TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Ne isterdiniz?

fotoemin fotoemin 3.03.2011 22:03:00
Herkese selamlar,

Eger ki elinizde firsatiniz olsa yeni üretilen bir kamerada hangi özellikler olmasını isterdiniz? Hani daha önce yapilmamis ancak ya soyle bir ozellik olsa dadindan yenmezdi diyebileceginiz bisiler:)

Mesela cektiginiz fotolarin yerlerini google earth te görebilmeniz gibi diyelim. Neler olsa daha kullanisli olur, neler olsa daha albenili olur... Aklinizdan gecenleri duyalim:)

Bir arkadasimin odevi icin gerekli...

simdiden cok tesekkurler.

AZİM AZİM 6.03.2011 12:15:00

Emin Bey öncelikle kamera pratik olmalı ve farklı özelliklere kolayca geçebilir olmalıdır. Ben kamera ve lensi birlikte düşünmek istiyorum.

Örneğin istenildiğinde çok kolay 400mm, 500, 600............. veya makro lense geçebilmeli. Çekilen fotoların yerini kareye işleyebilmeli(bölge, konum, denizden yükseklik v.b.) tabii bütçeyi de fazla zorlamamalı

Çok şey istemişim galiba. Selamlar

spalaxtr spalaxtr 6.03.2011 00:20:00

Üç farklı pozlama değerinde seri çekim yapabiliyorsun, bir de seri olarak üç farklı f değerinde çekim yapsa güzel olurdu, böylece netlik derinliği için de elimizde üç farklı çekim olurdu. Saniyede 10 kare çekerken 1 sn içinde hem üç farlı pozlama, hem de 3 farklı diyafram değerinde çekim hiç fena olmaz hani.

hemred hemred 4.03.2011 23:09:00

Diyafram bracketing, Estantane bracketing, flash bracketing. poz telafi değerini ve adedini, basamaklamasını ben seçeyim.

huddu huddu 4.03.2011 22:06:00

Sürekli video kaydedip 400-800 mm arasında f2.8 olup IS özelliği olsun, benim istediğim kareden bana Raw kalitede fotoğraf üretebilsin böğlece kısıtlı zamanda fotoğraf çeken biri olarak fırsatları kaçırmamış olurdum. çift lens sistemi ile 3 boyutluda kaydetsin. Eve geldiğimde bilgisayarıma otomatik olarak uzaktan tanıma sistemi ile ben çayımı içerken aktarsın ve bu kayıttan en net kareleri işaretleyip bana sırası ile göstersin ben sadece kroplayıp çoluk çocukla vakit geçirim....

Nikonun yalancık yeşilini çeksin canon gibi net olsun.. markası NİNON olsun..:))

oh be iyi geldi valla.

Dahasını isterseniz var ama sıkmıyayım..

Dreamer Dreamer 4.03.2011 09:33:00

-Lensle beraber hafif olsun

-Yüksek mp de bile az yer kaplasın

-Pozlaması yerinde olsun, çektiğim yırtıcılar silüet gibi çıkmasın :)

-Çektiğim fotolara yer bilgisi de işlesin

-Yüksek iso, çok noise vermesin

-Fonksyionel olsun, bir çok ayarı vizöre bakarken rahat rahat değiştirebileyim.

vodo vodo 4.03.2011 02:05:00

slr makinaların denklanşör sesi özellikle kamuflajda uzun süre sessiz bir şekilde beklemiş bir doğa fotoğrafcısı için sorun bence, yani istenildiğinde denklanşör sesi tamamen yok edilebilmeli , çünkü kuşun geldiği ilk an yada sizin kuşa yaklaştığınız ve bir süre sessizce bekledikten sonra çıkan o ilk denklanşör sesi ve kuşun irkilmesi eminim herkesin defalarca yaşadığı bir problemdir .

sessiz bir canon çıksa örneğin 7d nin birde sessiz versiyonu olsa o makinayı tüm doğa fotoğrafçılarının tercih edeceğini düşünüyorum....

TEASER TEASER 4.03.2011 00:12:00

Kontrast algısının insan gözüne daha yakın düzeyde olmasını isterim.. Aynı karede kontrastları daha iyi pozlasın...

bir tane de benden olsun...

halimdiker halimdiker 3.03.2011 23:46:00

Karanlıkta flaşsız gündüz gibi pırıl pırıl çekim yapsın isterdim...

alcedo alcedo 3.03.2011 23:19:00

Çekilen fotoların google earthde yerinin gösterilmesi çok güzel bir özellik. İphone da da var. Gayet kullanışlı.

Bunun dışında ben de Veysel Abi gibi ucuz olmasını isterdim :) dadından yinmez....

levent35 levent35 3.03.2011 23:00:00

Video çekiminde hızlı AF yapmasını isterdim

berece berece 3.03.2011 22:52:00

Araziye çıkamadığım zamanlarda yerime çıkıp o çeksin isterdim.

Fazla abartılı ama şu an onu diliyorum.

ademyagiz ademyagiz 3.03.2011 22:17:00

bluetooth gibi özelliği sayesinde kablosuz olarak bağlantı kurabilse güzel olur.

piyongo piyongo 3.03.2011 22:11:00

net çekmesini isterdim..ne kadar flu çekmeye çalışırsam çalışayım net çekmesini isterdim emin:)

fotoemin fotoemin 3.03.2011 22:03:00

ne isterdiniz?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT