bey,

Sizin gibi burada PS kullaniminda egitime ihtiyaci olan cok insan var ancak bildiginiz gibi PS apayri bir dunya, cok kapsamli ve ogrenimi cokta kolay olmayan bir program. Forum ustunden yapilan islemleri programi ne seviyede bildigini bilmedigimiz kisilere anlatmak ise cok zor. Benim nacizane tavsiyem bu konuda en azinda baslangic kurslarina katilmaniz veya benim gibi kendi kendine vura kira ogrenmek ama bu tabi seneler aliyor :) Yani en dogrusu bu isi profesyonelce yapanlar tarafindan bilgisayar basinda ogrenmek. Internet ustunde tavsiye almak hem pratik degil hemde cogu zaman pek faydasida olmuyor. Belli bir seviyeye geldiginiz zaman o zaman spesifik sorulariniza burda ben ve benim gibi tecrubeli arkadaslar daha kolay yardimci olacaktir.

Selamlarimla

ihsan ihsan 5.02.2011 17:30:00

Size basit birkaç öneri vermek isterim.

-Levels kullanırken siyah ve beyaz uçları boşluk kalmayıncaya kadar sürüklemek kontrastlığını düzeltecektir.

-Auto levels bazen işe yarar, beğenmezseniz Cntr+Z ile geri alın.

-Tüm işlemlerinizi %100de bakarak yapın.

-Fotografın layer ını kopyalayın ve bunun üzerinde işlem yapın.

-Kısmi müdalelelerde üst layera işlem yapıp, istemediğiniz yerleri silerek alttaki görüntüyle birleştirebilirsiniz (en doğrusu mask kullanmak ama ileri aşama)

-Silerken fırça büyüklüğü ve hardnessi ayarlarken çokça deneme yapın.

-Mümkümse mause değil tablet kullanın. Size kalem kıvraklığı kazandıracaktır.

-Selective color ve Color Balance sevdiğim araçlardır.

-Sharpn verirken çok dikkatli olun. Beyazda patlamalar ve siyahta ayrıntı ararken Shadoww/Highlights kararında kullanın.

Çokça denemeler yapın, kurcalayın. Kolay gelsin.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT