X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

4x4

berece berece 2.03.2011 12:14:00
Arazide 4x4 olarak en iyi tercih sıralaması nedir.

Sınıf sınıf ya da ekonomik değerine göre en iyi araçlar hangileridir.

Yanıtlarken lütfen fiyat durumunu ,diğer giderlerinin büyüklüğünüde göz önünde bulundurunuz.Araç her yönüyle rantabl olmalı.

Benim tercihim dizel ve otomatik olması yönünde ,aynı zamanda uzun yol da yapan bizleri asfalt performansı ile de üzmemeli.Yüksek olmalı.

Şanzımanı problem çıkarmayan bir ürün olmalı,karışık değil basit olmalı.

Dizel olması sulu alanlarda motora su alma riski yönünden önemli.

Otomatik olması ise çekim yaparken kullanım kolaylığı nedeni ve arazi araçlarında tercih sebebi olmaya başlamasıyla ilgili.

3 AY ÖNCE SATTIĞIM ARACIM KİA SORENTO 2006 MODEL OLUP 5 YIL KULLANMIŞTIM.

Sıralamam

1.LADA NİVA (EN EKONOMİK ÇÖZÜM AMA OTOMATİK VE DİZEL SIKINTISI VAR,ASFALT RAHATLIĞI ÇOK KÖTÜ,2.CAM SIKINTISI VAR.)

2.SUZUKİ GRAND VİTARA (DİZEL VE OTOMATİK SEÇENEĞİ TC DE YOK OLSA BİÇİLMİŞ KAFTAN,)

3.KİA SORENTO EX(ŞU AN İÇİN KRİTERLERE UYGUN ARAZİ DENEYİMİ OLAN EN EKONOMİK MODEL GÖZÜKÜYOR.YENİ KASALARI ARAZİDE TAM DENENMEDİ.ASFALT PERFORMANSI DA GÜZEL LASTİK HAVALARINA DİKKAT KAYDIYLA)

4.MİTSUBİSHİ PAJERO 3.2 (ÇOK GÜZEL SEÇENEK MÜKEMMEL PERFORMANS AMA 3.2 MOTOR VERGİSİ VE YAKITI İLE İLK ALIM FİYATI İLE ÜZEBİLİR.)

5.LAND ROVER DİSCOVERY 3 VEYA 4 (YİNE ÇOK İYİ SEÇENEK VE MÜKEMMEL ARAÇ AMA YİNE EKONOMİ, MOTORVERGİSİ,YAKIT SIKINTISI VAR.)

6.TOYOTA LAND CRUİSER PRADO 3.0(HAYALİMDEKİ ARAÇ AMA FİYAT,MOTOR VERGİSİ İLE SIKINTILI.SON ÜÇ MODELİM ÇOK İYİ TERCİHLER AMA EKONOMİ PROBLEMİ OLMAYANLAR İÇİN)

KAMYONET MODELLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE ALMADIM İSTEYEN ONLARI DA DEĞERLENDİREBİLİR.

DEĞERLİ KATKILARINIZI BEKLİYORUM.

mochy mochy 27.05.2011 12:04:00

Öncelikle çok geçmiş olsun Hakan..

Araç içinde hayırlı uğurlu olsun..Kazasız belasız günlere...

Pajero iyi bir karar...

Çok selam

ucdalson ucdalson 26.05.2011 21:27:00

Hakan merhaba ve geçmiş olsun yeni aracında hayırlı olsun bu arada selamlar ..

KANDIZLIK KANDIZLIK 26.05.2011 10:40:00

Geçmiş olsun, artık herşey iyidir umarım, görüşmek üzere .

dede dede 26.05.2011 08:37:00

Hakan, geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda kendini toparlarsın ve yeni aracınla araziye çıkarsın. Hayırlı olsun. Selamlar.

berece berece 25.05.2011 23:34:00

Pajero 2006 aldım ,bakalım memnun kalacak mıyım?

Hastalık ve tedavi nedeniyle siteden ,fotoğraftan ve normal hayattan uzun süre uzak kaldıktan sonra bir aracımın olmadığı aklıma geldi .Son 10 günde normal hayata uyum alıştırmaları yaparken hangi aracı alayım deyip gezinirken yeni bir aracın arazide çok işi olmadığını düşündüm.Sıfır sevdasından uzaklaşıp PAJERO ya yöneldim.

Herkese yeniden merhaba.

armadillo armadillo 21.03.2011 17:41:00

Kardeşim 1987 Land Lover Defender 110 (uzun kasa) dizel aldı 16 bin TL ye, topladı, 10 bin TL de masraf etti, motoru sıfırladı. Şimdi ona biniyoruz. Şanını anlatmaya gerek yok, eskitemeyeceğiniz bir araç. Ancak dizel olsa da çok yakıyor ne de olsa 2.5 ton gibi bir ağırlıkta bu normal. Ben de 2009 model 1500 motor 4X4, 105 bg Daihatsu Terios Silver var. Orijinal LPG li. 50 TL gaz ile 300 km yol tepiyorum. Hafif olması biz kuşçular için çok önemli, her deliğe giriyor :)

fanus fanus 4.03.2011 16:49:00

Merhabalar.

Birkaç senedir Suzuki Vitara nın tüm benzinli versiyonlarını ATR lastikle kullanan birisi olarak, bu iş için alınacak arazi aracının uzun yolda yorgunluk yapmamasını, güvenlik hissinden ödün vermemesini önemli buluyorum.

Neticede zaman zaman katedilen mesafeler az olmuyor. Bir de sadece haftasonu için 600-700 km yapılıyorsa aracın yol kabiliyeti ve eve yorgunluktan bitmiş bir halde dönmemek, daha da bir önem arz ediyor,

Çamura batıp kalmamak için gerekli olan, ortalama yükseklikte bir araç, orta halli bir ATR veya Kar lastiği ile aracın ve lastiğin kapasitesini bilmek sanıyorum. Yaz lastiği takmış bir 4x4 ün normal bir binekten çok fazla şansı olmaz çamurda (Hakan, burada kulakların çınlıyor sanırım )

Ben daha önce de sana söylediğim gibi, yeni kasa Vitara yı tavsiye ederim. Kullanım maliyeti LC, Disco veya Pajero lar ile kıyaslandığında oldukça düşük. Tek problem, sudan geçme hikayesi, ona da bir çözüm üretilmiştir sanıyorum. (Nitekim Off-Road yapan bu kadar benzinli Vitara suya girmem demiyordur.)

Şimdiden hayırlı olsun.

Selamlarımla..

safakbulut safakbulut 4.03.2011 15:53:00

...

Eski bir otomatik vites sportage kullanıcısıyım, 2.0 benzinli motor ama hacmine göre çok fazla yakıt harcıyor. Arazide kısa şase avantajı ile çok iyi performans sergiliyor. Parçasını bulmak ise ölüm. Artık hayatta tavsiye etmem.

Cherokee 5.2 benzinli kullandım tüp taktırdım. Sadece konfordan ibaret ama harcadığım yakıta bir araba daha alırdım. Hayatta tavsiye edilmez. Zaten arazide de Murat beyin dediği gibi ağır kasası büyük handikap.

3 aydır 1998 model Opel Frontera 2.2 benzinli (lpg) kullanıyorum. Şimdilik yolda kalmadım, motor hacmi korkutmasın çok az yakıyor (100 km de 13 lt lpg) ve fiyatı da diğerlerine nazaran düşük. Manuel olarak yükseltilebiliyor. Motor kaputuna kadar sudan geçtim, kar kürüdüm ve çamurda da banamısın demedi. Konfor da idare eder, ses yok, süspansiyon da iyi.

Hor kullanmaya da elverişli.

Tavsiye edilir.

berece berece 4.03.2011 11:43:00

Murat ın tecrübesinin iyi olduğunu biliyordum ve çok önemli katkısı için teşekkür ederim.Bir kaç sorum olacak.

1.Daha alt kategoriye Suzuki Vitara yanına Sorento eklenemez mi?5 yıl kullandım ve asfalt ,arazi sıkıntısı yaşamadım.Tabiki off road yapmadık ama her yere girdik çıktık,yüksek ,otomatik,dizel olması artılarıydı.4x2 de kullanılması bana göre diğer bir artısı idi.

2.Land rover derken freelander vb yide katıyor musun ,yoksa discovery 3-4 mü önerdiklerin?Freelanderların çok zayıf araçlar(2009 öncesi)olduğu söyleniyor.

3.Rubicon un off roadlarda başarılı olduğunu bende duyuyorum.Asfalt performansları konusunda bilgin var mı?

MuratC MuratC 4.03.2011 11:09:00

En kistli butceler icin ise Suzukiler ve bir yukardaki kategorinin ikinci ellerini oneririm.

Yukarda bahsi hic gecmemis ama fiyati nisbeten makul olan Jeep Rubiconu tavsiye ederim . Hem temelden cok iyi bir arazi araci hemde sonradan cok ileri seviyelere modifye etmeye cok uygun.

selamlar

MuratC MuratC 4.03.2011 11:03:00

Cok uzun suredir 4x4 araclar kullaniyorum. Bir cok yakin arkadasim off-road sampiyonu oldu, bir cogu Camel Trophy yarislarina katildi. Katiksiz bir Off-Road cu degilim ama bu konuda bayagi bir gecmisim var. Bizim amacimiza uygun bir arac almadan onve su noktali bilmekte ve dikkate almakta cok onem var....

** Unutmayinki biz Off-Road cu degiliz amacimiz camura bulanmak ve orada burda saplanmak degil. Bu sebele arac alirken ve sonrasinda ilaveler yaptirirken asfalta gecen suremizin araziden gecen sureden cock cok fazla oldugunu unutmayalim...

** Iyi bir 4x4 alirim, bunuda acayip modifye ederim sonra bana arazide olum yok diye dusunuyorsaniz, cok buyuk bir yanilgi icindesiniz demektir

** Her arazi araci, 6x6 lar, hatta tanklar bile yeri gelir arazide kalir...

** En az arac kadar onemli olan ve hatta dahada onemli iki unsur sizin arazide surus kabiletiniz ve bilginiz vede lastiklerdir. Arazi arac kullanmak ayri bir egitim ve tecrube gerektirir. Hersey olsa lastiginiz yanlissa gene kalirsiniz vey akaza yaparsiniz

** Eger ciddi arazi yapacaksaniz ATR lastiklerden uzak durun. Bu lastikler heryere uygun gibi ama isler zorlasinca hicbir zemin icin uygun degil. Kuru havalarda (yazin) ATR veya cadde lastiklerini tercih edin. Kisin ise bu ise uygun kalin disli, yuksek yanakli bir camur lastigi edinin

** Lastik kadar lastik basinclarida cok onemlidir. Bir cok zeminde camur, kum, derin karda lastik basinclarini 10-15psi ya kadar dusurmek gerekir. Tabi aracinizda muhakkak bir kompresor bulunmasi sartiyla.

** Gene bu iste ciddiyseniz aracinizda vinc, cekme halati, capa, kayis vb vb gibi bilimum kurtarma ekipmani bulunmalidir. Yoksa, gidiceginiz yerdeki traktorcu, is makinaci, belediye gibi yerlerin telefonlari :))

** En cok saplanilip kalinan ve en tehlikeli zemin, suya doymus yumusak toprak alanlardir. Bu tip zeminlerde lastiklerin ulasacagi sert bir zemin bulamazsiniz. Araclarin feristahi olsa boyle bir yere giripte cikamaz, is makinalari dahil. Ancak cok genis tabanli, cok buyuk ve havasi iyice dudurulmus balon lastikler bu durumlarda ise yarar. Bu lastiklerde asfaltta cok zorlanirsiniz tabi.

**Gelelim arac secimine burada tabi her butceye gore inanilmaz secim sansi var. Bence bu secimde ucuzun en ucuzuna gitmek hatali olacaktir. Allahin terk ettigi bir yerde gece vakti bir ariza veya baska bir mekanik sebeten dolayi kalmak hic hos olmayabilir. Arac seciminde hafif olanlara egilim gosterin derim, bundan sonrasi bu araci gunlukdemi yoksa sadece arazi icinmi kulanicaginizla alakali

** Gelelim hic bir yerde kalmadigi iddia edilen Lada lara. Onuda kullandim ve kaldigimiz yerlerini sayisini hatirlamiyorum bile :) Ama sunu kabul etmek lazimki salt arazi kullanimi icin iyi bir arac. Bu iyiligi ise teknolojisinden gelmiyor, sadece sadece cok hafif olmasindan kaynaklaniyor

** Gelelim seceneklere...

Butcesi cok saglam olanlar icin, sirayla Mercedes G-serisi, Landcruiser, Landrover

Daha dusuk butceler icin Pajero ve Jeep Rubicon

hvdnsudan hvdnsudan 3.03.2011 01:12:00

Hakan Bey geçen kış şefliğini yaptığım şantiyede kara yada çamura saplanan araçları şöyle sıralayabilirim:

JCB çok sayıda

Lastikli loder 4-5 tane

6*6 Mercedes kamyon çok sayıda

Hyundai Santa Fe*2

Hyundai Tuscon *6

Suziki Grand Vitara 1 ad

Mitsubishi Pikap *4 ad

Nissan Navara 1 ad

Ford Ranger 2,5

Ford Ranger 3,0

Land Rover Discovery *2ad

Range Rover 1 ad ( bildiniz Patronun :) )

Çeşitli marka ve model 2 çeker araçlar

Bu şartlarda ulaşımı sagladığımız TEK araç Lada Niva idi.

6 tanesinden hiçbiri yolda kalmadı. :)

Eğer yeni bir araç düşünürseniz Dacia Dusteride düşünün derim.

Alt yapısı Nissan Qashqai den alınma. Yani Renault Koleos da da kullanmakta. Kalite olarak çok iyi olmayabilir ancak 1,5 dizel ve 4 çeker iyi bir kombinasyon olabilir diye düşünüyorum :)

saygılarımla.

Chayluck Chayluck 2.03.2011 19:30:00

Yaklaşık 5 yıldır arazi aracı kullanan biri olarak ben de düşüncelerimi söylemek isterim. Bizim gibi kendini doğanın bir parçası olarak görenler en uç noktalara gitmek, görmek, incelemek, yaşamak isterler. Bu nedenle arazi aracı bizim olmazsa olmazımızdır.

İlk aracım Land Rover freelander dizel, otomatik, 2000 cc, yakıt cimrisi bir araç. Ancak küçük geliyor zamanla. Arazide çalılar çizmeye başlayınca içi gidiyor insanın. Ama kuşçular için çok pratik. Otomatik olması çok büyük avantaj sağlıyor. Denizli ve Kayseri kamplarında çok işime yaradı. Tek kötü yönü vinç ve şnorkel takılamıyor olması.

Şu an kullandığım Land Rover defender tam bir arazi canavarı. Arazide aklınıza gelen her şeyi yapabilirsiniz onunla. Bakımı ve parçası çok ucuz. Bir örnek vermek gerekirse silecek takımı sadece 10 TL, şnorkel 160 TL...Seçim yaparken dizel ve hatta turbo dizelini tercih etmek en doğrusu. Yakıt konusunda ise kilometrede 35-36 krş yaktığını söyleyebilirim. Diğer aracıma göre tabiki yüksek ve bütçemi zorlamaya başladı. Bu yüzden elden çıkarmaya karar verdim. Eğer bu tür sıkıntı yoksa defender arazi için iyi seçenek derim.

Lazaga Lazaga 2.03.2011 17:55:00

Sevgili adaşım 3 yıldır Dodge Nitro kullanıyorum..bu araçla dağlarda,çamurda,karda yapmadığım kalmadı..2007 modeli bütcenize uygun..bir göz atmanızı isterim..

diskuso diskuso 2.03.2011 15:24:00

tüplü olur mu? :)))

honda crv arabama tüp taktırmıştım, gayet iyi. ancak suziki, kia, honda gibi araçları hafif arazi araçları ele almakta fayda var; yani land rover dis., toyota land cruizer vs araçlarla aşık atamazlar.

Ama arazide bir kaplan var ki üstünlüğü tartışılmaz Lada Niva. küçük kare şasi ve boyutuna göre güçlü motor ağır arazi şartlarında bile yolda bırakmıyor. Niva nın da tüplüleri mevcut:))

Ercan3 Ercan3 2.03.2011 15:19:00

Bütçe çok önemli, ne kadar bir bütçe ayırıyorsunuz?

Ben benzinli otomatik 2005 Grand Vitara kullanıyorum. Bir yıl önce 30.000 TL ye almıştım. Dizelin gürültüsü kuşları kaçırabilir diye benzinli tercih etmiştim. Memnunum...

drbozturk drbozturk 2.03.2011 14:22:00

daihatsu terios hem uygun fiyatı hem de üstün arazi performansı ile kullanıcısı olarak tavsiye ederim..

birgök birgök 2.03.2011 14:03:00

Toyota Hilux Vigo, Landrover Discovery,Mitsubishi Pajero,Isuzu D Max,

Nissan Navara Kıbrıs ta en çok kullanılanlardan ve hepsi de dizel.

Arkadaşımın Toyota Hılux Vigo ya hastayım.Otomatik,güçlü, sessiz.

Ben, Renault 21 ile başımın çaresine bakıyorum :))

İmkanlarım elverirse Toyota Hılux Vigo almak arzusundayım.

hakbal hakbal 2.03.2011 13:33:00

Offroad sitelerinden gezenbilir.com u tavsiye edebilirim her aracın artı ve eksilerinin bulunduğu forumlar mevcut göz atmanda fayda var abi.

bende ufak çaplı araştırma yapıyorum ilgilendiğim modeller daha kompak diyebileceğim modeller.

Suzuki Jimny 1,3 (2004-2008)

Daihatsu Terios 1,3 (1998-2001)

Toyota RAV4 2.0 LPG li (1998-2001)

asude asude 2.03.2011 12:57:00

Pajero, Prado, Discovery, Sorento, Suzuki, Niva

Sıralamaya yardımcı olmak istedim... :)

Selamlar...

ibrehim ibrehim 2.03.2011 12:35:00

Ben yukarıdaki listeye ek olarak Ford Ranger kamyonet ve JEEP leri de merak ediyorum. Özellikle kullananlar bilgi verirse çok iyi olacak.

berece berece 2.03.2011 12:16:00

ARAZİDE 4X4 TERCİHİ İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT