[KİLİTLİ]Çarpık saldırışlar
PYTHON 24.02.2011 22:08:00
1- özel avlak dedim
2- özel avlak sisteminin avrupadaki gibi olması gerektiğini söyledim
3- özel avlaklar; tamamen vahşi doğa dışında seçilmiş sonradan hazırlanmış içinde bulundurduğu canlılar doğal olmayan üretilmiş hayvanlardan oluşan yerlerdir
4- buralarla sınırlandırılsın dedim
5- buralardan elde edilen para vahşi doğamıza aktarılsın dedim
6- bu özel avlaklar dışındaki yerlerde av tamamen yasaklansın dedim
7- bu avlaklarda bile av yapabilmek için belli kurallar oluşturulsun dedim
8- yasak ava ağır yaptırımlar getirilsin dedim
ama sanki kendi doğamızın içine ... lım demişim gibi yuhalandım eleştirildim...
Bunu bile anlamayıp yine saldıracak olanlar için kendi cebimden okuduğunu anlama kursuna bu arkadaşları göndereceğime söz veriyorum...
Bir sektör oluşmuşsa bir ülkede bunu topyekün ortadan kaldırmak imkansızdır...bizler nasıl doğayı vahşi yaşamı düşünüyorsak aynı zamanda bunu hobi veya hastalık haline geitmiş olanlarıda düşünüp onlar içinde özel alanlar yapmalıyız... nasıl kendi ürettiğimiz tavukları süresi dolunca kesip yiyoruz sadece avlatılmak için ürettiğimiz hayvanları avlatmamızda da bir sakınca görmüyorum...
ama ülkemizde bunca çarpıklaşma varken sanki hiçbirşey yokmuş gibi avı bitirelim herşey hallolur demekte dünyayı tozpembe görmekten başka birşey değildir... Birileri bu ülkede av tüfeği ürettiği birileri fişek ürettiği birileri avcı yeleği diktiği sürece bir şekilde avcılık devam eder bunu sınırlandırmakta daha kolay ve yapılabilir olandır...
daha da anlatamadıysam yazıklar olsun bana...