X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92817
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

[KİLİTLİ]vaşaklar

piyongo piyongo 16.02.2011 23:21:00
kuzeydoğa derneği bilim koordinatörü Emrah Çoban birazdan vaşaklar üzerine kanal A da olacak 23:30 da bugün...

az soonraaa:)

piyongo piyongo 25.02.2011 10:57:00

:))))))

PYTHON PYTHON 25.02.2011 10:54:00

son olarak sizin görme okuma ve algılama sorunlarınız olduğu konusunda sağlık bakanlığından gelen bir heyet sizi inceleyecek çünkü o yazıyı sizin forumunuz altında yazmadım kendi forumum altında yazdım o yazıyı buraya taşıyıp sanki kendi forumunuzun içinde yazmış gibi gösterip insanlara açıkça yalan söylemektende geri durmadığınızı görüyorum...

sizin gibi bir fizikçinin böyle basit hesapları yapamadığını görmek beni çok üzdü size okuduğunu anlama kursu etkili olmaz tekrardan 1. sınıftan başlamanız daha uygun olacak bence...

Yada forumlar arası yolculuğa çıkıp ordan burdan getirdiğiniz cümlelerle insanları etkileme yolunda devam edeceksenizde size bunu sadece ilk okul forumlarında bunu anlamayacak insanlara karşı yapmanızı öneririm bu kadar insanı enayi yerine koymak sizin taktiğinizin bir parçası sanırım..

piyongo piyongo 25.02.2011 10:44:00

:))

PYTHON PYTHON 25.02.2011 10:38:00

Okuduğunu anlama kursuna hoşgeldiniz;

öncelikle sizlere bile kelimesinin anlamından basetmek istiyorum...

Bir örnek üstünde anlatmayı uygun buldum;

Ayşegül: Türkiyede av hiç olmasın.

Ali Osman Nejat: Adamlar kanada da bile av yapıyorlar. Hemde kutup ayıları için.

Burdaki bile sözcüğünün anlamı onlar kadar olamadık ama avı mı yasaklayacağız anlamında kullanılmıştır. Onların kamuoyları ile kendimizi karşılaştırmak doğru mudur anlamında kullanılmıştır...

Yada tersten söyliyelim hala anlamayan arkadaşlarımız için; kanada da alaskada bile av tümden yasak değildir. Onlarda bile...

1. ders bitti teşekkürler...

PYTHON PYTHON 25.02.2011 10:19:00

demişsiniz nat geo wild belgeseli seyretmiştim..orda bu para kaşılığında avlanmaya dair herhangi bir bilgi görmedim..aksine var olmamalarının gerekliliğine dair kesin ve net bir korumadan bahsedilmiş..

tanker gibi arabalara binip doğa korumacılar şehirlerden tek tek ayı yoplayıp şehirlerden uzaklaştırıp bırakıyollardı....

bu satışın yapıldığı bir internet adresi gazete küpürü vs rica edebilirmiyim sizden?

ayrıca amerikadaki bilim adamların karşı durması sonucunda alaskadadaki geyik nesli içinde tehtit edilmesi sonucu ..gaz arama çalışmaları yapılamıyor..şu anda kamuoyu baskısı nedeniyle..bunada abir paranez açmak istedim bu çok önemli bir mücadele destek verilmeli..

bunlar sizin cümleleriniz değil mi?

ücretsiz kurs kazandınız Ahu hanım şanslısınız:)

Kanada kutup ayısı avı yok diyen sizdiniz ben değil:) amerika kamuoyu baskısı yok kanada mı alaskamı birindeki geyikler için önlem alınmasını sağladı diyen sizdiniz...Bende bu ülkelerdeki kamuoylarını kendi kamuoyunuzla bir tutmayın dedim; öyle nüfusu az olup geniş corafyası olan ülkelerde bile av serbest dedim hemnde kutup ayıları için nesli tehlikede ki türler...

Hangi zekasal dürtüyle yazdınız merak ediyorum cümlesinden zekasal dürtülerinize kıt dediğim sonucunu çıkarmış olmanızda egonuzun yüksekliğinden okuduğunuzu anlamamanızdan kaynaklanıyor olabilir mi?

mutan mutan 23.02.2011 16:33:00

çok güzel bilgiler.

teşekkürler...

halimdiker halimdiker 23.02.2011 14:30:00

Veysel Bey, dağlarda yaşayan, yoğun kar yağışı alan alanlarda yaşayan türler o bölgeler için özelleşmiş türlerdir. Kar onlar için bir engel değildir. Üç aydan fazla Sarıkamış- Ardahan-Kars-Göle civarında 2 metre karda hem otobur hem de etoburları gözlemleme şansım oldu. Yine Kaçkarlarda 1500 metrelerde 1 metre karda karaca ve ayıları da gözledim. Yedigöller de bol bol karaca ve geyik gözledim. Özellikle karaca ve geyikler yoğun karda çok da güzel besleniyor. Yarım saatten fazla izlediğim bir karaca sürüsü yoğun tipi altında önce kar örtüsünü ayaklarıyla püskürtüyor, alttaki buzu kırıyor ve yeşil & kuru otlara ulaşıp besleniyor. Yine kurtlar da öyle. Ayılar da... Genelde bizde otobur yemleme yapılıyor. Bu yemlemede saman balyaları atılıyor. Samanlara zamanla alışan geyik ve karacalar başından ayrılmaz oluyor. Karadan bırakılan balyalar genelde yola yakın noktalar ve avcıların çok da kolay ulaşıp hayvanlara pusu kurduğu alanlara dönüşüyor. Aynı zamanda hayvanlar kolay yeme alışıp o şartlarda rasyonlarında olmayan yem türleri ile beslenmelerine yol açıyor. Hayvanlar içgüdüsel olarak hangi dönemde neyle besleneceklerini buluyor. Orman içerisinde bulduğumuz saman balyalarının etrafında avcı izleri ile sık karşılaşıyoruz maalesef.

Eğer ki yoğun kış şartlarından hayvanlar aç kalıp ölselerdi, önceki dönemlerde daha fazla kar yağışı vardı, bugüne bu yaban türleri ulaşamazdı. Doğal dengede yırtıcı ve otoburların da bir dengesi vardır ve sağlıklı bir yaban hayatı için bu dengenin bozulmasına yol açmak da doğru değildir. Doğadaki yırtıcıların da güçsüz otoburlarla beslenmesi gerek. Eğer tüm otoburlar sağlıklı kalsın, güçlü oslun derseniz yanlı davranmış olup vaşak, kurt gibi türlerin av bulmasını zorlaştırırsınız. Zira kurtlar ve vaşakların sağlıklı bir karacayı yakalaması pek mümkün değildir.

halimdiker halimdiker 23.02.2011 13:23:00

Küçücük bir kesimi daha da küçümseyip başka çare yok avcılara izin verelim, bütün dünyada böyle, sizin düşünceniz ütopya, engelleyemezsiniz bari para kazanalım diye argümanlar geliştirip sonra da alınganlık göstermen ve başka başka konularla kendi argümanlarını destekleme çaban anlaşılır gibi değil Onur. Konuyu av temelinden çıkarıp başka başka yanlış uygulamaları da destek olsun diye öne sürdüğümüzde fikirler çatışmaya başlayacaktır. Daha av konusunda bile ikilem yaşanıyor zira...

Biz de zaten güçsüz olduğumuzu anlatıyoruz çoğu plaformda. Sadece sesimiz biraz çıkarıp buradan da insanlara kendi düşüncelerimiz aktarıyoruz. Yeri geliyor bu yazışmaları bakalnlıktakiler de okuyor.

Yapıldığını düşündüğün ne kadar olumsuz uygulama varsa ayrı ayrı buradan konu aç ve tartışalım, destek verelim. Ama bu konu apayrı. Bu bir vicdan meselesi. Ve bizim vicdanımız bunu kaldırmıyor...

Özel avlaklara halen bakanlık izin vermiyor. Bugün yapılan uygulama doğada bir yerlerde fazla hayvan görülmüşse eğer, ihaleye çıkılıyor, oradaki yerel şirketler hatta av bayileri ihaleye giriyor ve dudak uçuklatan sayılar çıkarıyorlar. Sonara da kotalar tanımlanıp ava açılıyor. Yani bakanlığın hiç bir katkısı olmadan üreyen türleri avlatıp para kazanılıyor. Kazanılan paralarla da doğada hayvanların üremesi için iç bir ek katkı sağlanmıyor. Ivır zıvır ödemeler yapılıyor ya da çok da gerekliymiş gibi yoğun kar yağışı altında açlıktan kıvranan(!) otoburlara helikopterle saman bırakılıyor.

Benim için yasal av-kaçak av diye bir şey olamaz. Birisi para verip bir canlıyı öldürüyor, diğeri para vermeden öldürüyor. Üniversite mezunu olup nice paralar kazanan büyüük (!) avcılarımızın sayısı da çok fazla. Her yıl düzenlenen uluslararası en büyük trofe listesinde bu üstadların bol bol kaçak avlarını bulabilirsin. Bu kadar cüretkarlar yani. O belirttiğin cezaları seve seve ödemeye hazırlar. Bir oturumda bunu dile getirmişti bu zevattan biri. Tüm ülkede av yasaklansın, parasını veren avlasın, 50-100 farketmez diyorlar. Bazen bu ülkedekiler de yetmiyor bunlara, Afrika daki özel avlaklarda kamyon kasasını dolduracak avlar yapıp tatmin ediyor kendilerini inanamayacağınız isimler.

İlla şu ülkede şöyle uygulama var, bizde de şöyle olmalı denilmesini de anlayamam. Niçin hep böyle bir olgu var içimizde. Neden hep birilerini taklit ve takip etmek zorundayız. Oralardaki uygulamaları da zaten tasvip etmiyoruz. Orada da çok büyük tepkiler var. Ancak avcılar elitistler olunca sesleri ve medya kuvvetleri de baskın oluyor haliyle. Kuzey Amerika da ve Avrupa da kurt avı, Kuzaeyde kutup ayısı için durmadan protestolar yapılıyor, yürüyüşler düzenleniyor. Sonuç alıyorlar ya da alamıyorlar. Bu onların hatalı ya da yanlış yolda olduğu anlamına gelmez ki. Onlar da inandıklarını yapıyorlar.

Bizim ülkenin şartları bambaşka. Avı tümden yasaklayıp her avlanana ceza verdiğinizde ve bu cezanın yarısını ihbar edene ödül olarak verdiğinizde bir ay içinde kaç ihar gelecek bir hesap edin. Alın size gelir...

PYTHON PYTHON 23.02.2011 11:43:00

Hangi kamuoyu? Birilerinin dediğini yazan gazeteler tabi efendim diyen yayın organlarımı? Hangi siviltoplum örgütleri? şu kaynaklarını amerikalı zenginlerden toplayanlar mı? Tema yıllarca toprak kayması dedi erozyon dedi ne oldu önlendimi?

Bu gün kent ormanları adı altında kendi vahşi ormanlarını parçalayan bölen içine parklar yapan bir zihniyet var? bu gün bütün fidanlıklarını satmış kapatmış bir orman bakanlığı var! bu gün kendi arazisini kendi binalarını başkalarına peşkeş çekmeye çalışan bir orman bakanlığı var bu gün aoç yani Atatürk Orman Çiftliğini yağmalatan belediyeler var; bu gün ülkemizin tarihini hasankeyfte sular altında bırakacak bir zihniyet var;

yaaa ben bişey yazmayı bırakıyorum herkese selamlar sadece o kadar yazıyorsunuz size göre tek ben kıllık yaptım tamam bende destekliyorum sizi hadi yapın yaaa ne bekliyorsunuz hadiii bitirin avcılığı niye burdasınız nerde sizin kamuoyunuz nerde sizin medyanız nerde sivil toplum örgütleriniz...yapılan haberler bile ülkedeki seçmen kitlenin okulda işte olduğu saatlerde yayınlanıyor...

Bu ülkede anayasa taslağı 3 ayda sizin dediğiniz kanunun taslağı 20 yıla yapılmaz sizlere kolay gelsin...

Ve unutmayın ki dediklerinizin yapılmadığını görünce sizlerde uzlaşma yoluna gidip düşüncelerinizden tavizler vermeye başlayacaksınız...En kötüsüde bu bir gün gelipte bir onur vardı onun dediklerinden bile azına eywallah çektik diyeceksiniz...

20 yıl sonra görüşelim; 1 adım ilerleyebilirseniz helal olsun sizlere...%0.3 için de özür dilerim salladım cidden %99 sunuz o %1 de avcılar yutarsınız onları... zaten bizin ülkede 11 milyon işsiz var sorsanız iş önemli değil av bitsin diyorlar...14,5 milyon açlık sınırının altında para alan vatandaş var onlarında tek dileği avcılık kaldırılsın...350 milyar lira dış 450 milyar lira iç borcu avcılıkta fişek ata ata yedik biz...

dağ keçisi vurdurmayı engelliycez ama torba yasalarla keçilerin her ormanda ağaç filizlerini yemelerine izin vericez...

GERÇEK ANLAMDA KORUNAN BİR VAHŞİ YAŞAM SADECE GELİŞMİŞ ÜLKELERDE (AVUSTURALYA BİLE TAM ANLAMIYLA YAPAMIYOR) DEVLETİN BÖYLE İŞLERİ HARCAYACAK ÇOK PARASI OLDUĞU ZAMAN YAPILABİLİR. ÜLKEDE İŞSİZLİĞİ AÇLIĞI ÖNLERSİNİZ KİMSENİN DERDİ TASASI OLMAZ O ZAMAN İŞTE BİLME YÖNELİR SANATA YÖNELİR TOPLUM YOKSA HİÇBİR ZAMAN DEĞİŞİM OLMAZ...

PYTHON PYTHON 23.02.2011 10:53:00

sektörü diye bişey var silah üreten fabrikaları giyim maazemeleri üreten fabrikalar var bu bir sektöre dönüşmüş durumda siz bunca insan için hiçbir alternatif yapmazda direk avı yasaklarsanız sonuç alamazsınız... sizin bunları denetleyecek mekanızmanız olsa bu kadar çalışanınız olamaz bırakın hayvanı bu ülkede heryıl ne kadar kaçak kesim yapılıyor biliyormusunuz? bu ülkede orman arazileri nasıl yağmalanıyor farkındamısınız bunların hepsini unutalım avı yasaklayalım derseniz sadece demiş olursunuz...siz bizim ülkede avı yasaklarsınız yaa diğer ülkeler adamlar çatır çatır vuruyorlar onlar için önlemi kim alacak...

Dediğim gibi sınırlandırılabilir hatta sınırlandırılmalı avcıyı savunuyormuşum gibi değerlendiriyorsunuz ben avcıyı savunmuyorum makul olanları söylüyorum uzlaşılabilir olanları cezalar artsın hatta öyle bir artsın ki yasak av yapanın sırtı doğrulamasın...böylelikle birden yasak av biter köylü 3-4 liralık kuş vurucam diye 50 bin tl yi riske atmaz...atamaz...

özel avlaklar olmasını ne gibi bir sakıncası olduğunu anlamış değilim ülkemizde talep mevcut...Yani daha biz balıkçılığımızı düzenleyemedik yavvv...olta balıkçılığında sınır yok farkındamısınız...hiçbir şey doğru işlemiyor adamlar buz denizde yengeç avlıyor ölçüp küçük olanları serbest bırakıyor...kim görcek demiyor cezası çok büyük ve bilinç var bizde hangi bilinç var? o adam o yengeci yakalasa balık halinde alıcı bulamaz kendisine adamlar sistemi kurmuşlar ne yasaklamışlar ne boşlamışlar sistemli av denizde bolluğu üretimli avda karada dengeyi getirir...tilkimi avlamak istiyor birileri üretirsin 10 bin tl ye avlatırsınız doğada vurmanın cezasınıda 100 bin tl yaparsın bak bakalım doğada 1 tane fişek buluyormusun...

Beni mesleğimle birlikte eleştireceğinizi sizin insan haklarından daha öne çıkardığınız düşüncelerinizi tekrar düşünün derim...

PYTHON PYTHON 22.02.2011 23:49:00

Onur:

dostum bir şey sorucam

kutup ayılarını resmi şekilde avlayabileceğimiz bir yer mevcutmu çünkü geçen gün belgeselde izledim

korhan_oz@yahoo.com:

messages will be archived at yahoo side

Onur:

vurulan bir yer varmış

korhan_oz@yahoo.com:

var

gronland

kuzey ve dogudaki milli park disinda

nerede gorursen serbest

ama lisansli ve yerli avci olman lazim

svalbard da da

izin olabilir

ama emin degilim

Onur:

saol dostum para veriyormusun

belli bir miktar

korhan_oz@yahoo.com:

yok

gordun mu indirmek serbest

tabii lisans icin birseyler veriliyordur

ama avcilarin yerli oldugunu dusunursek oyle aham saham degildir

her gronlandlida lisans var zaten

ama sen gidip avliyamazsin mesela bildigim kadariyla

zaten avlayinca da bir guzel yiyorlar

Onur:

belgeselde amerikalı biri melez yani

anne kutup ayısı

baba boz ayı bir kutup boz ayısını vuruyordu

ve bunun içi n30 bin dolar

ödediğini söylüyordu

korhan_oz@yahoo.com:

boz ayi kismi varsa gronland degil

kanada olmasin

Onur:

zaten haritadan gösterdiği kanadanın çok fazla kuzeyine çıkmış bir boz ayının bir kutup ayısını hamile bıraktığı anlatılıyordu

oralarda takım adaların olduğu bir ülke yada özerk bir bölge varmı

buz denizin üstünde olan adalar dan bahsediyorlardı

korhan_oz@yahoo.com:

o bolge kanada gronland arasi

vardir illa ozerk adalar filan

houdson bay civaridir sanirim

Onur:

vurulduğu ada victoria adası

her rehber yılda 7 kutup ayısı vurdurabiliyormuş ve 11 tane rehber varmış

haritada victorya adası kanadaya bağlı

korhan_oz@yahoo.com:

aynen ole

gecen bir makale basildi

bir kutup ayisi buz denizinde

9 gun durmadan 600 km yuzmus

yavrusuyla birlikte

yavru olmus tabii

tam o bolgede

Onur:

çok saol dostum konuşmayı trakuşta kutup ayısı avlanamaz diyen birine gönderebilirmiyim

iznin olursa

korhan_oz@yahoo.com:

gonder ne demek

BU KONUŞMA SADECE KORHANLA KUTUP AYILARININ AVLANABİLİRLİĞİ ÜSTÜNEDİR...

gutesmienchen gutesmienchen 22.02.2011 23:30:00

Son balık öldüğünde, son nehir kuruduğunda ve son ağaç kesildiğinde beyaz adam paranın yenmediğini anlayacak...

Şef Seattle, 1854

karaani karaani 22.02.2011 23:05:00

Lâfu güzaf...

piyongo piyongo 22.02.2011 15:06:00

tarla açmak için doğal yaşam alanları tahrip edilir..ormanlar tarla olur..domuzlar tarlalara dadanır..domuzlar suçlu ilan edilir..vurulmayı hakederiler..

eti lezzetlidir yada av bir spordur..bu sebeple geyikler ceylanlar vurulmayı hakeder ...

sonra domuzla beslenen kurt ayı gibi hayvanlar dağda yiyecek domuz geyik gibi hayvanları bulamaz şehre iner..onlar dağda yem bulamadıkları için vurulmayı hakederler..vurulurlar..

bu işler böyle tabi..herkes haklı birtek bu hayvanlar suçlu...

piyongo piyongo 22.02.2011 14:13:00

Bütün hayvanların öldürülmesi canilik midir (av için)? ewet mi ; devletin 1. dereceden görevi de toplumdaki insanların refahını sağlamak mıdır? ewet mi; örneğin domuzlar heryıl belli sayılarla avlanmasalar çiftçinin kaybını siz kendi cebinizden mi ödeyeceksiniz?

demişsiniz.

.

pis domuzlar, kaka domuzlar tarlalarımızı mahvettiler diye ağlayıp suçu domuzlara atanlar var..

doğayı domuzlar bozmuyor..populasyonlarını kontrol edebilecekleri avcı hayvanları vuran insan oğlu bozuyor..ve kontrolsüz çoğalıyolaar..ayı ,vaşak,leopar kurt gibi hayvanları öldürüp çöp konteynırlarına atılırsa daha da çok çoğalması şaşırtıcı olmasın..suç domuzun değil..

piyongo piyongo 22.02.2011 13:46:00

Size bir başka örnek vereyim kutup ayılarının avlanmasının 30 bin dolar olduğunu biliyormuydunuz? kutup ayılarının neslini korumak için kutup ayısı vurduran bir sistem kurmuş adamlar zaten şehirlere giren insanları tehtit eden ayıları vurmak gerek o yüzden bunu yaptırırken para alalım ki bu canlıların korunmasına katkı sağlayalım demişler...

demişsiniz nat geo wild belgeseli seyretmiştim..orda bu para kaşılığında avlanmaya dair herhangi bir bilgi görmedim..aksine var olmamalarının gerekliliğine dair kesin ve net bir korumadan bahsedilmiş..

tanker gibi arabalara binip doğa korumacılar şehirlerden tek tek ayı yoplayıp şehirlerden uzaklaştırıp bırakıyollardı....

bu satışın yapıldığı bir internet adresi gazete küpürü vs rica edebilirmiyim sizden?

ayrıca amerikadaki bilim adamların karşı durması sonucunda alaskadadaki geyik nesli içinde tehtit edilmesi sonucu ..gaz arama çalışmaları yapılamıyor..şu anda kamuoyu baskısı nedeniyle..bunada abir paranez açmak istedim bu çok önemli bir mücadele destek verilmeli..

PYTHON PYTHON 22.02.2011 12:05:00

Biz gelişmiş bir ülkemiyiz?

Orman bakanlığına ait muhafaza memurlarının sayısı ormanları denetleyecek kadar yeterli mi?

İstanbulun göbeğinde binlerce hektar orman arazisinin açılmasına yok edilmesine binalar dikilmesine karşı kim kanun teklifi hazırladı?

Bakın uyuşturucu ile bu aynı şey değil; örneğin polonya adamlar sadece av için hayvan yetiştirip 1 karaca için 3 bin dolar + hergün rehber parası alıyor adamlar devlet için müthiş bir gelir oluyor ve bu paralarla kendi doğal hayatının devam etmesini sağlıyor...

Ben gerçekçi olduğumu düşünüyorum hayalperest fikirlere ve düşüncelere kapılmış %0.3 bile etmeyecek bir kitleniz varken 1 kanun yeter demek çok ama çok komik!

Bu ülkede halkın iradesi %90 olsa bile halkın dediği yapılmıyorken %0.3 lük kitleyi kim dikkate alır...

Amacınız avın tamamen önlenmesini sağlamak ise önce avın sınırlandırlmasını sağlamalısınız devletin önemli kuruluşlarınıda sınırlandırlması durumunda daha çok gelir elde edeceği konusunda ikna etmek çok daha olası..

Şimdi herkese bir soru sorucam bakalım kimler kendiyle çelişmeden cevap verebilecek?

Bütün hayvanların öldürülmesi canilik midir (av için)? ewet mi ; devletin 1. dereceden görevi de toplumdaki insanların refahını sağlamak mıdır? ewet mi; örneğin domuzlar heryıl belli sayılarla avlanmasalar çiftçinin kaybını siz kendi cebinizden mi ödeyeceksiniz?

Bütün hayvanlar için avı yasaklamak bu ülkede İM KAN SIZ ... şimdi biri çıkarda eee o zararlı olduğu için avlanabilir derse ne gülerimmm ki ben sormayın...

Benim dediğim de bu işte sadece avlanmak için hazırlanmış arazilerde doğal olmayan hayvanlar üretirsiniz onları yüksek rakamlardan avlatıp kazanılan paraylada vahşi hayatınızı korursunuz...

Size bir başka örnek vereyim kutup ayılarının avlanmasının 30 bin dolar olduğunu biliyormuydunuz? kutup ayılarının neslini korumak için kutup ayısı vurduran bir sistem kurmuş adamlar zaten şehirlere giren insanları tehtit eden ayıları vurmak gerek o yüzden bunu yaptırırken para alalım ki bu canlıların korunmasına katkı sağlayalım demişler...

Av caniliktir ilkelliktir öyledir böyledir avcı insan değil hayvandır gibi hiçbir sonuca götürmeyen söylemleri 500 yıl daha söylemeye devam etsenizde bu ülkede birileri sırf uçuyordu diye flamingoya sırf koşuyordu diye sincaba ateş edecektir bunun önüne geçemezsiniz...

KARASU KARASU 21.02.2011 13:48:00

Bu nasıl avdır...

www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=108343425876846&oid=254845678853&comments

Yorumsuz...

PYTHON PYTHON 20.02.2011 13:09:00

Avcılık sadece özel avlak alanlarıyla sınırlandırılmalı ve üniversite mevunları dışında kimsenin av yapmasına izin verilmemeli avı yasak olan türlerin vurulması halinde 50 bin tl gibi büyük cezalarla birlikte o kişinin av izinlerinin tümü iptal edilmeli silahına el konulmalı...

avcılığı tamamen ortadan kaldırmayı düşünmek ütopyadır...sadece sıkı önlemlerle kurallı avcılığın olması sağlanabilir; ancak hergeçen gün küçültülen bir orman bakanlığı ile bu da imkansız görünüyor...

Kuralına uygun avcılık ile çok yüksek paralar kazanıyor ülkeler; bu bir turizme dönüşmüş durumda bunun önüne kökten geçmek imkansız bunu belli kurallar ve koşullar altında hepimizin kabul etmesi lazım yoksa 1 adım öteye gidemeyiz...

piyongo piyongo 17.02.2011 00:00:00

yapanlar bulunabilecek mi ki?

bide avı avcılığı savunanlar oluyo ya sinir oluyorum ..yok adetmiş yok gelenekmiş..

töre cinayetleride gelenek adet..onada devam diyelim o halde böyle saçmalık olmaz:/

beratt beratt 16.02.2011 23:53:00

5bin tl ceza nedir ki . . . .

bir türü yok ediyorsun sen sırf zevk için.....

piyongo piyongo 16.02.2011 23:51:00

gerçekten üzücü bir durum..vaşak gibi değerli bir hayvanın sırf zevk için öldürülmüş olması büyük bir saçmalık

piyongo piyongo 16.02.2011 23:22:00

VAŞAKLAR

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT