TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Doğa Fotoğrafçılığı

nkaano nkaano 4.03.2011 16:38:00
Yüksek Lisans ve doktora öğrencilerine tönelik olarak Yaban Hayatı ve Doğa Fotoğrafçılığı adlı bir yüksek lisans dersi açmayı planlıyorum. Bir çok üziversitenin Fen Bilimleri ve Güzel Sanatlar Enstitülerine baktım sadece İ.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsünde (eczacılık) Prof. Dr. Nerima ÖZHALIÇ, Doç. Dr. Emine AKALIN ve Yerd. Doç. DR. Şükran KÜLTÜR ün sorumluluğunda olan bir Doğa Fotoğrafçılığı dersi var. Bunun dışında ilişkili bir derse rastlamadım.

Siz değerli TRAKUŞ üyelerinden bu konuda bana fikir, ders içeriği, kaynak, kapsam vb konularda yardımlarınızı istiyorum.

Sevgi ve selamlarla

nkaano nkaano 4.03.2011 16:38:00

Yaban Hayatı ve Doğa Foroğrafçılığı

wolfkenan wolfkenan 5.03.2011 03:33:00

öncelikle tebrik eder başarılar dilerim değerli hocam ,iyi çalışmalar...

hakbal hakbal 5.03.2011 07:21:00

her ne kadar doğa fotoğrafçılığı da olsa temel fotoğrafçılık eğitiminin üzerinden öncelikle geçilmeli.Ayrıca dersler teorik ve uygulama olmak üzere ikiye ayrılmalı...derse katılanlarla doğaya çıkılıp fotoğraflar çekilmeli gerekirse kamuflaja bile girilmeli ve bu çekilen fotoğrafların kritikleri yapılmalı vs ;)

hocam kolay gelsin.

boreocypriensis boreocypriensis 27.04.2011 13:34:00

Nurikaan bey, 10 yılı aşkındır Biyologlar İçin Fotoğraf Tekniği adı altında tmel fotografi ve doğa fotoğrafçılığını Fen Bilimleri ve tbaiat Tarihi Uygulama Araştırma Enstitüsü lisansüstü dersi olarak vermekteyim. Sanırım Ege ye bakmadınız. Derslerimiz hem teorik hem de uygulama olarak veriyoruz. Bu konuda Kitap hazırlığımız da oldu. Şimdilik duruyor. Kanaatimce temel fotografi ve makine sistemlerini teorik ve uygulama ile vermek şart. Sonra da özel tekniklere geçilebilir. Bu arada dersime her yıl 15-20 kadar öğrenci kaydoluyor. Ancak bu sayının fazla olduğunu söylemeliyim. Kısıtlamak en iyisi.

Selam ve sevgilerimle.

boreocypriensis boreocypriensis 27.04.2011 14:11:00

Nurikaan bey tekrar selamlar.. Size önerebileceğim 2 önemli ve değerli kitap:

1) Blaker, A. A. (1976). Field Photography: Begining and Advanced Techniques. W. H. Freeman & Company, USA, 451 pp.

2) Burian P. K. & Caputo, R. (1999). National Geographic Photography Field Guide. Nat. Geo. Soc. Book Division. New York. 352 pp.

selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT